| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Logistična analiza skladiščnega poslovanja podjetja HIK, d.o.o.
Dejan Koprivnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje HIK d.o.o. predeluje nove in predelane plastične mase. Proizvaja Gal ščitnike in podložne ploščice različnih dimenzij. Proizvodnja in celotno skladiščno poslovanje poteka v hali tako, da se procesi med seboj prepletajo. V diplomskem delu je podrobno predstavljeno obstoječe stanje proizvodnjega in skladiščnega poslovanja obravnavanega podjetja. Problamatika podjetja se pojavlja v prostorski stiski in neučinkovitem sladiščnem poslovanju. Predstavljena je v kritični analizi diplomskega dela, ki se odraža v preveliki meri ročnega dela, napotrebnih manipulacijah, talnem odlaganju TSE in neuporabnosti informacijskega sistema. Rešitev je v diplomskem delu predstavljena v reorganizaciji skladiščnega prostora in organiziranosti skladiščnega poslovanja. Predlagano je postavitev izdelave regalne konstrukcije in vpeljave nove tehnologije črtne kode. TSE bi skladiščili v paletne regale in tako bi se rešili problema talnega odlaganja in nepotrebnih manipulacij. Z uvedbo vpeljave tehnologije črtne kode bi imeli večjo preglednost nad materialom in omejili bi ročno delo ter potrebovali manj časa za posamezne skladiščna procese. Pri vsem tem bi se zmanjšali skaldiščni stroški.
Keywords: prostorska stiska in neučinkovito skladiščno poslovanje, reorganizacija skladiščnega prostora, izdelava regalne konstrukcije, vpeljava tehnologije črtne kode.
Published: 07.09.2012; Views: 1143; Downloads: 107
.pdf Full text (1,19 MB)

3.
Reorganizacija skladiščne dejavnosti v podjetju Cinkarna Celje, d.d.
Jure Jambrek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je podrobneje predstavljena reorganizacija skladiščne dejavnosti v Centralnem skladišču Marketing. Najprej je predstavljeno obstoječe stanje skladiščnega poslovanja, nato pa so s pomočjo kritične analize predstavljeni predlogi za izboljšanje obstoječega stanja. Predlagana je postavitev skladiščnih regalov in s tem optimalen izkoristek prostora, saj bi se palete z Big bag vrečami titanovega dioksida, ki se trenutno skladiščijo izključno na talnih lokacijah, lahko skladiščile v regalih. S postavitvijo regalov pa bi se odprla tudi potreba po visokoregalnem viličarju. Na podlagi načrtovanja regalnega skladišča ter nakupu visokoregalnega viličarja je predstavljena tudi kalkulacija oz. ocena vrednosti investicije v omenjenem podjetju. V diplomskem delu je predstavljen teoretičen in praktičen vidik skladiščnega poslovanja v podjetju.
Keywords: Reorganizacija skladišča, postavitev regalne konstrukcije, visokoregalni viličar, skladiščno poslovanje.
Published: 21.12.2012; Views: 1050; Downloads: 147
.pdf Full text (2,87 MB)

4.
5.
Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica