| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Kreiranje zbirke vprašanj in elektronskega testa pri predmetu Materiali
Kaja Mateja Hafner, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Živimo v času, kjer več skoraj ni mogoče živeti brez informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT). IKT se vsak dan izboljšuje in razširja na vseh področjih ter po celem svetu. V diplomski nalogi je predstavljena IKT na področju izobraževanja, saj omogoča inovativen način študija in ne zataji v situacijah, ki smo jih bili deležni v letošnjem študijskem letu, zaradi koronavirusa. V letošnjem študijskem letu so se študenti morali veliko bolj poglobiti v študij in snovi utrditi sami. V ta namen so jim pri predmetu Materiali bili v pomoč elektronski testi (e-testi) za samopreverjanje znanja. V kolikor želimo, da je elektronsko samopreverjanje znanja učinkovito, moramo skrbno kreirati zbirko vprašanj različnih tipov. Za kakovostno zbirko vprašanj je potrebno vložiti veliko truda, časa in natančnosti ter vprašanja ovrednotiti na podlagi Bloomove taksonomske stopnje. V diplomski nalogi so prikazani e-testi za samopreverjanje znanja pri predmetu Materiali. Kreiranje zbirke vprašanj, elektronskega testa ter analiza so potekali v študijskem letu 2019/2020. Pri analiziranju smo ugotovili, da so elektronski testi za samopreverjanje znanja s strani študentov bili zelo dobro sprejeti in da so jim pomagali pri opravljanju izpitov, s tem je bil naš namen realiziran.
Keywords: e-test, zbirka vprašanj, samopreverjanje znanja, Moodle, Materiali
Published: 21.08.2020; Views: 252; Downloads: 54
.pdf Full text (6,27 MB)

2.
SAMOPREVERJANJE ZNANJA S POMOČJO E-GRADIV
Marko Kupljen, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Sodobna razvojna paradigma zaradi naprednih tehnologij postavlja posameznika v novo vlogo, v kateri ne pozna ovir in omejitev pri razumevanju aplikativnih orodij in rešitev v digitaliziranemu svetu. Da posameznik lahko deluje nemoteno, je nujno obvladovanje aplikativnih znanj, ki mu omogočajo uporabo naprednih informacijsko komunikacijskih tehnologij. S pomočjo slednjih spoznava okolje, ki bi mu bilo sicer nedostopno. Zato je potrebno storiti kakšen korak naprej s pomočjo sodobnih tehnologij do večje ozaveščenosti in soočenosti z dogajanji in trendi v sodobnem svetu. Med majhne korake do teh ciljev in širjenja šolskega okolja sodi tudi multimedijsko podprta učilnica Zgod(b)oved in njegova spletna utrjevalnica. Ta naj bi spodbujala učence k veselju do učenja tistih stvari, ki nas opominjajo, da je svet mnogo širši kot pa samo sodobni napredujoči in vseobsegajoči digitalizirani svet. Informacijsko kumunikacijske tehnologije omogočajo samo pot ali bljižnico do novih spoznanj in ozaveščenosti o mnogo širšem svetu, ki nas obdaja zunaj omejenih digitaliziranih informacijskih okvirjev.
Keywords: - informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) - CourseLab - Samopreverjanje znanja - Zgod(b)ovedova utrjevalnica
Published: 20.01.2011; Views: 1652; Downloads: 107
.pdf Full text (2,77 MB)

3.
SAMOPREVERJANJE ZNANJA S POMOČJO PROGRAMA COURSELAB
Uroš Mrak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Področje, na katerega smo se pri diplomski nalogi osredotočili, je samopreverjanje znanja s pomočjo programa CourseLab. Ugotavljali smo koliko študenti Fakultete za Organizacijske vede Univerze v Mariboru uporabljajo način samopreverjanja znanja s tem programom. V raziskavi smo ugotovili, da študenti redko preverjajo svoje znanje, programa CourseLab pa sploh ne poznajo. So pa izrazili interes, za uporabo testa za samopreverjanje znanja izdelanega v programu CourseLab, če bi bil le-ta že vnaprej pripravljen. Ugotovili smo, da je vzrok za to trud, čas in znanje, ki bi ga morali vložiti za izdelavo kvalitetnega testa za samopreverjanje. Cilj diplomske naloge je bilo ugotoviti v kolikšni meri študenti poznajo in uporabljajo program CourseLab za samopreverjanje znanja.
Keywords: Program CourseLab, Preverjanje znanja, Samopreverjanje znanja, E-samopreverjanje znanja
Published: 25.09.2009; Views: 1772; Downloads: 142
.pdf Full text (1,63 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica