| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 381
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Definicija ključnih pojmov na področju vinskega turizma
Luka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, independent professional component part or a chapter in a monograph

Keywords: projekt, predpostavke, omejitve, metode dela
Published in DKUM: 31.01.2024; Views: 37; Downloads: 2
.pdf Full text (20,28 MB)
This document has many files! More...

2.
Projekt po poti modre frankinje
Luka Gošek, Katja Murkovič, Vasja Omahne, Jana Podvinšek, Lovro Požarnik, Nika Prevodnik, Tjaša Špenko, Karmen Enci, 2019, independent professional component part or a chapter in a monograph

Keywords: projekt, predpostavke, omejitve, metode dela
Published in DKUM: 31.01.2024; Views: 36; Downloads: 2
.pdf Full text (20,28 MB)
This document has many files! More...

3.
Študentsko projektno delo za družbeno korist in njegovi rezultati
Jasna Potočnik Topler, 2019, preface, editorial, afterword

Keywords: projektno delo, projekt ŠPIK, vinski turizem
Published in DKUM: 31.01.2024; Views: 27; Downloads: 2
.pdf Full text (20,28 MB)
This document has many files! More...

4.
Kompleksnost izzivov projektov razvoja novih izdelkov v start-up podjetjih
David Krajnc, 2023, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi bomo obravnavali kompleksnost izzivov pri razvoju novih izdelkov na področju start-up ali zagonskih podjetij. Glavna rdeča nit magistrske naloge bodo izzivi, s katerimi se soočajo zagonska podjetja, ko razvijajo nove izdelke, da bi dosegli preboj na trg. Proti koncu magistrske naloge bomo obravnavali projekt LAVIE, ki je glavni vir podatkov v aplikativnem delu magistrske naloge. Projekt LAVIE je primer dobre prakse, ko ekipa naredi vse pravilno za projekt, ampak zaradi funkcionalne pomanjkljivosti ne uspe lansirati izdelka na trg. Projektno je ekipa delovala ustrezno in si s pomočjo teoretičnih osnov omogočila večkratno nadgradnjo končnega izdelka. Kljub temu na koncu tudi to ni bilo dovolj, saj izdelek ni bil lansiran na trg. Podjetje je šlo v nadaljnje postopke razvoja oz. izboljšave izdelka in napoveduje lansiranje izdelka v čim krajšem možnem času.
Keywords: Projekt, LAVIE, start-up podjetja, razvoj novih izdelkov.
Published in DKUM: 25.10.2023; Views: 191; Downloads: 19
.pdf Full text (3,54 MB)

5.
Presoja upravičenosti investicije v sončno elektrarno
Ana Štritof, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Dolgoročne investicije imajo pomemben vpliv na uspešno poslovanje podjetja, zato je ključnega pomena, da se investicijske odločitve v podjetju temeljito presojajo in ocenjujejo. Diplomsko delo presoja upravičenost investicijskega projekta izgradnje razdeljene male fotovoltaične elektrarne na strehi objekta podravskega podjetja. Investicijski projekt smo presojali s finančno analizo in kazalniki neto sedanje vrednosti, notranje stopnje donosa, indeksa donosnosti in dobe povračila, ki so bili izračunani na podlagi investicijskih izdatkov, stroškov obratovanja in vzdrževanja ter pričakovanih koristi, ki zajemajo prihranke pri stroških električne energije in prihodke od prodaje viškov električne energije. V ekonomski analizi, ki temelji na finančnem denarnem toku, smo ovrednotili še zunanje učinke oziroma eksternalije, tj. zmanjšanje emisij toplogrednih plinov. S pomočjo izbranih pristopov in meril vrednotenja smo ugotovili, da je investicija v sončno elektrarno sprejemljiva. Podjetje je želelo z investicijo v obnovljive vire energije okrepiti svoj poslovni položaj kot družbeno odgovorno podjetje, saj ne nosi odgovornosti le kot pomembno podravsko podjetje, ampak skrbi, da ima njihovo delovanje čim boljši vpliv na širšo družbo in čim manjši vpliv na naravno okolje. Sončna elektrarna, namenjena samooskrbi podjetja z električno energijo, predstavlja neposreden prispevek k zelenemu prehodu v nizkoogljično družbo.
Keywords: investicijski projekt, sončna elektrarna, presoja, finančna in ekonomska analiza, upravičenost investicije
Published in DKUM: 13.10.2023; Views: 231; Downloads: 63
.pdf Full text (1,37 MB)

6.
Komunikacijski načrt kot del strateške komunikacije: Primer za projekt ECO-CIRCLE : diplomsko delo
Sara Zavernik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Komunikacija predstavlja temelj projekta, njegov uspeh pa je neposredno odvisen od njene uspešnosti in učinkovitosti. S strateškim načrtovanjem komunikacije zagotovimo razumevanje, preprečimo ovire, omogočimo učinkovito izvedbo in povečamo ugled projekta. Na uspeh dodatno vplivajo medkulturne interakcije, ki zaradi kulturnih razlik povečujejo zapletenost komunikacije. Namen diplomskega dela je bil izdelati komunikacijski načrt za mednarodni mladinski projekt ECO-CIRCLE s preučitvijo poslovne komunikacije v kontekstu projektov, izvedbe komunikacijskih načrtov in vplivov medkulturne komunikacije. Za podkrepitev načrta smo izvedli anketo, kjer smo raziskali mnenje ciljne skupine o načinih promocije projekta. Ugotovili smo, da mladi za spremljanje promocijskih sporočil najbolj uporabljajo družbeni omrežji Instagram in YouTube, preferirajo krajše oblike komunikacije, informativne in lahkotne vsebine ter neformalen ton komuniciranja, objave pa bodo najuspešnejše, če jih objavimo od 1-krat do 4-krat tedensko ob večernih urah.
Keywords: komunikacijski načrt, poslovno komuniciranje, projekt, medkulturno komuniciranje, družbeni mediji
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 266; Downloads: 28
.pdf Full text (2,20 MB)

7.
Univerzalni temeljni dohodek v praksi
Lara Sitar, 2023, undergraduate thesis

Abstract: »The Answer is Blowing in the Wind.« Ti slavni verzi iz pesmi Boba Dylana pravzaprav vsebujejo izjavo, ki je osrednjega pomena za prizadevanja v zvezi z uvedbo UTD. Rešitev obstoječih težav je že v zraku, lahko jo vidimo vsi in lahko se tudi že uporabi. Mnogo ljudi se dandanes iz meseca v mesec bori za preživetje. Čeprav država nudi podporo v obliki socialnih pomoči, te še vedno ne zadoščajo povsem za posameznikovo osnovno preživetje. Spreminjajo se tudi potrebe po delovni sili, veliko poklicev je postalo stvar preteklosti. Gibljemo se v začaranem krogu, brez novih rešitev ter brez novih idej. Mnogi politiki vidijo rešitev težav v reformiranju socialne ureditve. Mogoče pa je prav UTD tista ključna rešitev, ki jo vsi tako nestrpno čakamo. V Sloveniji je bilo govora o UTD predvsem v času krize covida-19. V tem času je država svojim prebivalcem nudila pomoč v različnih oblikah. Za nekatere lahko rečemo, da so se kar približale UTD. V diplomski nalogi je UTD predstavljen ne samo z vidika socialne in ekonomske vzdržnosti oziroma upravičenosti, ampak tudi z vidika različnih svetovnonazorskih pogledov na to tematiko. To so tudi glavni dejavniki, ki vplivajo na to, kakšen je odnos družbe in politike do tega vprašanja in v kolikšni meri se pojavlja v resnih razmišljanjih vladajočih struktur ter ne nazadnje tudi v uvajanju pilotnih projektov in različnih oblik socialnih transferjev, od katerih nekateri delno ustrezajo sami definiciji UTD. V teoretičnem delu diplomske naloge bomo najprej podali definicijo univerzalnega temeljnega dohodka in njegov osnovni namen ter cilje. Na kratko bomo predstavili tudi njegov zgodovinski potek ter opisali njegove različice. S pomočjo stališč strokovnjakov bomo argumentirali njegove prednosti in slabosti. V nadaljevanju pa bomo predstavili še pilotne projekte uvedbe UTD, ki so potekali ali še potekajo v različnih državah. Osredotočili se bomo na štiri od njih, ki jih bomo primerjalno analizirali po izbranih kriterijih.
Keywords: univerzalni temeljni dohodek, pilotni projekt, brezpogojnost, socialni sistem, pravičnost
Published in DKUM: 06.09.2023; Views: 264; Downloads: 24
.pdf Full text (1,24 MB)

8.
9.
Opis govorne baze Artur projekta RSDO
Darinka Verdonik, Andreja Bizjak, Simon Dobrišek, 2023, treatise, preliminary study, study

Keywords: govorna baza Artur, projekt RSDO
Published in DKUM: 22.08.2023; Views: 219; Downloads: 7
.pdf Full text (521,62 KB)

10.
Pogovorni zapis in označevanje govora v govorni bazi Artur projekta RSDO
Darinka Verdonik, Andreja Bizjak, 2023, treatise, preliminary study, study

Keywords: govorna baza Artur, projekt RSDO
Published in DKUM: 22.08.2023; Views: 146; Downloads: 17
.pdf Full text (2,24 MB)

Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica