| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 19
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
Skladiščenje nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v centralnem skladišču Brinje : diplomsko delo visokošolskega strokovnega programa Gospodarska in tehniška logistika
Tina Lipičar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V republiki Sloveniji se vrši zbiranje in skladiščenje trdnih nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v centralnem skladišču Brinje, ki ga vodi Agencija za radioaktivne odpadke. Osnovna naloga centralnega skladišča v Brinju je prevzem, uskladiščenje in varna hramba in sledenje nizko in srednje radioaktivnih odpadkov. Pri prevzemu v skladišče se radioaktivni odpadki naložijo na skladiščno osnovo, ki predstavlja leseno paleto, kar predstavlja slabost glede na izrazito dolg čas ležanja nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v skladišču. Prav tako pri skladiščenju radioaktivnih odpadkov strmimo k čim manj manipulacij, oz. prelaganju transportno skladiščnih enot, ki so naložene v tri nivoje visoko, kar povzroča otežen dostop in zahteva nepotrebne manipulacije. V okviru diplomskega dela je predstavljena rešitev problematike glede uporabe nove ustreznejše skladiščne osnove v primerjavi s klasično leseno paleto. Prav tako je predstavljen nov način skladiščenja transportno skladiščnih enot v skladiščne regale, ki zagotavljajo večjo izkoriščenost skladiščnega prostora in izrazito zmanjšajo nepotrebno prelaganje transportno skladiščnih enot. Prepričani smo, da predlagani rešitvi omogočata učinkovitejši način skladiščenja nizko in srednje radioaktivnih odpadkov v centralnem skladišču v Brinju.
Keywords: radioaktivni odpadki, skladiščenje, skladiščna osnova, skladiščni regali, Drive-in skladiščni regali
Published: 03.09.2009; Views: 2268; Downloads: 232
.pdf Full text (1,02 MB)

6.
7.
Analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d.d., PE Celje : diplomsko delo
Damjan Tržan, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d. d., filiala Celje. Osredotočili smo se na skladiščne procese, ki jih Intereuropa izvaja za potrebe podjetja Biesterfeld Interowa. Gre za prejem, skladiščenje in izdajo plastičnih odlitkov oziroma granulata, ki se uporablja za izdelavo veliko različnih vrst plastičnih izdelkov. Plastični odlitki so pakirani v papirnate ali plastične vreče od 25 kilogramov do 1 tone. V okviru diplomske naloge smo predstavili teoretične osnove logistike in skladiščnega poslovanja. V nadaljevanju smo analizirali obstoječe stanje v skladišču in na koncu podali predloge za optimiranje skladiščnega procesa. S kritično analizo smo definirali vzroke za neučinkovito skladiščno poslovanje. Glavna problematika skladiščnega poslovanja je slaba sledljivost blaga in neracionalna izkoriščenost skladiščnega prostora. V diplomski nalogi smo predlagali uvedbo informacijskega sistema, konstrukcijo paletnih regalov in nakup transportnega sredstva. S predlogom smo prihranili časovne in finančne vire v samem procesu skladiščenja granulata, s čimer smo izpolnili tudi cilj diplomske naloge.
Keywords: skladišče, logistika, informacijski sistem, paletni regali
Published: 29.11.2010; Views: 3412; Downloads: 592
.pdf Full text (2,81 MB)

8.
PRENOVA TRANSPORTNIH POTI IN SKLADIŠČENJA V OBRATIH VALJARNA, HLADNA PREDELAVA IN STC PODJETJA ŠTORE STEEL, D.O.O.
Dejan Virant, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Štore Steel, d. o. o. je podjetje za proizvodnjo jekel z dolgoletno tradicijo. Podjetje sestavljajo trije proizvodni obrati (jeklarna, valjarna in hladna predelava). V diplomskem delu smo se osredotočili na obrata valjarna in hladna predelava ter na skladiščno-transportni center (STC). V diplomskem delu smo najprej predstavili teoretične osnove notranje logistike v povezavi s skladiščnim poslovanjem. Nato smo predstavili proizvodna obrata valjarna in hladna predelava ter STC, ki skrbi za logistiko znotraj podjetja. Na podlagi kritične analize smo prikazali vzroke za neučinkovito skladiščenje vezi jeklenih profilov. Glavni problem predstavljata slaba sledljivost proizvodov in neustrezno skladiščenje vezi. Ker v odpremnem skladišču valjarne trenutno ne uporabljajo nobene regalne konstrukcije, se naši predlogi nanašajo na uvedbo jeklenih konstrukcij (igličasti regali). S predlaganimi rešitvami bi dosegli boljšo preglednost in posledično učinkovitejše skladiščno poslovanje. Z regali pa bi tudi bolje izkoristili skladiščni prostor in dosegli večjo zalogovno velikost.
Keywords: notranja logistika, skladiščno poslovanje, podjetje za proizvodnjo jekla, igličasti regali
Published: 22.10.2011; Views: 2011; Downloads: 196
.pdf Full text (3,02 MB)

9.
LOGISTIČNA ANALIZA SKLADIŠČNEGA PROCESA V PODJETJU IMPOL PCP D.O.O.
Mateja Ratej, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Pri posnetku obstoječega stanja smo opazili, da bi lahko v skladišču uvedli določene spremembe, s katerimi bi izboljšali skladiščno funkcijo. Problem je namreč v neučinkoviti uporabi tehnologije črtne kode in neučinkovitem skladiščenju polizdelkov. Na podlagi predlogov možnih rešitev (uporaba tehnologije črtne kode, uvedba dodatnih paletnih regalov in podaljšanje konzolnih regalov) postane skladišče učinkovitejše.
Keywords: skladiščenje, skladiščna tehnika in tehnologija, paletni in konzolni regali, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti
Published: 28.10.2012; Views: 1847; Downloads: 208
.pdf Full text (3,52 MB)

10.
Preureditev skladišča zbirnih pošiljk za proizvodne družbe Gorenja, d.d. v tujini
Tadej Hren, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali možnost preureditve zbirnega skladišča za materiale, ki jih Gorenje, d. d. vsakodnevno odpremlja v proizvodne družbe v tujini. V prvem delu diplomskega dela smo naredili posnetek obstoječega stanja v skladišču. Prikazali smo trenutno prostorsko razporeditev, opravila zaposlenih, tehnološke rešitve ter izpostavili problem nekurantnih zalog. V drugem delu smo pripravili predlog za možno preureditev skladišča. Pri tem smo skušali čim bolj racionalno izrabiti trenutno lokacijo in sredstva, kot so infrastruktura in viličarji. Jasneje smo definirali cone skladišča, ter v njih uvedli različne skladiščne rešitve v obliki polic, regalov ali talnega skladiščenja. Dodatno smo še predlagali vpeljavo WMS, ter za to potrebne spremembe. V zaključnem delu smo primerjali trenutno in predlagano organizacijo skladišča. Spremembe smo ovrednotili kot pozitivne, zato smo pregledali še možnost fazne vpeljave sprememb, ter predlagali možnosti nadaljnjega razvoja skladišča.
Keywords: skladiščenje, preureditev, posnetek stanja, skladiščni informacijski sistemi, regali
Published: 26.01.2015; Views: 896; Downloads: 94
.pdf Full text (2,09 MB)

Search done in 0.31 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica