| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Predlog ureditve notranjih logističnih procesov v podjetju Maroles d. o. o.
Katarina Užmah, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Maroles d. o. o., ki se nahaja v središču mesta Šentjur, se ukvarja z izdelavo pohištva iz lesa in ostale notranje opreme. Trenutna proizvodna hala je najemniška in zgrajena v treh povezanih delih, zato se je podjetje odločilo, da prestavijo celotno proizvodnjo v novo halo, ki bi bila od sedanje oddaljena 2 kilometra. Na žalost ima podjetje finančne težave, zato bi moral del proizvodnje, kjer je lakirnica ostati v sedanji hali. Notranji logistični procesi v sedanji hali so slabo organizirani in neracionalni. Kapaciteta proizvodnje je zaradi razmestitve strojev, ki nima nobene povezave s proizvodnjo izdelkov, majhna in neekonomična. Proizvodni čas je zato daljši, kar pomeni, da so stroški večji, saj je potrebno veliko transportnih manipulacij, ki pa zahtevajo veliko časa. V diplomskem delu smo predstavili predlog ureditve notranjih logističnih procesov v novi proizvodni hali, ki temeljijo predvsem na krajšanju transportnih poti, pravilnejši oziroma optimalnejši razmestitvi strojev in delovnih površin, boljšemu pristopu k organizaciji proizvodnje ter komunikaciji med delavci, tehnologi in upravo. S temi predlogi bi podjetje lahko privarčevalo in tudi povečalo kapaciteto proizvodnje ter si tako utrdilo mesto na Slovenskem in tujem trgu.
Keywords: prenova proizvodnega procesa, proizvodnja, notranja logistika, notranji transport, razmestitev strojev, proizvodni čas, manipulacije
Published: 28.10.2012; Views: 1489; Downloads: 113
.pdf Full text (4,96 MB)

3.
Prenova ravnanja s polizdelki v barvarni opazovanega podjetja
Urban Motoh, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu z naslovom »Prenova ravnanja s polizdelki v barvarni opazovanega podjetja« poskušamo najti načine za odpravo nenačrtovanih prekinitev obratovanja barvarske linije, ki se dogajajo v barvarni opazovanega podjetja. Razrešitve problema se lotevamo s prenovo ravnanja s polizdelki ter z reorganizacijo materialnega toka v barvarni. S pomočjo opazovanega podjetja smo ugotovili in podali rešitve, s katerimi bi delno ali v celoti odpravili zaustavitve traku. Razlogi za zaustavitve, ki se dogajajo, so slaba organizacija, napake zaposlenih, premalo število delovnih sredstev itd. V nalogi natančneje opišemo možne rešitve, ki so: vpeljava valjčnega transporterja, razvrstitev polizdelkov na kupce in naročila za dopolnjevanje zalog ter vpeljava avtomatizirane ovijalne linije.
Keywords: barvarna, načrtovanje, razmestitev strojev, avtomatizacija, oskrbovanje linije
Published: 18.11.2016; Views: 575; Downloads: 97
.pdf Full text (2,40 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica