| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Optimiranje avtomatiziranega regalnega skladiščnega sistema
Rok Bregar, 2015, master's thesis/paper

Abstract: V magistrskem delu smo izhajali iz izbranega avtomatiziranega regalnega skladiščnega sistema. Optimirali smo tiste parametre, ki po našem mnenju najbolj vplivajo na manipulacijske čase skladiščne operacije enojnega in dvojnega delovnega cikla, torej parametre, ki vplivajo na pretočno zmogljivost skladišča. Parametri, ki smo jih obdelali, so dolžina regalnega skladišča, hitrost in pospešek regalnega dvigala v horizontalni smeri ter hitrost in pospešek dvižne mize regalnega dvigala v vertikalni smeri. Predstavili smo najpomembnejše parametre, ki so ključni pri načrtovanju avtomatiziranega regalnega skladiščnega sistema. Optimirali smo tiste parametre, kjer je namenska funkcija minimalni čas skladiščne operacije tako enojnega kot dvojnega delovnega cikla in posledično pretočne zmogljivosti skladišča. Z optimiranjem teh parametrov smo dokazali, da obstajajo možnosti za izboljšanje pretočne zmogljivosti v avtomatiziranem visokoregalnem skladiščnem sistemu. Modeli, ki smo jih uporabili v magistrskem delu, predstavljajo uporabno orodje pri načrtovanju avtomatiziranih visokoregalnih skladiščnih sistemov.
Keywords: skladišča, avtomatizirana regalna skladišča, optimiranje, analiza učinkovitosti.
Published: 06.01.2016; Views: 1067; Downloads: 165
.pdf Full text (23,37 MB)

2.
AVTOMATSKO REGALNO SKLADIŠČE
Jani Erhatič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni tipi avtomatskih skladišč in njihova uporaba. Poseben poudarek je na regalnih skladiščih v povezavi s tremi dostopnimi odprtinami. Prvi del diplomske naloge je namenjen splošni predstavitvi regalnih skladišč. Osrednji del zajema opis zgradbe in povprečno porabo časa za namene skladiščenja, izdaje, vračila materiala in opravljanja inventure. Na koncu so nakazane smernice razvoja in prikazane prednosti oziroma slabosti ter izboljšave sistema.
Keywords: Avtomatska regalna skladišča, skladiščenje, skladiščni procesi, notranji transport, logistika skladiščenja, teoretične osnove regalnega skladiščenja
Published: 18.06.2009; Views: 4889; Downloads: 856
.pdf Full text (2,51 MB)

3.
4.
Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica