| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Varnostna analiza skladiščnega sistema
Mario Gamilec, 2017, master's thesis

Abstract: Podjetja, ki se ukvarjajo z notranjo logistiko, stremijo k urejenemu notranjemu transportu in skladiščenju ter optimalnemu izboru manipulativne opreme. Izbor vrste skladišča, njegove notranje ureditve in sistem razporejanja materiala je odvisen od številnih pogojev. Ob izpolnjevanju vseh pogojev je treba razmišljati tudi o varnosti. V magistrskem delu je predstavljeno in analizirano področje varnosti in zdravja in varstva pred požarom na delovnem mestu v skladišču. Poudarek je na uporabi delovne opreme in nevarnostih, ki izhajajo iz njene uporabe. Predstavljene so zahteve za načrtovanje in izvedbo poti za gibanje delavcev in prometnih površin v skladišču kakor tudi najpogostejše nepravilnosti v skladiščih, s katerimi se srečujemo ob pregledu le teh.
Keywords: regalno skladišče, stabilni jekleni sistem za skladiščenje, transportna pot
Published: 09.06.2017; Views: 684; Downloads: 113
.pdf Full text (3,37 MB)

2.
Zasnova komisionirnega poličnega regalnega skladišča
Samo Kovačič, 2017, master's thesis/paper

Abstract: Podjetje XY d.o.o. se ukvarja z proizvodnjo in prometom zdravil na veliko, ki ima poslovno enoto v Novem mestu. Vendar se je zaradi povečanega obsega dela izkazalo, da obstoječe skladišče ne zagotavlja dovolj skladiščnih površin za nemoten potek delovnih procesov med katere spada tudi komisioniranje. Zato so se v podjetju odločili za investicijo v novo polično regalno skladišče, ki bo zagotavljalo dovolj skladiščnih površin in krajše komisionirne poti. Skladiščni prostor, ki je namenjen skladiščenju predstavlja kompleksno sestavljene storitve, ki pa so seveda zelo tesno povezane z ostalimi logističnimi storitvami v celotni oskrbni verigi. Da pa v oskrbni verigi nebi prihajalo do zastojev, je potrebno kakovostno načrtovanje skladišča. V zadnjih letih se je pričelo vse več pozornosti posvečati ustreznemu načrtovanju skladišč in uporabi pravilne skladiščne opreme ter tehnologije. Kajti, ko načrtujemo skladišče in umestitev skladiščnih (poličnih) regalov, s tem tudi posledično optimiziramo komisionirne poti. V magistrskega delu je predstavljeno in analizirano obstoječe stanje na področju skladiščenja in komisioniranja v navedenem podjetju. Obstoječe stanje bomo primerjali z stanjem v novem skladišču in primerjali pridobljene podatke, kateri nam bodo podali rešitve za učinkovitejše skladiščno poslovanje. Predstavljene rešitve bodo prilagojene zmožnostim podjetja.
Keywords: logistika, komisioniranje, skladiščenje, polično regalno skladišče.
Published: 14.04.2017; Views: 1095; Downloads: 192
.pdf Full text (3,37 MB)

3.
Organizacija manipulacij v izbranem podjetju
Dejan Weingartner, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V prvem delu diplomskega dela smo na kratko predstavili obstoječe stanje skladiščno distribucijskega centra izbranega podjetja. Osredotočili smo se na skladiščenje nevarnega blaga, saj je to specifična storitev, ki zahteva veliko pozornost vseh udeležencev. Predstavili smo skladiščni objekt, njegove sektorje in manipulacijska sredstva, ki omogočajo ustrezno delo z nevarnim blagom. Opisali smo tudi informacijski tehnološki sistem. Prav tako smo predstavili materialni tok v skladišču in potek nakladanja ter razkladanja tovornega vozila. V drugem delu diplomskega dela smo predstavili probleme v skladiščnem distribucijskem centru. Analizirali smo delovni proces zaposlenih v skladišču in s tem pridobili pregled nad potekom dela uskladiščenja ter odpreme nevarnega blaga. Opisali smo ugotovljene pomanjkljivosti, jih analizirali in stroškovno ovrednotili. Predstavili smo predloge za izboljšavo delovnega procesa skladiščenja in podali stroškovno oceno. Prikazali smo izračun investicije in izračunali čas odplačila.
Keywords: skladiščenje, nevarne snovi, skladiščni distribucijski center, regalno skladišče, komisioniranje
Published: 19.01.2017; Views: 730; Downloads: 109
.pdf Full text (2,00 MB)

4.
Skladiščni sistemi-ključni del sodobne logistike
Kristian Jakše, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje Gorenje, d.d., je eno izmed največjih slovenskih podjetij. V Evropi sodi med največje proizvajalce na področju gospodinjskih aparatov in bele tehnike, saj se letno na njegovem območju proizvede okoli 4 milijone izdelkov, ki se jih nato razpošlje na vse konce sveta. Njihovi izdelki so prisotni v kar 70 državah. Zaradi svoje globalne prisotnosti, kakovosti in dostopnosti so njihovi proizvodi cenjeni in iskani. Zaradi tako velikega števila letno proizvedenih izdelkov je bilo podjetje primorano investirati svoja sredstva in znanje v izgradnjo modernih skladiščnih sistemov. So prvi v Sloveniji s popolnoma avtomatiziranim skladiščem NAVIS, ki je povezan neposredno s proizvodnjo. Poleg omenjenega sistema so pred kratkim postavili še skladišče za dokupni in dopolnilni program, kar omogoča veliko prednost pri formiranju pošiljk z veliko različnimi izdelki. V okviru diplomskega dela so predstavljena vsa skladiščna poslopja, njihovi sistemi, način dela v njih in zadolžitve delavcev, podrobno smo analizirali trenutno stanje, izpostavili nekatere napake in se dotaknili možnosti za nadaljnji razvoj.
Keywords: Skladiščni sistemi, avtomatizirano skladišče, regalno skladišče, blok skladišče.
Published: 11.12.2015; Views: 905; Downloads: 89
.pdf Full text (3,23 MB)

5.
Diplomsko delo Optimiranje oblike regalnega skladiščnega sistema
Blaž Šamec, 2007, published scientific conference contribution abstract

Keywords: regalno skladišče, transportno-skladiščne enote
Published: 10.07.2015; Views: 758; Downloads: 45
URL Link to full text

6.
Zasnova skladiščnega sistema v transportnem podjetju Fijavž d.o.o.
Martin Dolejši, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno poslovanje transportnega podjetja Fijavž d.o.o. Osredotočili smo se na skladiščno poslovanje in opisali ter analizirali temeljne skladiščne procese. Gre za procese prevzema, uskladiščenja in odpreme blaga. Po opravljeni kritični analizi obstoječega stanja smo izpostavili in opisali slabosti skladiščnega poslovanja, ki slabo vplivajo na celotno poslovanje podjetja. Glavni problem neučinkovitega skladiščnega poslovanja predstavlja neprimerno obstoječe skladišče, ki zaradi majhnih dimenzij in neracionalne izkoriščenosti skladiščnega prostora omejuje celotno poslovanje podjetja, še posebej organizacijo prevozov in s tem izrabo voznega parka. V obstoječem stanju se pojavljajo tudi drugi problemi, kot so neprimerna organizacija dela v obstoječem skladišču ter pomanjkanje informacijskega sistema za nadzor nad tokom blaga in informacij. Za izboljšanje skladiščnega poslovanja smo predlagali zasnovo novega skladiščnega sistema z večjo zalogovno zmogljivostjo, zasnovo paletnih regalov ter nakup primernih transportno-skladiščnih sredstev. Predlagali smo tudi uvedbo informacijskega sistema. Z uvedbo predlaganih rešitev smo skrajšali čase skladiščnih procesov in posledično omogočili podjetju lažje organiziranje prevozov in s tem boljšo izrabo voznega parka.
Keywords: logistika, skladiščno poslovanje, regalno skladišče
Published: 19.06.2015; Views: 694; Downloads: 96
.pdf Full text (1,79 MB)

7.
Učinkovita uporaba viličarjev v izbranem skladišču
Jernej Hrastnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Za vsa trgovska podjetja je zelo pomembno skladišče, saj si z zalogami zagotavljajo nemoteno poslovanje. V diplomskem delu je podrobneje predstavljeno skladiščno poslovanje podjetja Slovenijales. Podjetje se ukvarja s prodajo raznega gradbenega materiala, pohištva, ponujajo pa tudi natančne razreze raznih ivernih, gradbenih plošč. Glavni problem, ki pa smo ga opazili je bil, da podjetje nima primernega viličarja za dobro in hitro delovanje v skladišču. Drugi problem pa smo opazili s prostorom v skladišču in neurejenost. Naš glavni cilj je poizkusiti poiskati najbolj primerne rešitve za podjetje in poiskati viličarja, ki bi bil primeren tako za notranjo kot tudi zunanjo uporabo. Ne sme izpuščati škodljivih plinov in mora biti dovolj močan. Drugi cilj pa je urediti skladišče in pridobiti še kaj dodatnega prostora z drugačno postavitvijo.
Keywords: skladiščno poslovanje, viličar, komisioniranje, regalno skladišče.
Published: 19.12.2013; Views: 1258; Downloads: 306
.pdf Full text (1,22 MB)

8.
SKLADIŠČENJE IN IZDAJA VHODNIH MATERIALOV V PROIZVODNJO V PODJETJU SGA D.O.O., SLOV. KONJICE
Romana Turner, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Da je proizvodno podjetje lahko uspešno, mora zagotavljati zadostne količine materiala za nemoteno proizvodnjo vendar pa je tukaj potrebno ogromno znanja s področja skladiščnega poslovanja. Glede na materiale, katere podjetje potrebuje za svoje delovanje, se odločamo o izvedbi skladiščnih prostorov. Kolikšne bodo zaloge in ali bomo skladiščne prostore najeli ali bomo skladiščili sami je odvisno od več dejavnikov, predvsem pa od višine stroškov, katere nam povzročajo zaloge. Kako bomo knjižno zavedli prejem blaga in nato izdajo blaga je odvisno od politike poslovanja podjetja. Nikakor ne smemo pozabiti pri prejemu blaga, da je potrebno izvesti razne kontrole od ustreznosti blaga do same kvalitete blaga. SGA izdajo vrši po principu FIFO. Z avtomatizacijo skladišč se je mogoče izogniti marsikateri napaki človeškega faktorja, saj se večina knjižnih premikov preko odčitavanja črtnih kod avtomatsko zavede v sistemu. Prav tako z regalnim avtomatskim skladiščem pridobimo na samem skladiščnem prostoru. Inventura ob končanem poslovnem obdobju je izraz našega dela skozi obdobje in vsa odstopanja v zalogah nam prikazujejo kolikšne so bile napake pri manipuliranju z blagom.
Keywords: proizvodno podjetje, material, skladiščno poslovanje, skladiščni prostor, strošek, zaloga, kvaliteta blaga, FIFO, regalno avtomatsko skladišče, inventura
Published: 14.11.2012; Views: 2394; Downloads: 301
.pdf Full text (464,36 KB)

9.
DOLOČEVANJE NAJUSTREZNEJŠE SKLADIŠČNE LOKACIJE ZA GORENJE GTI D.O.O.
Katja Rožanc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Gorenje, d. d. je proizvajalec gospodinjskih aparatov s sedežem v Velenju. Na slovenskem trgu je prisoten preko hčerinske družbe Gorenje GTI d. o. o., ki skrbi za posredovanje izdelkov med proizvajalcem (Gorenje, d. d.), trgovci v veleprodaji, trgovci v maloprodaji in prav tako tudi končnimi kupci v lastnih maloprodajnih poslovalnicah. Izdelki prihajajo do končnih kupcev preko skladišča, ki je locirano v Ljubljani. Skozi diplomsko nalogo smo naredili natančen opis obstoječega stanja ter pri analizi zalog ugotovili, da ima to skladišče nekaj neizkoriščenih kapacitet skladiščnega prostora, kar predstavlja dodaten strošek. Odločili smo se, da kot rešitev ponudimo drugo skladiščno lokacijo ali možnost najema neizkoriščenega dela skladišča. Preko analize stroškov in izbire lokacije skladišča po metodi razvrščanja po faktorjih smo dokazali, da je najboljša rešitev obstoječa skladiščna lokacija, na kateri bi del skladišča oddali v najem. Izboljšanje storitev do svojih kupcev in iskanje alternativnih logističnih konceptov je ena izmed konkurenčnih prednosti, v katerih vidi Gorenje GTI d. o. o. možnost nadaljnje ekspanzije prodaje svojih izdelkov.
Keywords: skladiščno poslovanje, visoko-regalno skladišče, blok skladišče, zaloge
Published: 27.10.2012; Views: 1240; Downloads: 127
.pdf Full text (2,19 MB)

10.
Prenova skladišča in ureditev notranjih logističnih poti v podjetju Slovenijales trgovina d.o.o : diplomsko delo
Matjaž Levstek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Slovenijales trgovina d.o.o. s svojo dolgoletno tradicijo uspešno posluje tako na slovenskem trgu kot tudi v tujini. Ukvarjajo se s prodajo lesenih materialov, kot tudi pripomočkov za delo ter izdelkov za dom. Konkurenca med podjetji je velika, zato se morajo s širitvijo prodajnih programov bojevati za svoj obstoj na trgu, hkrati pa tudi kljubovati vplivom recesije. V diplomskem delu je predstavljeno skladiščenje v poslovni enoti Vižmarje, katero po obsegu prodaje zavzema sam vrh med vsemi poslovni enotami, njihovo skladišče pa je eno izmed najslabših v podjetju. Predstavljeni so vsi problemi, ki se vsakodnevno pojavljajo v skladišču in podjetju povzročajo nepotrebne stroške, izgube na materialih in njihovi kakovosti. Do predlaganih rešitev smo prišli po temeljiti preučitvi obstoječega stanja, posvetovanja z zaposlenimi ter samostojnega opazovanja poteka dela. Predlagana je rešitev izgradnje novega maloprodajnega skladišča, s katerim bo poslovna enota Vižmarje pridobila večje število novih odlagalnih mest, zaprt skladiščni prostor, večjo zmogljivost ter hitrejši potek dela. Podani predlogi omogočajo tudi nadaljnjo širitev maloprodajnega in veleprodajnega skladišča.
Keywords: skladiščno poslovanje, maloprodajno skladišče, regalno skladišče, transportne poti
Published: 04.11.2010; Views: 2774; Downloads: 420
.pdf Full text (18,18 MB)

Search done in 0.29 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica