| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Analiza in primerjava tehnik za shranjevanje podatkov na mobilnih napravah
Klemen Sagadin, 2017, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo raziskali področje tehnik za obdelavo podatkov na mobilnih napravah in opredelili potrebe po lokalnem shranjevanju in obdelavi podatkov. Na podlagi preliminarne analize smo izbrali tehnike shrambe podatkov, ki smo jih na podlagi komparativne metode in eksperimentov podrobneje analizirali z vidika njihove uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev. V analizo smo vključili relacijsko bazo SQLite, objektno bazo Realm in relacijsko-objektni preslikovalnik OrmLite. Ugotovili smo, da tehnika shrambe podatkov vpliva na analizirane koncepte, saj med izbranimi tehnikami obstajajo signifikantne razlike v njihovi uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev.
Keywords: tehnike obdelave in shrambe podatkov na mobilnih napravah, analiza zmogljivosti, kompleksnost razvoja z uporabo shrambe podatkov, funkcionalnosti tehnik shrambe podatkov, objektna podatkovna baza Realm, relacijska podatkovna baza SQLite, preslikovalnik OrmLite
Published: 28.08.2017; Views: 687; Downloads: 138
.pdf Full text (5,00 MB)

2.
RAZVOJ BAZE PODATKOV ŠPORTNEGA DRUŠTVA
Nejc Kovačič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V rekreativnem Športnem društvu Izlake, ki se ukvarja z nogometom, tenisom, namiznim tenisom in tekom, imajo v pregled članov društva narejen v Excelovi tabeli. Težava je v tem, da Excel seznam ni vedno pri roki za razna tekmovanja. Društvo deluje na osnovi članstva, zato je kvalitetna urejenost nujno potrebna. Pri urejanju teh podatkov je verjetnost človeške napake zelo velika, saj ternutno ni nobenega varovala, ki bi napako preprečilo. V spletni aplikaciji na serverju lahko v vsakem trenutku kdorkoli pregleda članstvo, urejanje je omogočeno samo registriranim uporabnikom. S pomočjo spletnih jezikov HMTL, CSS, PHP in SQL je ustvarjena prototipna rešitev. Ustvarjena je baza podatkov, ki omogoča vnos članstva. Z omejitvami sistem znatno zmanjša možnost človeške napake. Športno društvo bo imelo kakovostni in boljši pregled nad člani društva. Aplikacija povezuje članstvo z razpisanimi tekmovanji in tako omogoča pregledno kartico vsakega člana.
Keywords: Športno društvo, Relacijska baza podatkov, Prototipni pristop, Urejeno članstvo, Statistika tekmovanj za člana
Published: 19.10.2016; Views: 615; Downloads: 64
.pdf Full text (2,03 MB)

3.
Programska rešitev za razvrščanje IZDELKOV
Boris Krejić, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi sta predstavljeni podjetji Infotrade IT d.o.o. in Orbico d.o.o., ki sodelujeta pri razvoju programske rešitve. S pomočjo informacijske tehnologije je bil izdelan sistem, ki razvršča izdelke glede na donosnost. Z uporabo bazne funkcije in s PL/SQL jezikom smo izdelkom določili status donosnosti. Uporabniki lahko v določenem časovnem obdobju glede na postavljen algoritem v trenutku postavljajo statuse donosnosti izdelkom, s pomočjo katerih se potem lažje osredotočajo na razvoj, prodajo in naročanje ter zmanjševanje dni vezave v skladiščih. S tem bodo omogočeni možnost analiziranja spremembe prodaje ter lažje predvidevanje in planiranje prodaje v prihajajočem letu; posredno ti postopki vplivajo tudi na boljšo uspešnost, donosnost in večji zaslužek.
Keywords: informacijski sistem, Oracle relacijska baza podatkov, postopkovni strukturirani poizvedovalni jezik PL/SQL, donosnost, metodologija dela
Published: 11.10.2016; Views: 743; Downloads: 43
.pdf Full text (1,23 MB)

4.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA GRADBENO PODJETJE
Edvard Magič, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga opisuje razvoj programske rešitve za podporo pri poslovanju gradbenega podjetja. Poslovanje podjetja je do sedaj potekalo brez programske podpore, zato je bilo zamudno, nepregledno in včasih tudi netočno. Programsko rešitev smo razvili s pomočjo programa MS Access, ker ga naročnik že ima na računalniku, zato je bilo to najbolj ustrezno. MS Access omogoča izdelavo relacijske baze podatkov in obdelavo teh podatkov. Po uvedbi programske rešitve bo poslovanje preprostejše, veliko hitrejše in bolj pregledno.
Keywords: podpora pri poslovanju, MS Access, programska rešitev, relacijska baza podatkov
Published: 03.11.2015; Views: 710; Downloads: 84
.pdf Full text (1,71 MB)

5.
Programska rešitev za podporo prodajnih referentov
Tatjana Korošec, 2010, undergraduate thesis

Keywords: programska rešitev, prodaja, relacijska baza podatkov
Published: 10.07.2015; Views: 782; Downloads: 38
URL Link to full text

6.
INFORMACIJSKA PODPORA ZA STUDIO NOGRAVITY
Dragan Babić, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Namen diplomskega dela je seznanitev z aplikacijo, razvito v MS Accessu, ki nam bo kasneje v pomoč pri izdelavi informacijske finančne podpore za studio NoGravity. Studio NoGravity se ukvarja z glasbeno in video produkcijo. Gre za novo podjetje (Rok Kadoič, s.p.), ki je iz konjička zrastlo v posel. Stranke so po večini stalne in z nami poslujejo že vrsto let. Ugotovili smo, da v podjetju Rok Kadoič, s.p. zaposleni nimajo pregleda nad naročilnicami in obveznostmi. Vse si zapisujejo ročno in tudi ročno fakturirajo. Po večini so podatki in računi shranjeni v fasciklih in MS Excel datotekah. Cilj naloge je ustvariti arhiv naročil in izdanih računov, kjer bodo imeli zaposleni vpogled v svoje obveznosti. Pri izdelavi diplomske naloge bom narisal in prikazal analizo procesov v podjetju Rok Kadoič, s.p. (NoGravity Media) po standardu IDEF0. Zasnoval in izdelal bom model relacijske baze podatkov ter zgradil prototip z uporabo programa MS Access 2010. Pričakovani rezultat je delujoča rešitev, ki bo ustrezala navodilom naročnika. S tem se bo skrajšal čas vpisovanja in pregleda celotne dokumentacije, hkrati pa se bosta povečala tudi donos strank in prepoznavnost podjetja. V podjetju smo preučili nekaj informacijskih rešitev in prišli do zaključka, da bi jim program, ki sem ga predlagal, prišel prav za poslovanje v prihodnosti.
Keywords: glasbena/video produkcija, relacijska baza, izdajanje računov
Published: 26.06.2015; Views: 691; Downloads: 31
.pdf Full text (885,78 KB)

7.
HIBRIDNI PRISTOP POVRATNEGA INŽENIRSTVA ZA PRIDOBITEV KONCEPTUALNEGA MODELA PODATKOVNE BAZE
Boštjan Bombek, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo se osredotočili na proces povratnega inženirstva podatkovne baze. Za dosego cilja smo na začetku naloge preučili obstoječe metodologije povratnega inženirstva, ter poiskali njihove pomanjkljivosti in prednosti. Cilj naloge je predlog hibridnega procesa povratnega inženirstva, ki v veliki meri odpravlja pomanjkljivosti, ki jih imajo obstoječe metode na tem področju. Pomanjkljivosti obstoječih metod se nanašajo na omejeno število izvorov informacij, ki jih lahko obravnavajo, majhne avtomatiziranosti in učinkovitosti procesa. Zato je bilo glavno vodilo pri razvoju hibridnega procesa povratnega inženirstva, da je proces čim bolj prilagodljiv z vidika vhodnih podatkov in omogoča visok nivo avtomatizacije procesa. Za predlagani hibridni proces povratnega inženirstva smo razvili aplikacijo ter ga na praktičnem primeru preizkusili in ovrednotili. Za primerjavo rezultatov vrednotenja predlaganega hibridnega procesa povratnega inženirstva smo izpeljali podatkovni model s procesom povratnega inženirstva, ki ga je predlagal avtor Chiang. Rezultati vrednotenj in primerjave procesov potrjujejo, da je predlagan hibridni proces povratnega inženirstva učinkovitejši ter poda ustreznejši podatkovni model na konceptualnem nivoju. Za predlagan hibridni proces povratnega inženirstva lahko zapišemo, da je rezultat dobrih praks in izboljšav obstoječih ter razvoja lastnih metod.
Keywords: relacijska podatkovna baza, povratno inženirstvo podatkovnih baz, izločanje strukture podatkov, konceptualni model
Published: 11.11.2014; Views: 1085; Downloads: 70
.pdf Full text (1,62 MB)

8.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA EVIDENTIRANJE ŠTUDENTSKIH UR V PODJETJU
Sebastijan Marolt, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Mnogo podjetij si pri svojem poslovanju pomaga s študentskim delom. V večjih podjetjih lahko študentje nudijo pomoč več oddelkom. Pogost problem v takih podjetjih je vodenje evidence dela po posameznih oddelkih, saj študentje ne vodijo ločene evidence za posamezen oddelek. Z izdelavo programske rešitve želimo poenostaviti evidentiranje ur dela in poskrbeti za natančno delitev ur po posameznih oddelkih. Do sedaj so študentje s pomočjo Excelove razpredelnice vodili evidenco ur skupaj s kratkim opisom del in ob koncu meseca grobo razdelili ure po posameznih oddelkih. S programsko rešitvijo smo v veliki meri odpravili nepravilnosti, ki so se pojavljale zaradi površnega vodenja ur študentskega dela. Končni rezultat informatizacije evidentiranja ur študentskega dela so bolj dosledni vnosi, natančnejša delitev stroškov po oddelkih in skupna podatkovna baza o urah in stroških študentskega dela.
Keywords: Študentsko delo, Evidentiranje ur, Relacijska podatkovna baza
Published: 24.09.2013; Views: 1130; Downloads: 69
.pdf Full text (1,33 MB)

9.
POVRATNO INŽENIRSTVO RELACIJSKE PODATKOVNE BAZE Z UPORABO CHIANGOVE METODE
Mateja Konc Bartolac, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen proces povratnega inženirstva relacijskih podatkovnih baz. V prvem delu smo obravnavali teoretične vidike, ki vključujejo relacijske podatkovne baze in povratno inženirstvo. V praktičnem delu smo predstavili rešitev povratnega inženirstva, narejeno v Visual Studiu .NET, ki nam iz podatkovne baze Pantheon zgenerira E-R diagram. Za teoretično podlago smo uporabili Chiangovo metodo.
Keywords: relacijska podatkovna baza, povratno inženirstvo, e-r diagram, relacije
Published: 22.12.2011; Views: 2082; Downloads: 107
.pdf Full text (2,12 MB)

10.
PROGRAMSKA REŠITEV EVIDENTIRANJA NAROČIL
Davor Kamenšek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Problem diplomskega dela je zamudno pretipkavanje podatkov, katere želi imeti stranka v svoji razpredelnici tipa Excel. Cilj diplomskega dela je programska rešitev evidentiranja naročil, ki avtomatično beleži naročila. Pri izdelavi diplomskega dela smo si pomagali z razvojno metodo in metodo prototipiranja. V diplomski nalogi je predstavljena programska rešitev evidentiranja naročil, ki je nadomestilo za dosedanjo evidenco v Microsoft Excelovi preglednici, katera onemogoča hitro, učinkovito, ter pregledno vnašanje podatkov. Rezultat diplomskega dela je programska rešitev za vnašanje naročil, katero smo razvili z razvojno metodo in metodo prototipiranja. Programska rešitev je narejena z obrazci v Microsoft Acessu, s pomočjo makrov v programu iMacors pa zapiše podatke v strankino Microsoft Excelovo preglednico. Programska rešitev omogoča avtomatično preračunavanje stroškov, določanje nekaterih postavk ter beleženje podatkov v strankino zahtevano obliko. V zaključku so podane ocene učinkovitosti, pogoji za uvedbo in možnosti nadaljnega razvoja programske rešitve.
Keywords: Programska rešitev, MS Access, iMacros, relacijska baza
Published: 15.12.2011; Views: 1033; Downloads: 120
.pdf Full text (3,41 MB)

Search done in 0.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica