| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
PREVERITEV USTREZNOSTI IZVEDBE KROŽNEGA KRIŽIŠČA NA CESTI R2/409 V NASELJU KOZINA
Aleksander Batič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Predmet obravnave pričujoče študije je projektno tehnična, kapacitetna in prometno varnostna analiza obstoječega križišča ter presoja ustreznosti rekonstrukcije omenjenega križišča v krožno križišče
Keywords: krožna križišča, cestni promet, kriteriji upravičenosti, prometno varnostna analiza, primernost izvedbe
Published: 03.12.2009; Views: 2260; Downloads: 143
.pdf Full text (1,22 MB)

3.
PRESOJA USTREZNOSTI IZVEDBE KROŽNEGA KRIŽIŠČA NA PREŽIHOVI ULICI NA RAVNAH NA KOROŠKEM
Ožbej Zih, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Predmet obravnave diplomske naloge je presoja ustreznosti izvedbe krožnega križišča na Prežihovi ulici na Ravnah na Koroškem. Pri rekonstrukciji križišč v urbanem okolju je potrebno skrbno pretehtati vse dejavnike in kriterije (projektno-tehnične, prometno-varnostne in kapacitetne) in se na podlagi le- teh odločiti za najustreznejšo varianto rekonstrukcije.
Keywords: krožno križišče, rekonstrukcija, kriteriji upravičenosti, prometno- varnostna analiza, primernost izvedbe
Published: 26.08.2010; Views: 2150; Downloads: 170 
(1 vote)
.pdf Full text (5,35 MB)

4.
REKONSTRUKCIJA KLASIČNIH KRIŽIŠČ V KROŽNA KRIŽIŠČA V URBANEM OKOLJU
Marko Bojovič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Predmet obravnave diplomske naloge je rekonstrukcija klasičnih križišč v krožna križišča v urbanem okolju. Pri rekonstrukciji križišč v urbanem okolju je potrebno skrbno pretehtati vse dejavnike in kriterije (projektno-tehnične, prometno-varnostne in kapacitetne) in se na podlagi le teh odločiti za najustreznejšo varianto rekonstrukcije.
Keywords: Krožno križišče, rekonstrukcija, kriterij upravičenosti, prometno-varnostna analiza, primernost izvedbe
Published: 13.06.2011; Views: 1725; Downloads: 182
.pdf Full text (5,15 MB)

5.
APLIKACIJA MINI KROŽNIH KRIŽIŠČ V URBANEM OKOLJU
Roman Kekec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Predmet obravnave diplomske naloge je preveritev možnosti aplikacije mini krožnega križišča na mestu obstoječega križišča v Spuhlji. Pri rekonstrukciji križišč v urbanem okolju je potrebno skrbno pretehtati vse dejavnike in kriterije (projektno-tehnične, prometno-varnostne in kapacitetne) in se na podlagi le-teh odločiti za najustreznejšo varianto rekonstrukcije določenega križišča. Eno izmed možnosti rekonstrukcije predstavlja izvedba mini krožnega križišča na mestu obstoječega tri ali štiri krakega križišča.
Keywords: Mini krožno križišče, rekonstrukcija, kriteriji upravičenosti, prometno-varnostna analiza, primernost izvedbe
Published: 23.11.2011; Views: 1666; Downloads: 165
.pdf Full text (4,79 MB)

6.
SISTEM PREGLEDOVANJA VARNOSTI OBSTOJEČIH CEST V OBMOČJU KRIŽIŠČ
Roman Ilešič, 2012, master's thesis

Abstract: Predmet magistrskega dela je preučitev in uporaba sistema pregledovanja varnosti obstoječih cest v območju nivojskih nesemaforiziranih križišč znotraj naselja. Pregled varnosti obstoječih cest ali križišč, predstavlja redno rutinsko preverjanje lastnosti in napak, ki zahtevajo vzdrževanje zaradi varnosti, kar pomeni, da gre za ugotavljanje morebitnih pomanjkljivosti, ki so nastale v času po predaji ceste ali križišča prometu. V magistrskemu delu je predstavljena domača regulativa, ki ureja področje pregledovanja varnosti cest in območja križišč. Na podlagi predstavljene regulative je prikazana izvedba pregledovanja varnosti obstoječe ceste v območju križišča v primeru križišča v Sveti Trojici. Za križišče, katero je bilo obravnavano zaradi slabe prometne varnosti, je bila podana idejna zasnove rekonstrukcije. Na podlagi podane idejne zasnove so se variante analizirale in izbrala se je optimalna rekonstrukcija križišča – krožno križišče.
Keywords: pregledovanje varnosti cest, prometna varnost, prometno varnostna analiza, nivojska križišča
Published: 12.09.2012; Views: 1601; Downloads: 179
.pdf Full text (9,48 MB)

7.
Analiza prometne varnosti križišča
Tamara Skok, 2012, diploma project paper

Abstract: Predmet obravnave idejne naloge je analiza prometne varnosti križišča znotraj naselja. Analiza prometne varnosti križišča se izvede po dokumentu »Smernica za pregledovanje varnosti cest«, ki ga je pripravila Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa. Praktični del idejne naloge predstavlja rekonstrukcijo križišča nedovoljene oblike v projektno-tehnično ustrezno in prometno-varno križišče. Za potrebe rekonstrukcije je bila opravljena analiza obstoječega stanja v križišču, analiza prometne varnosti, analiza horizontalnih in vertikalnih elementov, analiza preglednosti, analiza vozne površine, analiza prometne signalizacije in prometne opreme, opazovanje prometa in skrite meritve hitrosti, analiza prepustnosti obstoječega stanja danes in na koncu planske dobe.
Keywords: prometno varnostna analiza, rekonstrukcija, krožno križišče
Published: 26.09.2012; Views: 1600; Downloads: 144
.pdf Full text (2,51 MB)

8.
ANALIZA VPLIVA GOSTOTE CESTNIH PRIKLJUČKOV NA PROMETNO VARNOST
Nataša Turk, 2013, master's thesis

Abstract: Predmet magistrskega dela je analiza vpliva gostote cestnih priključkov na prometno varnost v naseljih. Vsak cestni priključek predstavlja spremembo prometne ureditve ceste in povečanje možnosti pojava prometnih nesreč. Zato je potrebno skrbno in strokovno preučiti vsako pobudo za preureditev obstoječega ali gradnjo novega priključka na javno cesto. Poiskati je potrebno takšno rešitev, da je zagotovljeno varno prometno vključevanje in izključevanje z javne ceste. V magistrskem delu je predstavljena domača zakonodaja in ostali veljavni predpisi, ki opredeljujejo cestne priključke. Na podlagi predstavljene zakonodaje in predpisov, so prikazani primeri dobro urejenih priključkov in primeri pomanjkljivo urejenih priključkov ter njihov vpliv na varnost prometa. Raziskava je omejena na analizo cestnih priključkov izbranega območja odsekov državnih cest, na območju naselij Ptuj, Hajdina, Dornava, Bukovci, Spuhlja in Podvinci. Vhodni podatki analize: število skupinskih in število individualnih cestnih priključkov, podatki o prometu ter podatki o prometnih nesrečah obravnavanega območja. Na podlagi obdelave vhodnih podatkov so podani rezultati analize oziroma vpliv gostote cestnih priključkov na prometno varnost.
Keywords: cestni priključki, nivojska križišča, prometna varnost, prometno varnostna analiza …
Published: 26.08.2013; Views: 1307; Downloads: 165
.pdf Full text (4,57 MB)

9.
PROMETNO VARNOSTNA ANALIZA OBMOČIJ OMEJENE HITROSTI (CONA 30 KM/H)
Aljaž Fijačko, 2015, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je obravnavana prometno varnostna analiza območij omejene hitrosti na izbranih lokacijah znotraj naselij. V Sloveniji je uvedba območij omejene hitrosti prepoznana kot eden izmed osnovnih primerov / načinov za umirjanje prometa, ki se pogosto uporablja v bližini vzgojno-izobraževalnih ustanov (vrtci, osnovne šole ipd.). Namen magistrskega dela je bila podrobnejša prometno-varnostna analiza območij omejene hitrosti (cona 30). Predstavljene so naprave in ukrepi za umirjanje prometa, ki so sestavni del omenjenih con izbrani so bili odseki primerni za analizo, opravljena njihova podrobna analiza (prometne značilnosti, prometne nesreče, skrite meritve hitrosti, opazovanje prometnega dogajanja, izvedba anket ipd.). Cilj magistrskega dela je ugotoviti, vpliv (pozitiven, negativen) obravnavanih območij na potek prometa, število prometnih nesreč, hitrosti motornih vozil, "privlačnost" in na osnovi pridobljenih podatkov (analiza obstoječega stanja) napraviti oziroma predstaviti ustrezne zaključke.
Keywords: prometno varnostna analiza, prometne nesreče, prometna varnost, ukrepi za umirjanje prometa, cona 30
Published: 14.07.2015; Views: 1384; Downloads: 133
.pdf Full text (2,66 MB)

10.
PRIMERJAVA REZULTATOV PROMETNO-VARNOSTNE ANALIZE KANALIZIRANIH IN NEKANALIZIRANIH 4-KRAKIH NIVOJSKIH KRIŽIŠČ
Alen Neskić, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje primerjalno prometno varnostno analizo dveh rekonstruiranih ne kanaliziranih križišč v kanalizirana nivojska križišča. Glede na to, da za nastanek prometnih nesreč pride najpogosteje v križiščih, študija v diplomski nalogi temelji na primerjavi prometno varnostne analize v štiri krakih križiščih. S kanaliziranjem križišča zreduciramo prometne nesreče z zmanjšanjem konfliktne površine in z bolj jasno postavljenimi teoretičnimi konfliktnimi točkami in eliminiranjem ostalih možnih konfliktih točk. Zato smo se v raziskovalnem delu diplomske naloge osredotočili analizirati, kako vplivajo kanalizirani prometni tokovi na zmanjšanje prometnih nesreč. Na podlagi opravljenih analiz so bili predlagani ukrepi za izboljšanje stanja.
Keywords: kanaliziranje prometnih tokov, prometno varnostna analiza, konfliktne točke
Published: 30.09.2016; Views: 493; Downloads: 55
.pdf Full text (4,50 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica