| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj in učinki novih storitev IP televizije: Analiza primera družbe za telekomunikacije
Tadej Križovnik, 2016, master's thesis

Abstract: Internetna televizija (IPTV) je od komercialnih začetkov v 2002-2005 v Sloveniji danes postala prevladujoč način distribucije TV signala. Resnično vrednost IPTV-ju dajejo dodatne funkcionalnosti/storitve, ki uporabnikom omogočajo večji nadzor nad vsebino predvajanja. Razvoj storitev gre naprej v smeri mobilnih rešitev in pametnih naprav. Uporabniki želijo takojšen in vseobsežni dostop do svojih vsebin, ne glede na to ali so doma pred televizorjem, v službi pred osebnim računalnikom ali v lokalu s pametnim telefonom v roki. Živimo v času konvergence omrežij, storitev in naprav, prav tako pa v času ko se morejo operaterji zaradi izzivov trga združevati in vedno znova optimizirati svoje poslovanje. Magistrsko delo oriše razvoj na področju telekomunikacij v zadnjih dveh desetletjih in opozori na izzive, s katerimi se soočajo operaterji. Analizira razvoj novih produktov/storitev in presoja učinke razvojnih in poslovnih odločitev.
Keywords: telekomunikacije, dodatne storitve IPTV, konvergenca, fiksne in mobilne storitve, časovni preskok, video na zahtevo, razvoj novega produkta
Published: 03.10.2016; Views: 365; Downloads: 6
.pdf Full text (2,23 MB)

2.
Upravičenost razvoja novega bančnega produkta v Banki s pomočjo metode QFD
Karmen Žgalin Resman, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo z uporabo QDF metode skušali testirati upravičenost uvedbe novega bančnega produkta, vezanega na varčevanje. Opisali smo osnove, načela in standarde kakovosti s poudarkom na metodi razvoja funkcije kakovosti. Predstavili smo hišo kakovosti in s pomočjo QFD metode skušali upravičiti razvoj novega bančnega produkta, vezanega na varčevanje, »Drobižek.«
Keywords: QFD metoda, hiša kakovosti, bančna dejavnost, varčevanje, razvoj novega bančnega produkta.
Published: 27.10.2016; Views: 410; Downloads: 47
.pdf Full text (2,54 MB)

3.
Oblikovanje in razvoj vertikalnega vrta
Davorin Mesarič, 2017, master's thesis

Abstract: Področje, ki ga bo ta magistrska naloga pokrivala, je urbano vrtnarstvo. Za to je trenutno velik porast zanimanja, ki že silovito prehaja v trend, saj se ljudje bolj kot kadarkoli prej želijo zdravo prehranjevati. V tej nalogi bomo predstavili celoten razvojni proces in dizajnersko metodologijo Design Thinking.
Keywords: Oblikovanje, razvoj produkta, dizajn, raziskava trga, analiza kupca, design thinking, produktni dizajn
Published: 03.10.2017; Views: 371; Downloads: 131
.pdf Full text (51,24 MB)

4.
Inženirsko oblikovanje vodne zavese za družino rešitev kreal kreativni prostor
Sandi Munda, 2018, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo zajema oblikovanje in izdelavo novega produkta blagovne znamke Kreal s celotnim procesom razvoja: načrtovanje, koncipiranje, snovanje in razdelava. Produkt, ki smo ga razvili je vodna zavesa, ki nam služi kot senčen prostor in s pretakanjem vode ohlajuje in vlaži zrak v prostoru. Predstavljene so ključne zahteve in rešitve končnih konceptov, 3D modeliranje vodne zavese in izdelava prototipa v realni velikosti. Z meritvami temperature in vlage na fizičnem prototipu smo dokazali, da je uporabljen princip hlajenja in vlaženja zraka učinkovit. Tako smo razvili novi produkt družine Kreal, ki je vizualno privlačen in funkcionalno dovršen.
Keywords: Razvoj produkta, inženirsko oblikovanje, vodna zavesa, 3D modeliranje, meritve, modularni sistem
Published: 28.02.2018; Views: 280; Downloads: 85
.pdf Full text (10,62 MB)

5.
Kulturna in naravna dediščina kot osnova za inženirsko oblikovanje spominkov
Taja Recek, 2019, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga se nanaša na spominkarstvo v Sloveniji. Razišče zgodovino, razvoj in pomen spominkarstva, ter vpliv dediščine na spominkarstvo. Glavni cilj naloge je bil razviti kolekcijo spominkov, ter prikaz celotnega razvoja produkta. V ta namen magistrska naloga obsega vse stopnje procesa inženirskega oblikovanja produkta: načrtovanje, koncipiranje, snovanje in razdelavo.
Keywords: kulturna dediščina, naravna dediščina, spominkarstvo, spominek, razvoj produkta, inženirsko oblikovanje
Published: 16.09.2019; Views: 40; Downloads: 6
.pdf Full text (8,92 MB)

Search done in 1.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica