| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
KRMILJENJE PORTALNEGA MANIPULATORJA V OBDELOVALNI CELICI
Primož Gorenšek, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskemu delu so predstavljeni izzivi in rešitve za avtomatizacijo portalnega manipulatorja v obdelovalni celici. Krmiljenje je bilo izvedeno v treh delih z različnimi krmilniki in sicer Siemens S7-200, Siemens S7-300 ter na koncu s Phoenix Contact mrežnim krmilnikom. Opisana je vezava krmilnikov, pisanje programa ter zagon obdelovalne celice. Predstavljeni pa so tudi problemi s katerimi sem se srečeval tekom dela in njihove rešitve.
Keywords: krmiljenje, avtomatizacija, proizvodna celica, portalni manipulator
Published: 26.10.2011; Views: 1278; Downloads: 89
.pdf Full text (9,89 MB)

4.
5.
POSODOBITEV KRMILJA PALETIRNEGA STROJA PAKETOV NA PROIZVODNI LINIJI SIDEL-2 V RADENSKI D.D.
Matej Trstenjak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo posodobitev paletirnega stroja avtomatizirane proizvodne linije Sidel-2, ki zlaga pakete plastenk in jih nalaga na paleto. Najprej smo opisali stroj in prikazali njegov proces delovanja, nato pa se posvetili zamenjavi krmilnika, komandnega pulta, posodobitvi programskega dela in izboljšanju zlaganja paketov. Dodali smo krmilnik družine Simatic S7-300, komandni pult pa Siemens OP177B z zaslonom na dotik. Programiranje je izvedeno s programskima orodjema Simatic Step7 in Simatic WinnCC. Način zlaganja paketov smo spremenili na dajalnik impulzov. Posodobljen stroj smo testirali in zapisali rezultate delovanja.
Keywords: proizvodna linija, paletirni stroj, Siemens krmilnik, Simatic Step7, avtomatizacija
Published: 08.10.2013; Views: 934; Downloads: 139
.pdf Full text (5,24 MB)

6.
IMPLEMENTACIJA KAMER SICK INSPECTOR VISION PRI VODENJU PRODUKCIJSKE NAPRAVE ZA KOKILNI NANOS SPAJKE
Slobodan Stjepanović, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja proces avtomatizacije produkcijske naprave za kokilni nanos spajke, ki je bila zgrajena v podjetju SMM, d. o. o. Diplomsko delo zajema opis sestavnih delov ter spoznavanje funkcionalnosti. Sledi pregled in opis uporabljene strojne opreme s poudarkom na kamerah odločanja in programirljivem logičnem krmilniku (PLC). Prakticni del naloge zajema izdelavo programov kamer z opremo SOPAS Engineering tool ter generiranje blokov z rezultati. Izdelava programov PLC in uporabniških strani HMI panela je v programskem paketu TIA Portal. Na koncu so predstavljeni rezultati testiranj ter podana sklepna misel.
Keywords: industrijska avtomatizacija, proizvodna linija, strojni vid, programirljivi logični krmilnik
Published: 30.10.2015; Views: 710; Downloads: 84
.pdf Full text (13,21 MB)

7.
PROGRAMIRANJE CNC STROJA ABX IN PONUDBA ODREZILNIH PLOŠČIC
Goran Fideršek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena regulacija in programiranje CNC stroja Miyano ABX. Naš glavni cilj je napisati program za izdelek, ki se bo serijsko izdeloval na tem CNC stroju. Na začetku je predstavljen stroj kot celota, opisani so potrebni mehanski in krmilni deli, ki so nujno potrebni za delovanje stroja. Za dosego cilja smo si pomagali s programskim paketom SolidWorks in SolidCAM, kjer je bila skonstruirana risba in obdelava. Prikazani so načini programiranja kot tudi celoten program, ki je potreben za končni izdelek. Na koncu diplomskega dela sledi prikaz poslovanja in konkurenčnega položaja podjetja ter testiranje in prikaz vstopnih stroškov odrezilnih ploščic.
Keywords: Proizvodna avtomatizacija, CNC programiranje, CAD
Published: 04.07.2016; Views: 466; Downloads: 55
.pdf Full text (10,52 MB)

8.
Razvoj, projektiranje in proizvodnja stroja za izdelavo novega modela amortizerja
Iztok Reherman, 2019, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi je raziskana in opisana proizvodna linija, ki omogoča sestavo amortizerja. Opisane so vse zahteve, ki jih je potrebno upoštevati za izdelavo stroja. V nadaljevanju sledi strojno konstruiranje, inštalacija pnevmatike ter preračun inštalirane moči elektro omare ter opis celotnega krmilja stroja. Proti koncu naloge je definirana še varnost stroja, način upravljanja z njim ter končna proizvodnja stroja.
Keywords: avtomatizacija, proizvodna linija, sestava amortizerja
Published: 09.04.2019; Views: 197; Downloads: 38
.pdf Full text (3,20 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica