| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 60
First pagePrevious page123456Next pageLast page
1.
2.
3.
Trženje računalniških grafik : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija
Nenad Novak, 2007, undergraduate thesis

Keywords: razstava, razvojni prototip, tržna publiciteta
Published: 31.03.2008; Views: 1363; Downloads: 98
.pdf Full text (473,63 KB)

4.
5.
6.
7.
IZDELAVA PROTOTIPNEGA PEKAČA
Benjamin Vozlič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava postopek hitre izdelave prototipnega pekača v Gorenju. Natančno so opisani postopki od začetne 3D zasnove, izdelave orodja iz nizko taljive kovine do izdelave prototipnega pekača. V delu so na kratko opisani tudi drugi postopki hitre izdelave prototipov kot so stereolitografija, thermojet in vakuumsko vlivanje, ki jih uporabljamo v Prototipni delavnici. Vsi ti postopki so namenjeni predvsem za skrajševanje razvojnega časa od zamisli do proizvodnje.
Keywords: prototip, CAD, CNC rezkanje, nizko taljive kovine, stereolitografija, vakuumsko vlivanje
Published: 15.05.2009; Views: 2030; Downloads: 237
.pdf Full text (9,26 MB)

8.
9.
ARHIVIRANJE IN POTRJEVANJE ELEKTRONSKIH DOKUMENTOV
Bojan Milić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opredelili pojem elektronskega arhiviranja in proces potrditve e-dokumentov. Predstavili smo sisteme za upravljanje dokumentov, njihovo arhitekturo, njihove prednosti in slabosti. Določili smo pravne podlage za elektronsko arhiviranje v Sloveniji in za lažje razumevanje izdelali shematski prikaz Zakona o varstvu dokumentiranega in arhivskega gradiva ter arhivih, ki skupaj z Uredbo o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva postavlja pravno ogrodje za zagotovitev infrastrukture, s pomočjo katere je mogoče podpirati hrambo vseh vrst gradiva. Izdelali smo primerjalno analizo petih naključno izbranih aktualnih ponudnikov štirih različnih dejavnosti, ki so registrirane pri Arhivu RS. Nato smo na podlagi celotnega raziskovanja izdelali specifikacijo zahtev programske opreme in implementirali lastni prototip sistema za upravljanje dokumentov, ki vsebuje koncept elektronskega arhiviranja in potrjevanja dokumentov.
Keywords: elektronsko arhiviranje, proces potrjevanja e-dokumentov, sistemi za upravljanje dokumentov, registracija, akreditacija, pravne podlage elektronskega arhiviranja v Sloveniji, ponudniki elektronskega arhiviranja v Sloveniji, prototip sistema za upravljanje dokumentov, specifikacija zahtev programske opreme
Published: 15.07.2010; Views: 2310; Downloads: 458
.pdf Full text (6,92 MB)

10.
SPLETNA APLIKACIJA ZA IZDELAVO LETALSKIH TOVORNIH LISTOV
Jaka Toman, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi je prikazana spletna aplikacija, ki podpira celoten proces izdelave letalskih tovornih listov. Aplikacija tako omogoča izpolnjevanje in tiskanje tovornih listov, generiranje številk letalskih tovornih listov, dodajanje strank v bazo podatkov, izdelavo in tiskanje poročil. Spletna aplikacija je izdelana s pomočjo Microsoftovih orodij Visual Studio 2005, pri katerem smo uporabili programski jezik Visual Basic.NET in izvajalno okolje ASP.NET. Bazo podatkov smo izdelali v programu Microsoft Office Access 2007, za povezovanje tabel pa smo uporabili poizvedovalni jezik SQL. Aplikacija v celoti ustreza potrebam naročnikov in je prijazna za uporabo. S predhodnim zakupom strežniškega prostora in pridobitvijo strank je možna takojšna uvedba v produkcijo. Predstavljene so tudi možnosti nadaljnjega razvoja.
Keywords: Spletna aplikacija, letalski tovorni list, prototip, AWB, ASP.NET
Published: 25.11.2010; Views: 1825; Downloads: 132
.pdf Full text (1,79 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica