| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
MIKROKRMILNIŠKI REGULATOR TEMPERATURE Z DALJINSKIM NADZOROM
Aleš Hojak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Vsebina diplomskega dela obsega načrtovanje strojne in programske opreme za prototip izdelka. Opisujemo uporabljeni mikrokrmilnik, krmilnik svetlečih diod in pretvornik A/D, ki so najvažnejši gradniki prototipa izdelka. V nadaljevanju podajamo nekaj osnovnih nastavitev programskega razvojnega okolja Bascom-8051 ter princip delovanja programa s pomočjo odločitvenega diagrama. Podani so tudi izračuni in načrti za električno vezje.
Keywords: temperatura, rele, I2C, zaporedna komunikacija, mikrokrmilnik
Published: 23.06.2009; Views: 2254; Downloads: 167
.pdf Full text (1,17 MB)

8.
Statično preizkušanje distančne zaščite
Davorin Arcet, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan razviti sistem za statično preizkušanje impedančnih karakteristik distančne zaščite. Sistem je sestavljen iz računalniškega programa GenspDZ, napisanega v programskem okolju MATLAB in iz signalnega ojačevalnika za sekundarno preizkušanje zaščitnih relejev OMICRON CMC 256-6. S programom GenspDZ je mogoče generirati preizkusne toke in napetosti, ter jih shraniti v datoteke formata COMTRADE. Z datotekami in s signalnim ojačevalnikom OMICRON je nato mogoče preizkusiti delovanje distančne zaščite. Z razvitim sistemom smo preizkusili karakteristiki zaščitnih relejev ABB REL 521 in Siemens S7A611.
Keywords: distančna zaščita, matematično modeliranje, sekundarno preizkušanje, rele
Published: 18.07.2011; Views: 1823; Downloads: 267
.pdf Full text (3,42 MB)

9.
AVTOMATIZACIJA STROJA ZA REZANJE NAVOJEV
Matej Krajnčič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bo prikazana in opisana izdelava popolne avtomatizacije stroja za rezanje navojev na obstoječem stroju starejše strojne izvedbe. Stroj se nahaja v domači delavnici in je sestavljen iz izmeničnega trifaznega elektromotorja (1,5 kW), zobniškega prenosa in ohišja. Namenjen je za rezanje navojev od M5 do M22. Na stroju je pritrjeno orodje za vpenjanje kosov na principu hidravličnega prijema. Stroj je bil v celoti izdelan v relejni tehniki. Zaradi povečanega obsega del in pogostih okvar relejev mi je postal izziv izdelati avtomatizacijo. Avtomatizacija temelji na krmilniku Siemens LOGO!, ki je bil izbran glede na zahteve projekta. Doseči sem hotel minimalne stroške izdelave ter največjo učinkovitost sistema.
Keywords: avtomatizacija, rele, krmilnik Siemens LOGO!, elektromotor, stroj
Published: 14.12.2010; Views: 2676; Downloads: 346
.pdf Full text (13,32 MB)

10.
REKONSTRUKCIJA SISTEMA VODENJA IN ZAŠČITE V RTP 400/220/110kV PODLOG
Aleš Zagoričnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Razdelilna transformatorska postaja Podlog sodi med večje in pomembnejše prenosne objekte v Sloveniji, saj ne skrbi le za nemoteno napajanje celjskega in zasavskega bazena, temveč je tudi ključno vozlišče za daljnovodne povezave 400 in 220 kV. Zaradi pomena in vloge RTP Podlog v Slovenskem elektroenergetskem sistemu je ELES v zadnjih letih v prenovo tega stikališča tudi drugače vlagal precejšnja sredstva. Vgrajene so bile najsodobnejše naprave, kar omogoča večjo zanesljivost naprav za nemoteno delovanje trga z električno energijo. Prav tako je bila zamenjana sekundarna oprema, pri čemer je bil uporabljen tudi nov koncept opremljenosti zveznih polj, ki omogoča, da lahko prenovljeno zvezno in merilno polje prevzame funkcije rezervnega polja ob popravilu morebitnih okvar, s čimer so bili že doseženi precejšnji prihranki.
Keywords: Elektroenergetsko omrežje, stikališče, razdelilna transformatorska postaja, sekundarna oprema, zaščitni rele
Published: 24.11.2012; Views: 1910; Downloads: 202
.pdf Full text (1,40 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica