| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
APLIKACIJA ZA NADZOR PROCESOV IN UPORABNIKOV Z OGRODJEM CODEIGNITER : diplomsko delo
Roman Šuster, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo CodeIgniter, PHP ogrodje za hitrejšo izdelavo spletnih aplikacij. Najprej opišemo okolje sistema GNU/Linux in spletni strežnik Apache. Nato opišemo skriptni jezik PHP, kjer predstavimo njegovo strukturo in sintakso. Razložimo še delovanje pomnilnika, virtualnega stroja in optimizatorja HipHop. Pri ogrodju CodeIgniter predstavimo arhitekturo MVC in značilnosti ogrodja. Temu sledi opis stilskih predlog CSS in JavaScript knjižnice jQuery. Nato izdelamo aplikacijo, ki nadzoruje procese in uporabnike, z možnostjo urejanja nastavitvene datoteke za storitev cron.
Keywords: računalniške arhitekture, PHP, CodeIgniter, linux, jQuery, MVC, cron
Published in DKUM: 06.08.2012; Views: 2077; Downloads: 144
.pdf Full text (3,28 MB)

2.
IZDELAVA SPLETLJAJA ZA KOLAB IN SHAREPOINT 2010
Denis Kukovič, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Pri pridobivanju, zbiranju in deljenju informacij, je že od nekdaj pomemben proces izmenjave podatkov. Pri tem pa je nujno, da so podatki posredovani na varen način, v čim krajšem času in točno določenemu naslovniku oziroma odjemalcu informacij. Ljudje strmimo k temu, da imamo svoj vir podatkov urejen in pregleden. Za čim lažjo izmenjavo in organizacijo podatkov, so nam na voljo različna programska orodja. Sistemi za izmenjavo in organizacijo podatkov so največkrat vpeti v internih delovnih okoljih podjetij. Dva izmed takšnih sta Kolab in SharePoint 2010. V tej diplomski nalogi tako opisujemo značilnosti obeh orodij, za katera izdelamo še dve vgradni razširitvi.
Keywords: računalniške arhitekture, spletno programiranje, Apache, KDE, Kolab, Kpart, SharePoint 2010, sistemi za skupinsko delo, spletljaj
Published in DKUM: 10.10.2011; Views: 2010; Downloads: 144
.pdf Full text (4,07 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica