| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 26
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Primerjava Unity in Godot za izdelavo 2D igre : diplomsko delo
Milica Dimitrievska, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Namen tega diplomskega dela je primerjati dva pogona za igre, Unity in Godot, da bi ugotovili, katerega od njiju je bolje uporabiti pri razvoju 2D-igre. Za primerjavo dveh igralnih pogonov se moramo najprej seznaniti z izrazom igralni pogon. Prav tako bomo morali ločeno preučiti Unity in Godot ter določiti svoja pričakovanja. Primerjavo bomo opravili tako, da bomo izdelali preprosto 2D-igro z obema igralnima pogonoma, analizirali proces izdelave igre in primerjali izkušnje pri izdelavi. Glavni lik v igri bo čebelar, ki bo moral zbirati kozarce z medom in se pri tem izogibati čebelam. S tem preprostim konceptom igre bomo lahko uspešno prikazali vse pomembne lastnosti, ki jih mora imeti en igralni pogon, in jih nato primerjali. Cilj je naučiti se, kako izbrati najboljši pogon za igro glede na naša pričakovanja, in ugotoviti, kateri od teh dveh pogonov je najboljši za vas glede na vaša pričakovanja.
Keywords: Unity, Godot, 2D, računalniška igra
Published in DKUM: 27.06.2023; Views: 366; Downloads: 72
.pdf Full text (1,93 MB)

2.
Razvoj kaskadne kolutne igre Pixel Invaders : diplomsko delo
Klemen Ketiš, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj kaskadne kolutne igre. Na kratko smo opisali področje iger na srečo in se spoznali z različnimi mehanikami kolutnih iger. Prav tako smo opisali uporabljene tehnologije pri razvoju, kot tudi igro, ki jo razvijamo. V zaključnem delu naloge smo razložili celoten postopek, ki je potreben za razvoj končane sodobne igre.
Keywords: razvoj kaskadne kolutne igre, računalniška kolutna igra, Typescript, PixiJS
Published in DKUM: 12.06.2023; Views: 545; Downloads: 100
.pdf Full text (5,10 MB)

3.
Razvoj računalniške kolutne igre : diplomsko delo
Nejc Planinšek, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu, opišemo implementacijo mobilne kolutne igre. Opišemo osnovne pojme s katerimi se srečujemo in kako delujejo kolutne igre. Prav tako opišemo orodja, ki smo jih uporabljal pri izdelavi. Na koncu opišemo vso delo, ki smo ga opravil med implementacijo in predstavimo končni produkt kolutne igre.
Keywords: razvoj računalniške igre, računalniška kolutna igra, libGDX, Android Studio, Java
Published in DKUM: 24.10.2022; Views: 600; Downloads: 101
.pdf Full text (3,88 MB)

4.
Dobre prakse pri implementaciji računalniške igre v igralnem pogonu Godot : diplomsko delo
Jaka Mesarec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu Dobre prakse pri implementaciji računalniške igre v igralnem pogonu Godot je predstavljen igralni pogon Godot, v katerem je bila izdelana naša računalniška igra. Najprej so na kratko opisani osnovni koncepti igralnega pogona in programa za grafično oblikovanje. Nato so predstavljeni postopki ustvarjanja naših grafičnih elementov v slogu umetnosti pikslov. Sledi preučitev načrtovalskih vzorcev objektno usmerjenega programiranja in pomembnih konceptov igralnega pogona Godot. V zadnjem delu je predstavljena izdelana računalniška igra, ki temelji na prej opisanih konceptih.
Keywords: Godot, računalniška igra, objektno usmerjeno programiranje, umetnost pikslov
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 453; Downloads: 82
.pdf Full text (1,02 MB)

5.
Uporaba evolucijskih algoritmov pri razvoju računalniškega nasprotnika v računalniški igri pikada : magistrsko delo
Nina Tovornik, 2022, master's thesis

Abstract: Računalniške igre so dandanes nepogrešljivi del sodobnega življenja. Neprestano se spreminjajo in nadgrajujejo ter posledično postajajo čedalje kompleksnejše v razvoju. Zaradi slednjega se lahko pri njihovem razvoju poslužujemo evolucijskih algoritmov, ki temeljijo na Darwinovi teoriji o naravni selekciji. V nalogi smo opisali teorijo evolucijskih algoritmov, predstavili njihovo delitev in podrobneje razložili genetske algoritme in tehnike optimizacije. S pomočjo evolucijskih algoritmov smo v nalogi razvili računalniškega nasprotnika računalniške igre pikada. Temu smo dodali težavnostne stopnje in testirali njihovo uspešnost. Rezultate smo podrobneje proučili in jih v nalogi predstavili.
Keywords: evolucijski algoritmi, genetski algoritmi, inteligenca rojev, računalniška igra pikada, igralni pogon Unity
Published in DKUM: 17.10.2022; Views: 389; Downloads: 73
.pdf Full text (2,52 MB)

6.
Primerjava med ogrodjem libGDX in igralnim pogonom Unity na primeru razvoja računalniške igre Vitez : diplomsko delo
David Pintar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je primerjava tehnologij za razvoj dvodimenzionalne računalniške igre Vitez v ogrodju libGDX in igralnem pogonu Unity. Predstavljene so njihove prednosti in slabosti, ki smo jih zaznali pri izdelavi prototipnega nivoja igre. Na koncu sledi tudi implementacija celotne dvodimenzionalne igre v igralnem pogonu Unity.
Keywords: 2D, Unity, libGDX, računalniška igra
Published in DKUM: 17.10.2022; Views: 375; Downloads: 47
.pdf Full text (1,24 MB)

7.
Razvoj računalniške igre Geometry : diplomsko delo
Peter Urbanč, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bil razviti večplatformno igro, ki jo lahko igramo na več operacijskih sistemih, kot so Windows, Linux in Android, delujočo računalniško igro, katere ideja še nima podobnega principa na tržišču. Narejena je s pomočjo elementov, ki smo jih obravnavali pri predmetu RRI, in sicer so to libGDX, GIMP Inkscape, Tiled Map Editor, Box2D in OpenGL. V igri lahko z značajem raziskujemo po mapi, izvedemo simulacijo bitke med nami in AI ter igramo mini igro kliker.
Keywords: računalniška igra, libGDX, JAVA, OpenGL
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 787; Downloads: 79
.pdf Full text (3,79 MB)
This document has many files! More...

8.
Razvoj računalniških iger v ogrodju Flame : zaključno delo
Andraž Čeh, 2021, undergraduate thesis

Abstract: To diplomsko delo obravnava načrtovanje in razvoj računalniških iger z ogrodjem Flame. Vsebuje opis ogrodja Flutter in programskega jezika Dart, na katerih temelji razvoj z ogrodjem Flame. Za potrebe tega diplomskega dela smo izdelali dve igri Astronaut rescue in Lawn mower. Razvoj smo analizirali in primerjali implementacijo teh iger z implementacijo z ogrodjem libGDX.
Keywords: računalniška igra, ogrodje Flame, Flutter, Dart
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 670; Downloads: 54
.pdf Full text (1,96 MB)

9.
Uporaba spletne klepetalnice za igranje računalniške igre v živo na platformi Twitch : diplomsko delo
Niko Mesarič, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bilo razviti, raziskati in preizkusiti računalniško igro, kjer lahko sodeluje tudi občinstvo preko spletne klepetalnice. Želimo predstaviti obsežnost predvajanja v živo in dodatne možnost, ki jih ponuja. Z igralnim pogonom Unity smo zato razvili računalniško igro, ki se odziva na vnose spletne klepetalnice s platforme Twitch. Aplikacija omogoča varno povezavo s Twitch računom, ki je potrebna, da lahko igra tudi občinstvo.
Keywords: računalniška igra, igralni pogon Unity, Twitch integracija, predvajanje v živo
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 898; Downloads: 57
.pdf Full text (1,50 MB)

10.
Računalniške miselne igre : magistrsko delo
Aljaž Babič, 2020, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo razvili računalniško igro, ki jo bo mogoče igrati na več operacijskih sistemih. V ta namen smo uporabili pogon za razvijanje iger Unity. Igra temelji na znani igri Sokoban, ki smo ji priredili nekaj osnovnih pravil in dodali lastne osnovne gradnike. V magistrskem delu smo predstavili miselne igre in jih razdelili v podzvrsti. Natančneje smo opisali posamezne igre in njihove osnovne gradnike. Pri implementaciji smo se opirali na gradnike obstoječih uspešnih iger.
Keywords: miselne igre, računalniška igra, sestavljanke, elementi iger
Published in DKUM: 04.11.2020; Views: 1299; Downloads: 70
.pdf Full text (1,96 MB)

Search done in 4.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica