| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Širokopasovna mikrovalovna stimulacija resonančne komore na osnovi polprevodniške tehnologije
Žan Brus, 2018, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je opisana zasnova in izvedba sistema za širokopasovno mikrovalovno stimulacijo resonančne komore na osnovi polprevodniške tehnologije. V predstavljenem delu so opisane fizikalne osnove elektromagnetnega segrevanja, delovanje resonančnih komor in generatorjev mikrovalov ter naprav za meritev karakteristik resonančne komore. Naloga vsebuje natančno predstavitev zgradbe celotnega sistema vse od nivoja strojne opreme do aplikacijskega nivoja. Predstavljena je zgradba in umestitev programirljive logike kot veznega člena med zunanjo strojno opremo in procesnim sistemom. Opisan je algoritem adaptacije vzbujevalnega signala in njegov pomen v končni rešitvi. Pravilno delovanje sistema je preverjeno s pomočjo testov, rezultati so ustrezno predstavljeni in analizirani.
Keywords: mikrovalovi, širokopasovno, polprevodnik, resonančna komora, FPGA, programsko definiran radio, stimulacija
Published: 09.10.2018; Views: 421; Downloads: 49
.pdf Full text (3,70 MB)

2.
ODDALJEN NADZOR PODSISTEMA SATELITA NA PODLAGI PROGRAMSKO DEFINIRANE ZEMELJSKE POSTAJE
Žan Brus, 2016, diploma project paper

Abstract: V končnem projektu sta opisana razvoj in delovanje programske rešitve za oddaljen nadzor podsistema satelita na podlagi programsko definirane zemeljske postaje. Opisa delovanja programsko definiranega radia in zemeljske postaje zgrajene za potrebe misije Trisat sta dodana v teoretski razlagi. Realizirana rešitev omogoča pregled nad posameznimi parametri podsistema satelita, beleženje njihovih vrednosti in nudi možnost reagiranja v primeru nepričakovanih vrednosti. Izvedeni testi, uporabljeni za preverjanje pravilnega delovanje sistema za nadzor so opisani, pridobljeni rezultati so analizirani in ustrezno argumentirani.
Keywords: programsko definiran radio, SDR, zemeljska postaja, oddaljen nadzor, satelit
Published: 21.03.2017; Views: 574; Downloads: 51
.pdf Full text (2,08 MB)

3.
VEČKANALNI SIMULATOR SIGNALOV GLOBALNEGA NAVIGACIJSKEGA SATELITSKEGA SISTEMA
Aleš Hotko, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je bil zasnova in izvedba večkanalnega simulatorja signalov globalnega navigacijskega satelitskega sistema. Simulator je narejen kot aplikacija, ki teče na osebnem računalniku v operacijskem sistemu Microsoft Windows. Aplikacija v realnem času simulira vse potrebne signale in jih preko programsko definiranega radia pošilja v eter. Omogoča simulacijo različnih scenarijev, ki jih v normalnih laboratorijskih pogojih ne dosežemo. Scenariji vključujejo simulacijo statične točke kjerkoli na Zemlji, gibanje po vnaprej definirani poti in gibanje vesoljskega objekta v nizki zemeljski orbiti do nadmorske višine 1000 kilometrov.
Keywords: simulator, globalni navigacijski satelitski sistem, programsko definiran radio, navigacija
Published: 06.05.2016; Views: 921; Downloads: 56
.pdf Full text (4,18 MB)

4.
VZPOSTAVITEV OMREŽJA GSM S POMOČJO ODPRTOKODNEGA PROGRAMSKEGA PAKETA OSMOCOM
Timi Lah, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je preučiti osnove standarda GSM, pregledati osnovno zgradbo omrežja GSM in na podlagi tega spoznati, kaj počne posamezna komponenta omrežja. Opisali bomo osnovne namene posameznih identifikacijskih številk v omrežju GSM in s pomočjo programskega paketa Osmocom vzpostavili delujoče omrežje namenjeno testiranju različne strojne opreme.
Keywords: mobilno omrežje, GSM, Osmocom, USRP, programsko definiran radio
Published: 14.10.2015; Views: 1477; Downloads: 112
.pdf Full text (13,18 MB)

5.
KOMUNIKACIJSKA POVEZAVA MED ZEMELJSKO POSTAJO IN PODSISTEMI SATELITA SKLADNA S STANDARDI CCSDS
David Selčan, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je opisan razvoj komunikacijske povezave med zemeljsko postajo in podsistemi satelita, ki je skladna s CCSDS standardi in vključuje CAN vodilo. Relevantni CCSDS standardi so opisani in umeščeni v teoretično zasnovo satelitske komunikacijske povezave. Prav tako je definiran most med protokoli CCSDS in CAN standardov. Opisan je razvoj logičnega sistema, kateri je odgovoren za upravljanje z vso komunikacijsko infrastrukturo na satelitu. Opisan je tudi razvoj programske opreme zemeljske postaje, ki uporablja programsko definiran radio. Testi, kateri so bili uporabljeni za preverjanje pravilnega delovanja celotnega komunikacijskega sistema so opisani,dobljeni rezultati so pregledno predstavljeni in analizirani.
Keywords: satelitske komunikacije, CCSDS standardi, FPGA, programsko definiran radio, CAN vodilo
Published: 25.02.2015; Views: 1412; Downloads: 197
.pdf Full text (5,64 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica