| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
OCENA POGREŠKA SENZORSKIH VENTILOV V SISTEMU ZA KONTROLO TLAKA V PNEVMATIKAH
Tadej Šprah, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema analizo natančnosti elektronskih senzorskih ventilov v sistemu za kontrolo tlaka v pnevmatikah. Opisani so podroben razvoj, sestava in princip delovanja indirektnega in direktnega sistema za kontrolo tlaka v pnevmatikah, podrobneje sta predstavljena senzor SP30 in diagnostična naprava ATEQ VT56. Opravljena sta bila meritev stotih elektronskih senzorskih ventilov in izračun želenih pogreškov. Predstavljene so smernice za razvoj sistema za kontrolo tlaka v pnevmatikah.
Keywords: SKTP, SISTEM ZA KONTROLO TLAKA V PNEVMATIKAH, ELEKTRONSKI SENZORSKI VENTIL, DIREKTNI SISTEM, INDIREKTNI SISTEM
Published: 20.05.2016; Views: 841; Downloads: 83
.pdf Full text (2,50 MB)

2.
Senzorski sistemi robota za reševanje
Andrej Novak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo vsebuje spoznavanje in uporabo algoritmov za izdelavo načrtov zgradb mobilnega robota med vožnjo po ravnem terenu, spoznavanje delovanja in uporabe senzorjev kot so laser, pospeškometer, kompas, ter žiroskop. Prikazani so kinematični modeli obnašanja mehanizma za izravnavanje. Dejansko bo izdelan funkcionalen senzorski sistem, katerega lahko uporabimo na robotu. Sledi primerjava med dvema nosilnima konstrukcijama laserskega merilnika razdalj, kateri sta pod kotoma 45 in 90 stopinj. Pri tem bodo uporabljene tudi ročne veščine gradnje mehanizma za izravnavanje.
Keywords: Senzor, senzorski sistem, iskanje ponesrečencev s pomočjo senzorjev, laserski merilnik razdalj
Published: 30.11.2012; Views: 1791; Downloads: 75
.pdf Full text (2,42 MB)

3.
SENZORSKI SISTEM ZA UGOTAVLJANJE ONESNAŽENOSTI ZRAKA
Damjan Hohnec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje izdelavo senzorskega sistema za ugotavljanje onesnaženja zraka. Z nizkocenovnimi senzorji se merijo koncentracije naslednjih plinov: dušikovega oksida, dušikovega dioksida, žveplovega dioksida, ogljikovega monoksida, ogljikovega dioksida, kisika in metana. Signali s senzorjev so obdelani z vezji za kondicioniranje signalov. Signali se zajemajo z analogno-digitalnim pretvornikom mikrokrmilnika. Podatki se prikazujejo na LCD-prikazovalniku in se pošiljajo na računalnik. Za zajem podatkov z računalnikom je program implementiran v programskem okolju Labview, ki koncentracije prikazuje na grafih. Opravljena je kalibracija senzorjev z referenčnimi testnimi plini na Elektroinštitutu Milana Vidmarja.
Keywords: plinski senzor, elektrokemijski senzor, onesnaženost zraka, merilni sistem, senzorski sistem, dušikov oksid, dušikov dioksid, žveplov dioksid, ogljikov monoksid, ogljikov dioksid, kisik, metan, mikrokrmilnik, Bascom, Labview
Published: 29.10.2012; Views: 2130; Downloads: 269
.pdf Full text (5,54 MB)

4.
Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica