| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
UPORABA SPLETNIH SESTAVLJANK NA PRIMERU PLATFORME ANDROID
Sanja Plohl, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili spletne sestavljanke in mobilno platformo Android. V praktičnem primeru smo prikazali, kako poteka razvoj aplikacij na tej platformi ter primer spletnih sestavljank. Na kratko smo pregledali orodja in tehnologije, ki smo jih uporabili pri izdelavi praktičnega dela diplomske naloge, ter predstavili potek razvoja aplikacije v razvojnem okolju Eclipse.
Keywords: spletne sestavljanke, platforma Android, mobilne aplikacije, razvoj programske opreme
Published: 14.12.2010; Views: 1896; Downloads: 192
.pdf Full text (1,36 MB)

4.
RAZVOJ SPLETNIH ODJEMALCEV NA PLATFORMI VISUAL WEBGUI
Davorin Panič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je opis in seznanitev s platformo za izdelavo spletnih aplikacij, imenovano Visual WebGui. Opisali smo vse lastnosti platforme in koncepte njenega delovanja. Podrobneje smo si ogledali osnovni in najpomembnejši lastnosti platforme: postavitev razvoja spletnih aplikacij na raven zahtevnosti razvoja namiznih aplikacij ter prenos obstoječih aplikacij odjemalec-strežnik na splet, oblak in mobilna okolja brez tveganega in dragega vnovičnega razvoja ali reinženiringa. Izkaže se, da platforma Visual WebGui nalogo v celoti izpolni in na nekaterih področjih tudi preseže.
Keywords: razvoj programske opreme, spletne aplikacije, spletni odjemalci, mobilne naprave, platforma Visual WebGUI, ogrodje .NET
Published: 31.05.2013; Views: 916; Downloads: 48
.pdf Full text (3,45 MB)

5.
AVTOMATIZACIJA TESTIRANJA SPLETNIH APLIKACIJ
Blaž Podbevšek, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni razvojni modeli razvoja programskih rešitev, testiranje in proces uvedbe avtomatiziranih testov. Na vzorčni programski rešitvi so bili razviti avtomatizirani testi komponent, ki so bili vključeni v zvezno integracijo. Dodani so bili tudi integracijski testi preko brskalnika. V prvem delu so najprej opisani različni modeli razvoja programskih rešitev, v osrednjem delu pa je predstavljeno testiranje programskih rešitev, delitev testov in avtomatizacija testiranja. V sklopu same prenove so predstavljeni tudi konkretni primeri testov komponent in integracijskih testov. Vzorčna aplikacija je napisana v programskem jeziku C# .NET, podatkovna baza rešitve teče na Microsoft SQL, za strežnik smo uporabili Microsoft IIS. Glavno uporabljeno orodje je Microsoft Visual Studio. V zaključku so predstavljeni ocena učinka, možnost nadaljnjega razvoja in SWOT analiza uvedbe avtomatizacije testiranja.
Keywords: avtomatizacija testiranja, C# .NET, spletne aplikacije, razvoj programskih rešitev
Published: 04.07.2016; Views: 463; Downloads: 37
.pdf Full text (959,87 KB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica