| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izbrani koncepti programskega jezika kotlin
Mirjam Založnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo izbrane koncepte programskega jezika kotlin. Opišemo njegove prednosti, slabosti in primerjamo koncepte s programskim jezikom java. Največ poudarka je predvsem na opisu osnovnih konceptov, kot so podatkovni tipi, operatorji, funkcije in razredi. Za potrebe primerjave jezikov na kratko opišemo tudi algoritma urejanja, urejanje z navadnim vstavljanjem in Shellovo urejanje. V praktičnem delu primerjamo algoritma urejanja v programskem jeziku kotlin in java ter z meritvami primerjamo hitrost delovanja.
Keywords: Programski jezik kotlin, koncepti, programski jezik java, algoritmi urejanja, algoritem z navadnim vstavljanjem, Shellovo urejanje
Published: 27.09.2016; Views: 1282; Downloads: 186
.pdf Full text (1,68 MB)

2.
Aplikacija android Najbližja restavracija
Klemen Uršič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge smo izdelali aplikacijo za operacijski sistem Android. Namen aplikacije je, da nam poišče najbližje restavracije ter nam jih prikaže. Ker dandanes velikokrat, ne vemo, kam bi se odpravili na kosilo, nam aplikacija pri tem pomaga, saj nam pove, kje se restavracija nahaja in vse informacije o njej. Na osnovi tega izberemo restavracijo, ki nam je najbližja ali najbolj všeč. Aplikacija je bila narejena v programskem jeziku Kotlin, ki je najnovejši jezik v razvojnem okolju Android Studio.
Keywords: android, mobilna aplikacija, programski jezik Kotlin, restavracije
Published: 08.11.2018; Views: 461; Downloads: 100
.pdf Full text (1,57 MB)

3.
Uporaba programskega jezika Kotlin za razvoj mobilnih aplikacij
Rok Rovan, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je preučiti in predstaviti programski jezik Kotlin ter osvojiti njegove koncepte na področju razvoja aplikacij za mobilno platformo Android. Podana je krajša predstavitev programskega jezika ter njegovih ključnih lastnosti, nekoliko več poudarka pa je na samih konceptih jezika, kot so osnovni podatkovni tipi, razredi in njihove lastnosti, razširitvene funkcije ter lambda izrazi. Pri opisu konceptov so podane primerjave s programskim jezikom Java. Sledi zasnova aplikacije, opis uporabljenih orodij in tehnologij ter, na podlagi zasnove, implementacija same mobilne aplikacije.
Keywords: programski jezik kotlin, programski jezik java, razvoj mobilnih aplikacij
Published: 07.11.2018; Views: 551; Downloads: 122
.pdf Full text (1,61 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica