| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
LOČNI MOSTOVI
Metod Krajnc, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se osredotoča na ločne mostove. V uvodu je podan kratek zgodovinski pregled skozi obdobja, od naravnega pojava ločnih konstrukcij do najmodernejših ločnih mostov. Sledi splošno poglavje o ločnih mostovih in njihovih značilnosti, ki nas seznanja s težavami konstruiranja in gradenj ločnih mostov. Kot glavna tema diplomske naloge pa je predstavljena tehnologija prosto konzolne gradnje ločnih mostov, ki je na kratko opisana na primeru Šibeniškega mostu in nato še podrobneje na primeru mostu čez dolino Mangartskega potoka.
Keywords: ločni mostovi, tehnologija gradnje mostov, prosto konzolna gradnja
Published: 20.12.2011; Views: 2406; Downloads: 287
.pdf Full text (19,00 MB)

2.
ALTERNATIVNA ZASNOVA VIADUKTA BABINA RIJEKA NA AC BUDIMPEŠTA - OSIJEK - SARAJEVO - PLOČE Z ENOVITO VOZIŠČNO KONSTRUKCIJO
Metka Skok, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazana sodobna zasnova konstruiranja premostitvenih objektov. Obsega arhitekturno, konstrukcijsko in primerjalno analizo dveh variant viadukta Babina Rijeka. Tehnologija prosto konzolne gradnje je bila optimalna izbira za premoščanje doline in potoka Babina Rijeka, zato je nisem spreminjala. Dejansko zasnovan viadukt je objekt z dvema ločenima voziščnima konstrukcijama in dvojnimi stebri. Namen diplomskega dela je predstavitev boljše alternative že zasnovanemu objektu, zato sem kot alternativo izbrala objekt z enovito voziščno konstrukcijo in enojnimi stebri. Premostitveni objekti z enovito voziščno konstrukcijo, po kateri poteka promet v obeh smereh, se zaradi togih predpisov v našem prostoru še niso uveljavili. Prihaja pa čas, ko bodo ti objekti postali nekaj običajnega in dvomi o njihovi pristnosti bodo izginili.
Keywords: gradbeništvo, viadukt, prosto konzolna gradnja, betonska konstrukcija, enovita voziščna konstrukcija
Published: 19.03.2012; Views: 1628; Downloads: 179
.pdf Full text (13,86 MB)

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica