| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Posodobitev dimnega kanala
Sara Čavnik, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Opravili smo raziskavo o posodobitvi dimnega kanala v procesu proizvodnje metanola za podjetje Nafta Petrochem d.o.o.. Najprej smo simulirali s procesnim simulatorjem Aspen Plus dejansko menjavo toplotnega toka v dimnem kanalu in proizvodnjo 37 barske pare, nato pa še posodobitev dimnega kanala in proizvodnjo 37 barske pare. Za posodobitev dimnega kanala smo del toplotnega toka iz zračnega hladilnika uporabili za segrevanje zraka, ki je potreben za sežig in ta razpoložlivi toplotni tok v dimnem kanalu smo uporabili za razširitev proizvodnje 37 barske pare za 4%. Ugotovili smo, da posodobitev ne bi zahtevala razširitve procesa, saj proces deluje z 80% kapaciteto. Potrebno bi bilo le uporabiti razpoložlivi toplotni prenosnik, ki ga imajo v podjetju in povezati z novim ocevjem.
Keywords: dimni kanal, segrevanje zraka za sežig, proizvodnja 37 barske pare
Published: 30.10.2015; Views: 546; Downloads: 49
.pdf Full text (2,39 MB)

2.
PROIZVODNJA FORMALINA Z MANJŠO PORABO POGONSKIH SREDSTEV
Marko Bohanec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Za družbo Nafto Petrochem d.o.o, smo v diplomskem delu naredili raziskavo za proces proizvodnje formalina. Naša glavna naloga je bila učinkovitejša proizvodnja formalina, zato smo se usmerili v toplotno integracijo procesa. V delno integriranem procesu smo razpoložljivo toploto uporabili za segrevanje obstoječega srebrovega procesa in s tem zmanjšali porabo pogonskih sredstev, ter proizvodnjo nizkotlačne pare v oksidnem procesu. Simulacije smo izvajali z računalniškim procesnim simulatorjem Aspen Plus, v katerem smo spreminjali parametre, da smo dobili rezultate, katere smo nato podrobno analizirali. Z metodo analize uščipa smo podrobno preučili vse pridobljene podatke in ugotovili, kateri od podatkov se najbolj približajo vrednosti 1 maksimalne možne toplotne integracije v procesu.
Keywords: toplotna integracija, pogonska sredstva, proizvodnja nizkotlačne pare, maksimalna možna toplotna integracija procesa.
Published: 01.04.2010; Views: 2412; Downloads: 96
.pdf Full text (1,53 MB)

3.
Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica