| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
FIZIČNA IN LOGIČNA REDUNDANCA V KOMUTIRANIH KRAJEVNIH OMREŽJIH
Jaka Jelen, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu predstavimo hierarhično krajevno omrežje, njegove prednosti ter zgradbo. Podrobneje se osredotočimo na protokol vpetega drevesa (STP), kjer opišemo njegove procese. Izdelamo dvoslojno hierarhično omrežje v simulatorju Packet Tracer, kjer ga konfiguriramo na dva načina. Pri teh dveh načinih predstavimo različne scenarije, ki se lahko pojavijo v omrežju. Pravilna zasnova omrežja v sodobnem podjetju oz. ustanovi je ključnega pomena, saj lahko pravilno načrtovano računalniško omrežje, v primeru izpada stikal ali povezav med njimi, pomeni velik prihranek na času in denarju.
Keywords: komutirana krajevna omrežja, protokol vpetega drevesa, dvoslojno hierarhično omrežje, redundanca, BPDU.
Published: 11.10.2011; Views: 2875; Downloads: 151
.pdf Full text (1,30 MB)

3.
TROSLOJNO KONCEPTNO SNOVANJE KRAJEVNEGA OMREŽJA S PROTOKOLOM IPv6
Dejan Topić, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se osredotočili na troslojno konceptno snovanje omrežja.Prvo smo razložili internetni protokol verzije 6 , ter zakaj je potrebno preiti na to različico protokola.Pogledali smo kakšni sloji sploh so v troslojnem modelu, kako jih delimo in kako so zgrajeni.Raziskali smo prednosti in slabost vsakega sloja. Za nemoteno delovanje omrežja je zlasti pomembna pravilna nastavitev naprav,ter rezervni načrt, ki omogoča, da omrežje dalje stabilno deluje, če kaj odpove.Tako smo si pogledali, kakšen namen in funkcijo imajo dostopovna stikala,distribucijska stikala, jedrna stikala. Prikazali smo praktično uporabo troslojnega omrežja v simulatorju omrežja Cisco Packet Tracer, ter na starejših sistemih omreževanja(stikala).
Keywords: stikalo, IPv6, Cisco, OSPFv3, redundanca
Published: 10.08.2012; Views: 2037; Downloads: 133
.pdf Full text (2,18 MB)

4.
PRENOVA KOMUNIKACIJSKEGA OMREŽJA VEČJEGA PODJETJA
Rudolf Küplen, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je na kratko opisano stanje komunikacijskega omrežja vecjega slovenskega podjetja, obenem pa so na kratko predstavljene potrebe omrežja. Omrežje pred prenovo ni bilo robustno in je ob izpadu ali okvari enega gradnika prenehalo delovati. Izpostavljene so težave omrežja, predstavljena rešitev prenove pa je razdeljena po slojih. V rešitvi so podrobneje predstavljeni vsi gradniki omrežja, pri cemer je vsak predstavljen modelno in konfiguracijsko. Prav tako je opisano delovanje protokolov, ki zagotavljajo nemoteno poslovanje podjetja tudi ob izpadu vec kljucnih komponent omrežja. Na koncu diplomske naloge so predstavljeni še nadzor in upravljanje omrežja ter priporocene nadgradnje v prihodnosti.
Keywords: omrežje podjetja, nadgradnja omrežja, omrežna redundanca, usmerjanje, preklapljanje, omrežna hierarhija, omrežni nadzor, vzdrževanje omrežja
Published: 22.11.2013; Views: 893; Downloads: 25
URL Link to full text

5.
RAZVIJANJE SLUŠNE SPRETNOSTI PRI UČENJU NEMŠČINE KOT TUJEGA JEZIKA
Sandi Gorenšek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Prav tako pomembno kot pisanje, branje in govorjenje je tudi pravilno poslušanje. Sluh, z vidika didaktične komunikacije, pravilno anticipirati, recipirati, razumevati (prepoznati), ga uporabljati, ter predvsem ponotranjiti v vseh oblikah in izrazih, je vodilo tega diplomskega dela. S pomočjo učbenikov, Optimal in Themen Aktuell, dveh različnih založb, želim prikazati, rabo didaktičnih metod slušnega razumevanja pri pouku nemščine kot tujega jezika. Analiza je razdeljena na tri tematske sklope: avtentičnost, slušni stili in slušne strategije, saj le tako lahko privede do povratnih informacij v zvezi z vplivom didaktičnih slušnih vaj na pridobivanje in učenje tujega jezika na srednjih šolah. Ob takšnem didaktičnem postopanju, se nemalokrat porodi vprašanje: „Kako najbolje razvijati te spretnosti in pri tem nadomestiti pomanjkanje stika z naravnim govorcem jezika“? Z jezikovnim okvirjem, ki ga predlaga CERF-ja, naš šolski sistem in založniška politika, lahko rečemo, da ta problem dobro obvladujemo.
Keywords: slušne spretnosti, slušno razumevanje, slušne strategije, slušni stili, redundanca, avtentičnost
Published: 28.01.2014; Views: 1252; Downloads: 166
.pdf Full text (1,12 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica