| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
NAČRTOVANJE KAKOVOSTI PROCESOV V RAZVOJNIH PROJEKTIH PROIZVAJALCA LISTNATIH VZMETI
Dušan Rebernik, 2009, master's thesis

Abstract: Proizvodna podjetja v avtomobilski industriji običajno sodelujejo z večjim številom kupcev. Vsak od njih podaja zahteve do dobaviteljev v obliki: • standardov • specifikacij • navodil • priporočil • načrtov. Podjetja so zavezana izpolnitvi teh zahtev - kupec na osnovi zadostnega izpolnjevanja zahtev dobavitelje potrdi in s tem sprosti serijsko proizvodnjo in dobave. Magistrska naloga podaja pregled zahtev avtomobilske industrije na primeru proizvajalca listnatih vzmeti za tovorna vozila. Na osnovi tega pregleda je prikazana optimalna rešitev načrtovanja kakovosti procesov razvojnih projektov obravnavanega podjetja. Rezultat naloge sta dve orodji za vodenje razvojnih projektov, ki učinkovito zagotavljata izpolnjevanje zahtev posameznih kupcev v odvisnosti od teže razvojnih projektov. Osnova raziskave je tehnična specifikacija ISO TS 16949 s poudarkom na metodologiji APQP (Advanced Product Quality Planning).
Keywords: vzmet, načrtovanje, kakovost, razvojni projekt, izboljšava, proces
Published: 09.06.2009; Views: 2710; Downloads: 357
.pdf Full text (10,20 MB)

2.
TEHNIČNI IN EKONOMSKI VIDIKI IZGRADNJE NIZKO ENERGIJSKIH HIŠ V ROGAŠKI SLATINI
Vid Žogan, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Tehnični in ekonomski vidik izgradnje nizko energijskih hiš (NEH) nam predstavi bistvene lastnosti nizko energetskih hiš. Opisani so parametri in kriteriji, ki jih je treba upoštevati pri gradnji nizko energijske hiše.
Keywords: nizkoenergetske hiše, razvojni projekt, vrednostna analiza, elaborat gradbene fizike
Published: 21.12.2009; Views: 2425; Downloads: 210
.pdf Full text (5,45 MB)

3.
Proces vodenja razvoja izdelka s poudarkom na upoštevanju kupčevih želja
Davorin Mesarič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo najprej opisali dve metodi razvoja izdelka, in sicer PIP metodo in QFD metodo. V nadaljevanju bomo na praktičnem primeru razvoja novega sokovnika za podjetje Philips primerjali samo zgodnje razvojne faze obeh metod. To je prva faza metode QFD in PERSONAS metoda pri PIP metodologiji. V zaključku diplomskega dela pa bomo obe metodi primerjali in komentirali rezultate.
Keywords: razvoj, razvojni projekt, QFD, analiza tržišča, kupčeve želje
Published: 16.10.2014; Views: 742; Downloads: 124
.pdf Full text (70,35 MB)

4.
PROJEKTNA NARAVNANOST STRATEŠKEGA RAZVOJA MALIH OBČIN NA PRIMERU OBČINE KRIŽEVCI
Helena Krajnc, 2016, master's thesis

Abstract: Temelj raziskave je projektna naravnanost strateškega razvoja malih oz. navadnih občin, izvedena na primeru občine Križevci. V teoretičnem delu magistrskega dela najprej definiramo pomen lokalne samouprave, pojem občine in njene naloge, vrste občin v Sloveniji ter posebnosti navadnih občin pri strateškem načrtovanju in projektnem izvajanju strategij. Nadalje predstavimo občinsko poslovanje v svetu in v Sloveniji ter trende na področju državnih in lokalnih uprav. Dotaknemo se tudi odnosa med javnimi uslužbenci in politiko na lokalni ravni.
Keywords: lokalna samouprava, občina, projekt, strateški razvojni načrt, strategija, projektni management, strateški management
Published: 23.08.2016; Views: 438; Downloads: 49
.pdf Full text (3,16 MB)

5.
Metoda design thinking in vključevanje uporabnika v razvoj novih rešitev
Klemen Kos, 2019, master's thesis

Abstract: Dinamičnost trga je podjetja prisilila v drugačno, inovativno razmišljanje. Podjetja se zavedajo, da so projekti gonilo njihovega razvoja in uspeha na trgu. Prav to zavedanje je pripeljalo do vse večjega povpraševanja po ljudeh, ki imajo izkušnje z delom na projektih. Prav tako se vse več podjetij odloča za drugačen način pristopa do projektov. Med drugačne načine pristopa spada tudi dizajnersko razmišljanje, ki je ciljno usmerjeno na razumevanje potreb drugih in reševanje kompleksnih težav. V magistrski nalogi je dizajnersko razmišljanje podrobneje opisano, prikazana so različna orodja, ki se pri njem uporabljajo, prav tako pa je na primeru predstavljena pot od začetka projekta pa vse do njegove končne rešitve.
Keywords: dizajnersko razmišljanje, študentska soba, inovacija, komunikacijski načrt, raziskovalno razvojni projekt, inovacijska orodja
Published: 09.12.2019; Views: 100; Downloads: 22
.pdf Full text (1,61 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica