SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
MERJENJE VLAGE IN TEMPERATURE Z ANDROIDNIM PROGRAMSKIM VMESNIKOM
Simon Pečovnik, 2015, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo temelji na izdelavi androidne aplikacije za pametni telefon, namenjene daljinskemu nadzoru želene merjene veličine v industrijsko nevarnem okolju. Brezžični povezavi sta z ustreznima moduloma izvedeni preko omrežij Bluetooth in Wi-Fi. Uporabljen je Arduinov mikrokrmilnik, s pomočjo katerega so zajeti, programsko obdelani ter brezžično, na pametni telefon poslani merjeni podatki. Opisana sta strojna oprema merilnega sistema ter celoten postopek izdelave aplikacije v programskem paketu Eclipse. V zaključku so povzete prednosti in slabosti ene in druge brezžične povezave.
Keywords: android, aplikacija, Arduino, senzor vlage in temperature, Wi-Fi, Bluetooth/modri zob, Java, Eclipse
Published: 29.05.2015; Views: 1165; Downloads: 150
.pdf Full text (3,82 MB)

3.
DIGITALNI MERILNIK TEMPERATURE IN VLAGE Z AVTOMATSKIM VKLOPOM LUČI
Borislav Lazić, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisan postopek izdelave merilne naprave za merjenje temperature in vlage z avtomatskim vklopom luči. Zajema opis programske kode, ki je bila napisana s programsko opremo BASCOM in izdelana s pomočjo programske opreme Altium Designer. Navaja in obdeluje tudi podatke, ki smo jih pridobili ob izvajanju meritev.
Keywords: mikrokrmilnik Atmega8, senzor temperature in vlage HSM-20G, fotoupor, LED-diode, LCD zaslon, AVR programator, BASCOM, Altium Designer
Published: 08.07.2015; Views: 773; Downloads: 102
.pdf Full text (2,35 MB)

4.
Spletno vodenje sanitarne toplotne črpalke na osnovi vgrajene platforme Raspberry PI
Luka Šteger, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V tej diplomski nalogi smo s pomočjo cenenega krmilnika Raspberry Pi in senzorja temperature in vlage DHT22 izdelali odzivni sistem za spletno vodenje sanitarne toplotne črpalke. S pomočjo senzorja smo brali temperaturo in vlago, ki smo jo s časovno sekvenco dveh minut shranjevali v bazo SQL ter jo prikazali v obliki črtnega grafa na spletni strani. Preko slednje smo lahko manualno vklapljali oz. izklapljali toplotno črpalko in njen grelec. Uporabnik spletne strani ima tudi možnost vklopiti avtomatski način, kjer ima na voljo vpisno okence, v katero lahko vpiše avtomatsko preklopno temperaturo. Na podlagi le-te bo deloval avtomatski način vodenja toplotne črpalke.
Keywords: Sanitarna toplotna črpalka, Raspberry Pi, senzor temperature in vlage DHT22, SQL baza
Published: 15.09.2016; Views: 474; Downloads: 77
.pdf Full text (3,28 MB)

5.
MIKROKRMILNIŠKI SISTEM ZA MERJENJE TEMPERATURE IN RELATIVNE VLAŽNOSTI
Žiga Obojnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomskega dela je na kratko predstavljena zgodovina merjenja temperature in temperaturne lestvice. Podrobneje so opisani ključni elektronski elementi, ki smo jih uporabil in sicer senzor za merjenje temperature in relativne vlažnosti SHT75, mikrokrmilnik PIC16f648a, štirivrstični zaslon LCD, napajalnik Traco Power ter programska oprema MikroC, Altium Designer in PICkit2. V zadnjem delu diplomskega dela je prikazana električna shema, 3D model vezja, izdelava tiskanine , opis delovanja programa z diagramom poteka ter samo preiskušanje vezja in naše ugotovitve.
Keywords: senzor temperature in vlage, mikrokrmilnik, zaslon s tekočimi kristali, programska oprema MikroC, Altium Designer
Published: 28.09.2016; Views: 352; Downloads: 43
.pdf Full text (1,69 MB)

Search done in 0.02 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica