| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRENOVA IN INFORMATIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV
Mihael Puklavec, 2011, final seminar paper

Abstract: Spremembe poslovnega okolja, globalna konkurenca ter novosti v tehnologiji težijo po hitrem in učinkovitem prilagajanju načinov poslovanja. Ena izmed poglavitnejših rešitev za probleme, s katerimi se srečuje večino podjetij, je prenova poslovnih procesov. Gre za način izboljševanja delovanja podjetij in drugih organizacij, pomeni pa analizo ter prenovo celotnega poslovnega procesa. Zajema področja racionalizacije in standardizacije, poenostavitve postopkov, uvajanja nujnih organizacijskih sprememb ter pogojev za uvedbo sodobnih konceptov skupinskega dela in sodobne informacijske tehnologije. V diplomskem seminarju preučim pot, ki zajema prenovo poslovnih procesov in nato njeno informatizacijo.
Keywords: Prenova poslovnih procesov, informatizacija poslovnih procesov, razvoj informacijske rešitve
Published: 04.08.2011; Views: 3389; Downloads: 551
.pdf Full text (2,76 MB)

2.
RAZVOJ INFORMACIJSKIH REŠITEV ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE IN MOBILNE TELEFONE
Dejan Štruc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Živimo v dinamičnem svetu, ki se hitro spreminja in hitre spremembe se dogajajo tudi na tehnološkem področju. Tehnologija iz dneva v dan napreduje in tukaj ni izjema niti mobilna tehnologija. Mobilna tehnologija se je v zadnjem času izjemno razširila, uporabna pa je na praktično vseh področjih, tudi na poslovnem področju. Podjetja morajo vselej spremljati svoje zunanje okolje in ravno zato so podjetja, ki proizvajajo informacijske rešitve zaznale priložnost v tem, da svoje rešitve prilagodijo delovanju na mobilnih napravah. Na ta način je tudi ostalim podjetjem omogočeno, da pridejo do boljših, bolje razvitih informacijskih rešitev. Danes imajo podjetja, ki uporabljajo informacijske rešitve, ki delujejo tudi na mobilnih napravah, oziroma na tabličnih računalnikih in pa na mobilnih telefonih tudi več konkurenčnih prednost, saj so zaposleni bolj produktivni in pa bolj učinkoviti. S pomočjo sledenja konkurenci pozitivne učinke uporabe informacijskih rešitev za mobilne naprave vidijo tudi druga podjetja in na ta način se tovrstna uporaba naglo širi. Tudi v prihodnosti lahko napovemo svetlo prihodnost mobilnim napravam, prav tako pa tudi informacijskim rešitvam, ki delujejo na mobilnih napravah, saj se uporaba tovrstnih rešitev izjemno hitro širi.
Keywords: Informacijske rešitve, mobilne naprave, tablični računalniki, mobilni telefoni, informacijski sistemi, razvoj mobilne tehnologije, razvoj informacijskih rešitev
Published: 13.12.2012; Views: 1152; Downloads: 128
.pdf Full text (856,18 KB)

3.
RAZVOJ INFORMACIJSKE REŠITVE ZA PODPORO COBIT-OVIM ZOPS MATRIKAM
Lidija Vincekovič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili procesno usmerjen okvir za upravljanje informatike COBIT, natančneje različici 4.1 in 5. Podrobneje smo se osredotočili na t.i. ZOPS matrike, ki so sestavni del tega okvirja in prikazujejo organizacijski okvir posameznega procesa COBIT-a. Z matriko so določene vloge, ki so za posamezne aktivnosti v procesu zadolžene, odgovorne, posvetovane in seznanjene. Ker je teh matrik v obeh različicah skupno 71, smo z namenom lažje preglednosti razvili informacijsko rešitev, ki na enostaven način omogoča pregled matrik in omogoča različne funkcionalnosti kot podporo poslovanju ob uporabi teh matrik.
Keywords: COBIT, razvoj informacijske rešitve, ZOPS matrika, upravljanje IT
Published: 30.08.2013; Views: 1684; Downloads: 233
.pdf Full text (2,43 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica