| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 21
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
NAČRTOVANJE AVTOMATIZACIJE IN NADZORA KLIMATIZACIJE V INDUSTRIJSKEM OKOLJU
Robert Bobovnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obdelana problematika načrtovanja avtomatizacije vodenja in računalniškega nadzora klimatskih sistemov v industrijskem okolju. Opisano je industrijsko okolje v farmaciji in kemijski industriji, kjer je poudarek na predpisani stopnji čistosti okolja in ustrezna zaščita pred nastankom eksplozije zaradi uporabe eksplozijskih zmesi. V diplomski nalogi je zato na kratko opisana funkcija klimatizacije in prezračevanja v industrijsko zahtevnih prostorih, da se v delovnem prostoru poleg zagotavljanja ustreznih klimatskih pogojev zagotovi vnaprej določena čistost zraka in s tem zadostimo predpisanim pogojem proizvodnje, ter preprečimo nastanek eksplozijskih zmesi. Prikazan je eden od načinov reševanja problematike, ki se pojavlja pri načrtovanju avtomatike klimatizacije v zahtevnem okolju. Izdelani so tehnični opisi, vezalne sheme avtomatizacije in prikaz komunikacijskih povezav računalniškega vodenja in nadzora.
Keywords: načrtovanje, avtomatizacija, računalniško vodenje in nadzor, klimatska naprava, industrijsko okolje
Published in DKUM: 24.10.2016; Views: 1448; Downloads: 156
.pdf Full text (3,94 MB)

2.
ZASNOVA IN IZVEDBA SODOBNEGA RAČUNALNIŠKEGA INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKEGA SISTEMA ZA DALJINSKI NADZOR, ZAŠČITO IN VODENJE RAZDELILNE TRANSFORMATORSKE POSTAJE
Aleš Vidic, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Ta diplomska naloga opisuje principe zasnove in izvedbe sodobnega računalniškega, informacijsko-komunikacijsko podprtega sistema za daljinski nadzor, meritve, diagnostiko in zaščito ter vodenje oziroma upravljanje razdelilne transformatorske postaje (RTP), z namenom zamenjave sekundarne opreme ter modernizacije sistema vodenja in zaščite RTP. Zastarel in nezanesljiv sistem daljinskega vodenja ne omogoča avtomatizacije RTP 110/20/21kV Mokronog in uvajanja koncepta pametnih omrežij. Nov sistem daljinskega vodenja, nadzora in zaščite je zasnovan na sistemu ABB COM 600 z vgrajenimi zaščitnimi releji ABB REF 54x, ki so komunikacijsko povezani in komunicirajo po protokolu IEC 61850. Opisana je zasnova in izvedba telekomunikacijske povezave z dielektričnim prostozračnim kablom z optičnimi vlakni, obešenim na oporišča srednje napetostnih (SN) daljnovodov med sosednjimi RTP, ki tvori lastno optično omrežje (IP/Ethernet). Diplomsko delo opisuje zagon sistema, funkcionalne preizkuse in vzpostavitev brezhibnega delovanja srednje napetostne celice s stikalom in napravo za zaščito, nadzor in krmiljenje z vključevanjem v nadzorni sistem PSI Control-EE in SCADA aplikacijo ter kasnejše periodično preizkušanje in meritve.
Keywords: Računalniško informacijsko-komunikacijski nadzorni sistem, daljinsko vodenje, daljinski nadzor, zaščita, razdelilna transformatorska postaja.
Published in DKUM: 25.08.2016; Views: 2021; Downloads: 92
.pdf Full text (6,07 MB)

3.
RAZVOJ IN IZDELAVA 3-OSNEGA CNC REZKALNIKA
Boris Ouček, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta podrobneje opisana razvoj in izdelava CNC rezkalnika vse od ideje za izdelavo CNC rezkalnika do delujočega in polno funkcionalnega rezkalnega stroja. Omenjeni in opisani so vsi uporabljeni konstrukcijski, elektronski in ostali elementi, uporabljeni za izdelavo CNC rezkalnika. V diplomskem delu je nekaj pozornosti namenjene tudi programskemu okolju za vodenje stroja, imenovanem Mach 3. Predstavljeno je tudi, kako nastaviti in povezati CNC-rezkalnik z računalnikom in programsko opremo. Na koncu diplomskega dela bo na kratko predstavljen še program za generiranje poti orodja oz. G-kode MeshCam.
Keywords: CNC, rezkanje, Mach 3, računalniško vodenje
Published in DKUM: 06.11.2015; Views: 1831; Downloads: 519
.pdf Full text (4,19 MB)

4.
RAČUNALNIŠKA SIMULACIJA SERVISA SKLOPKE ZA MEDICINSKE PLINE
Zoran Balažic, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo naredili simulacijo servisa sklopke za medicinske pline. Diplomsko delo izvira iz podjetja MEDICOP, d. o. o., kjer izdelujejo medicinsko opremo, ki se uporablja v bolnišnicah. Predstavili smo uporabo nove sklopke, opisali sestavo ter opredelili razlike med novo in staro sklopko za medicinske pline. Simulacija je bila izvedena v programskem paketu Pro/ENGINEER Wildfire 5.0.
Keywords: sklopka, simulacija, medicinski plin, računalniško vodenje
Published in DKUM: 27.10.2015; Views: 1187; Downloads: 115
.pdf Full text (1,14 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica