| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Snovanje modularnega avtonomnega kmetijskega robota : magistrsko delo
Miha Kajbič, 2023, master's thesis

Abstract: Hiter razvoj tehnologije in avtomatizacija procesov v kmetijstvu vplivata na vse pogostejšo uporabo različnih senzorskih in mehatronskih sistemov. V tako imenovanem preciznem kmetovanju nepogrešljivo vlogo igrajo različne mobilne robotske platforme. Slednje so v večini primerov zasnovane za opravljane točno določenih nalog tekom pridelave pridelkov in jih ne moremo uporabljati za različna opravila. Magistrsko delo prikazuje snovanje in izdelavo modularnega avtonomnega kmetijskega robota. Modularna zasnova omogoča enostavno prilagajanje robota množici različnih aplikacij v kmetijstvu. Predstavljen kmetijski robot sestoji iz šestih glavnih sestavnih modulov. V zaključnem delu bodo predstavljeni preračuni elementov, ki so potrebni za ustrezno delovanje robotskega sistema.
Keywords: precizno kmetovanje, robotska platforma, modularna zasnova
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 243; Downloads: 49
.pdf Full text (7,54 MB)

2.
SPREMLJANJE ENERGIJSKE PORABE KIBERNETIČNE MOBILNE PLATFORME ZA SIMULACIJO MIKROLOGISTIČNIH PROCESOV
Luka Orehar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je opisan razvoj programskega vmesnika za spremljanje porabe kibernetičnih robotskih platform. Opisana sta programska vmesnika za senzor napetosti in toka z jezikom JavaScript. Meritve so izvedene v realnem času, le-te je moč prikazati tudi na mobilnih napravah. S pomočjo preračuna je ob upoštevanju časa ocenjena poraba električne energije. Podatki o porabi so zapisani v podatkovno bazo Redis. Izvedene so bile meritve porabe pri različnih pogojih delovanja.
Keywords: kibernetična robotska platforma, kibefizični sistem, meritev porabe električne energije, Node.js
Published in DKUM: 12.10.2016; Views: 991; Downloads: 95
.pdf Full text (1,32 MB)

3.
IZDELAVA TELEOPERIRANEGA DVOKOLESNEGA MOBILNEGA ROBOTA Z MIKROKRMILNIKOM ARM TIVA C TM4C123
Jurij Martinc, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisana izdelava laboratorijskega teleoperiranega dvokolesnega mobilnega robota. Opisano je modeliranje in konstruiranje mehanskega dela robotske mobilne platforme s programskim paketom SolidWorks ter projektiranje električnega vezja vgrajenega krmilnega sistema s programskim paketom Altium Designer. Električni pogon robota je izveden z DC motorji s H-mostiči ter s tokovno in hitrostno regulacijsko zanko na mikrokrmilniku TIVA C TM4C123. Pri snovanju regulacijske zanke smo opravili predhodne simulacije robotskega sistema v programskem paketu Matlab/Simulink. Mobilni robot je teleoperiran s haptičnim vmesnikom Novint Falcon. Komunikacija med mobilnim robotom in haptičnim vmesnikom je izvedena preko brezžičnega omrežja Wi-Fi. V diplomskem delu so predstavljene tudi eksperimentalne meritve regulacijskih odzivov.
Keywords: robotska mobilna platforma, tokovna regulacija, hitrostna regulacija, brezžično teleoperiranje, haptični vmesnik
Published in DKUM: 08.07.2014; Views: 1810; Downloads: 179
.pdf Full text (5,62 MB)

4.
INOVATIVNA ZASNOVA IN IZVEDBA MOBILNE ROBOTSKE PLATFORME
Janez Konovšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava inovativno zasnovo in izvedbo mobilne robotske platforme podkrepljene s študijo vsesmerne mobilnosti in trdnostno analizo ohišja po metodi končnih elementov. Prikazan je celoten proces inženirskega dela od zasnove izdelka odvisne od danih pogojev, računalniškega modeliranja, izvedbe preračunov, elektro načrtovanja, nakupa komponent za delovanje izdelka ter vse do izdelave fizičnega prototipa izdelka. Predstavljeno je krmiljenje izdelka ter način programiranja v različnih programskih jezikih in operacijskih sistemih.
Keywords: mobilna robotska platforma, vsesmerna mobilnost, Mecanum kolesa, Ardunino Mega, Arduino Bluetooth, SolidWorks, MKE analiza, Python, C++
Published in DKUM: 12.01.2011; Views: 2682; Downloads: 329
.pdf Full text (5,53 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica