| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Prenova regalnega sistema (v skladišču končnih izdelkov v Lip Poljčane d. d.) : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Uroš Rober, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Lip Poljčane d. d. se ukvarja s predelavo bukovega lesa in proizvodnjo otroškega pohištva. Končne izdelke za prodajo na domačem trgu podjetje skladišči v skladišču, ki je bilo zgrajeno za skladiščenje velikih serij končnih izdelkov. Podjetje sedaj za domači trg izdeluje majhne serije izdelkov širokega asortimenta. Trenutni »drive-in« regali zelo otežujejo sedanji sistem uskladiščenja in komisioniranja. Skladiščnik izgubi ogromno časa z nepotrebnim prelaganjem tovora s palete na paleto, saj si mora v vsakem regalu narediti prosto pot do vseh uskladiščenih izdelkov. Zaradi lažjega uskladiščenja, komisioniranja in boljše dostopnosti do posameznih izdelkov smo se odločili za prenovo regalnega sistema v skladišču. Pri prenovi regalnega sistema smo izhajali iz zalogovne in pretočne zmogljivosti skladišča. Na osnovi gibanja zaloge posameznega izdelka smo določili povprečno zalogo izdelkov v skladišču, na kateri smo tudi gradili novo kapaciteto skladišča. Pri dimenzioniranju novega regalnega sistema smo se uprli na točke načrtovanja regalnih skladiščnih sistemov: oblikovanje regalnega okna, oblikovanje skladiščnega regala in oblikovanje skladiščne cone. Prenovljeni regalni sistem smo zasnovali tako, da brez težav omogoča direkten dostop do vseh uskladiščenih izdelkov. Na koncu smo določili še potrebno število primernih transportno-skladiščnih sredstev.
Keywords: skladišča, regalni sistem, zalogovna zmogljivost, pretočna zmogljivost
Published: 03.09.2009; Views: 2266; Downloads: 418
.pdf Full text (1,26 MB)

2.
Analiza učinkovitosti skladiščnega poslovanja podjetja Klima Petek d.o.o. : diplomsko delo
Denis Predan, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Klima Petek d.o.o. se ukvarja s prodajo, montažo ter ostalimi storitvami na področju strojnih inštalacij. V diplomski nalogi je predstavljeno obstoječe stanje skladiščnega poslovanja podjetja. Problematika je predstavljena skozi kritično analizo in se odraža v neracionalni porabi časa, zastareli tehniki ter tehnologiji skladiščenja in nepotrebnim številom manipulacij. V diplomskem delu je predstavljena rešitev v obliki predlogov izboljšav in sprememb obstoječega stanja. Predlagana je uvedba regalnega sistema, s katerim bi nadomestili neučinkovit talni sistem odlaganja. Prav tako je predstavljena nova tehnološka zasnova skladišča, kjer bi s pomočjo računalniškega sistema in čitalca črtnih kod zagotovili boljšo preglednost ter vedno zadostno količino zalog. Z uvedbo regalov pa sledi tudi uvedba novih transportno-skladiščnih sredstev in enot za lažje ter bolj učinkovito manipuliranje z blagom. Z vsemi temi predlogi izboljšav bi skrajšali čas in s tem tudi stroške nastale pri uskladiščenju in komisioniranju blaga.
Keywords: skladiščno poslovanje, regalni sistem, črtna koda, regalni skladiščni prostor
Published: 29.11.2010; Views: 2048; Downloads: 203
.pdf Full text (1,16 MB)

3.
ZASNOVA REGALNEGA SKLADIŠČNEGA SISTEMA - KEMA
Mitja Horvat, 2011, master's thesis

Abstract: Pri načrtovanju skladišča v osnovi izhajamo iz vrste skladišča, želene zalogovne velikosti skladišča, zahtevane zmogljivosti skladišča, asortimenta skladišča in želja ter zahteve uporabnika skladišča. Zelo pomembna je tudi lokacija skladišča, vendar smo se v magistrskem delu osredotočili na racionalizacijo in optimizacijo procesov skladiščnega poslovanja v zaprtem skladišču in na zunanjem skladišču. V magistrski nalogi so opisani posamezni skladiščni procesi. V nalogi je prikazan statični in dinamični del skladišča ter načrt in zmogljivost skladišča. S procesno karto je prikazan potek procesov pred in po naših predlogih. Za potrditev naših predlogov je bila uporabljena metoda analitične simulacije. Nato smo dosežene cilje tudi pokomentirali. S predlaganimi rešitvami je zmanjšan vpliv človeškega faktorja pri napakah v odpremi produktov, zmanjšana komisionirna pot in trajanje procesov. Na koncu je vrednostno ovrednoten prihranjeni strošek in investicija ter izračunani čas povrnitve investicije.
Keywords: načrtovanje skladišča, transportno skladiščna enota, regalni skladiščni sistem, logistični center KEMA, racionalizacija in optimizacija skladiščnih procesov
Published: 16.10.2011; Views: 2248; Downloads: 373
.pdf Full text (3,14 MB)

4.
ANALIZA UČINKOVITOSTI SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA V DISTRIBUCIJSKEM CENTRU ŽIVIL
Andreja Peternel, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je podrobneje predstavljena analiza skladiščnega poslovanja podjetja Hmezad Trgovina Žalec, d. o. o. oz. delovanje njihovega distribucijskega centra. Osredotočili smo se na skladiščne procese, ki jih podjetje izvaja v skladišču. Gre za procese prevzema, skladiščenja in izdaje živil, predvsem mlečnih in mesnih izdelkov. Najprej smo predstavili teoretične osnove s področja skladiščnega poslovanja ter nadaljevali s podrobnim prikazom obstoječega stanja, kjer smo grafično in opisno analizirali skladiščne procese. Ugotovili smo, da je glavna problematika pri izvajanju skladiščnih procesov v podjetju papirno poslovanje oz. neustrezno informatizirano skladiščno poslovanje. To se izraža v daljših procesih in večji možnosti napak, predvsem pri procesu prevzema in komisioniranja. Na osnovi kritične analize smo podali rešitve za optimizacijo skladiščnega poslovanja. Predlagali smo uvedbo naprednejšega skladiščnega informacijskega sistema, uvedbo črtne kode in prenovo regalnega sistema.
Keywords: skladiščno poslovanje, informacijski sistem, črtna koda, regalni sistem
Published: 22.10.2011; Views: 1462; Downloads: 126
.pdf Full text (2,58 MB)

5.
Ureditev skladišča v podjetju Duropack d.o.o.
Mojca Kožuh, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje Duropack, d. o. o., se ukvarja s proizvodnjo valovitega kartona in izdelkov iz valovitega kartona. V diplomskem delu smo predstavili dejansko stanje v skladišču gotovih izdelkov. Osredotočili smo se le na zaprti del skladišča, kjer s talnim odlaganjem ne dosegajo najboljših skladiščnih zmogljivosti. Na podlagi dejanskega stanja smo predlagali možne spremembe in rešitve, ki bi omogočile večje skladiščne kapacitete, boljšo preglednost ter urejenost v skladišču. Predlagali smo uvedbo regalnega sistema in nakup temu ustreznih transportno-skladiščnih sredstev. S tem smo dosegli želeni cilj.
Keywords: skladišče, skladiščenje, regalni sistem, transportno-skladiščna sredstva
Published: 11.05.2015; Views: 1252; Downloads: 199
.pdf Full text (1,50 MB)

6.
7.
Reorganizacija skladišča v podjetju Bodočnost, d.o.o.
Barbara Voga, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Skladiščenje bistveno vpliva na uspešnost podjetja. V skladišču samem mora biti blago zloženo pregledno in organizirano. S sodobnim informacijskim sistemom podprto skladišče je postalo nepogrešljiva podpora gladko tekoče proizvodnje. Sodobna skladišča so tudi t.i. regalna skladišča, njihova prednost pred klasičnimi skladišči pa je veliko bolje organizirano in pregledno naloženo skladiščno blago. V diplomskem delu smo se posvetili reorganizaciji oz. preureditvi obstoječega skladišča v podjetju Bodočnost Maribor d.o.o. Podjetje ima klasično skladišče, vendar zaradi povišane količine dela ter blaga potrebujejo tudi boljše organizirano, sodobno skladišče z več paletnimi mesti. Predstavili smo ideje za preureditev, uvedbo regalnega sistema in informacijsko podprt sistem, ter pojasnili kako bi te ideje pripomogle pri skladiščenju. Na koncu smo podali sklep, ki potrjuje pomen sodobnega skladišča za podjetje.
Keywords: skladiščenje, informacijska podpora, regalni sistem, skladiščni prostor.
Published: 02.10.2015; Views: 1168; Downloads: 145
.pdf Full text (1,95 MB)

8.
Simulacijska analiza procesa komisioniranja komisionar-k-blagu
Valerij Strmčnik, 2016, master's thesis/paper

Abstract: Pogosto vprašanje, ki si ga strokovnjaki logistike postavljajo na področju skladiščnega poslovanja, je znižanje stroškov ob hkratnem povečanju učinkovitosti ter hitrosti procesa komisioniranja. Eden od načinov optimiziranja procesa komisioniranja komisionar-k-blagu je izbira ustrezne komisionirne strategije, ki vpliva na dolžino komisionirne poti. Po drugi strani pa ustrezna postavitev regalnega skladiščnega sistema pripomore k večji pretočnosti skladišča oziroma k večji učinkovitosti komisionarjev. V magistrskem delu bomo naredili še korak naprej ter združili oba omenjena pristopa optimizacije procesa komisioniranja. Skozi simulacijsko analizo obravnavanih skladiščih bomo skušali dokazati, da z uvedbo dvoblokovnega regalnega skladiščnega sistema ob izbiri ustrezne komisionirne in skladiščne strategije skrajšamo povprečno komisionirno pot v povprečju tudi do 30 odstotkov. Krajša komisionirna pot pa posledično pomeni krajši čas za pripravo komisiona.
Keywords: Analiza učinkovitosti, dvoblokovni regalni skladiščni sistem, komisionar-k-blagu, komisioniranje.
Published: 16.11.2016; Views: 780; Downloads: 105
.pdf Full text (2,04 MB)

9.
Predlog prenove skladišča odpreme v podjetju Eti, d.d.
Jan Polanec, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje ETI, d.d. je postal eden izmed vodilnih proizvajalcev, ki nudi rešitve za stanovanjske ter poslovne inštalacijeV diplomskem delu smo predstavili dejansko stanje v skladišču odpreme v podjetju ETI, d.d. ter predlagali rešitve, ki bi izboljšale skladiščno poslovanje. Osredotočili smo se na del skladišča, ki smo ga poimenovali šotor 2. Izpostavili smo problem prostorske stiske, ki smo ga rešili s postavitvijo regalnega skladiščnega sistema. Skozi analizo in primerjavo procesnih kart pred in po prenovi smo ugotovili, da smo s postavitvijo regalnega skladiščnega sistema prihranili čas. Z omenjenim skladiščnim sistemom smo pridobili tudi dodatna paletna mesta ter izboljšali urejenost in preglednost v skladišču, kar je bil tudi želeni cilj diplomske naloge.
Keywords: logistika, skladišče, skladiščenje, regalni sistem, odprema
Published: 19.01.2017; Views: 518; Downloads: 145
.pdf Full text (1,75 MB)

10.
Predlogi izboljšav skladiščenja in transportnih poti v podjetju Kartem d.o.o.
Jakob Smolič, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje Kartem d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z izdelavo kartonske embalaže. Gre za sorazmerno mlado podjetje, katero se razvija in širi. Zaradi mladosti podjetja še ni prišlo do večjih vlaganj v podporne procese. V diplomskem delu smo preučili skladiščenje in transportne poti v podjetju. Na podlagi pregleda obstoječega stanja smo izpostavili ključne probleme. Soočajo se s pomanjkanjem prostora v skladiščih, neurejenimi skladišči, zastojev proizvodnje zaradi iskanja transportno–skladiščnih enot, poškodovanim materialom zaradi vremenskih vplivov, številne prazne vožnje, število manipulaciji, dolge transportne poti, ipd. Na podlagi obstoječega stanja smo podali predloge izboljšav, kateri bi pripomogli k optimizaciji notranjega transporta in skladiščenja. Ključno vlogo ima postavitev novega skladišča in preureditev obstoječih skladiščnih prostorov. S tem povečamo zalogovno zmogljivost, povečajo se proizvodne površine, vzpostavi se enostavnejši tok blaga znotraj podjetja in izboljša se urejenost skladišč. S predlogi izboljšav smo dosegli izboljšanje podpornih procesov skladiščenja in transportnih poti.
Keywords: logistika, notranji transport, skladišče, regalni sistem, skladiščenje
Published: 23.07.2018; Views: 388; Downloads: 80
.pdf Full text (2,54 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica