| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
CAN omrežje in LabVIEW : diplomsko delo
Krunoslav Horvat, 1995, undergraduate thesis

Keywords: CAN omrežje, LabVIEW, programska oprema, DLL knjižnica
Published: 26.07.2007; Views: 1771; Downloads: 0

3.
4.
GRAFIČNI UPORABNIŠKI VMESNIK ZA ŠAHOVNICO DGT
Dominik Letnar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo s pomočjo sodobnih konceptov programskih jezikov razvili program, ki bo omogočal spremljanje igre na šahovnici DGT preko svetovnega spleta. Diplomsko delo je sestavljeno iz namizne in spletne aplikacije ter spletne storitve. Namizna aplikacija prejme podatke od šahovnice in jih posreduje spletni storitvi, ta pa jih shrani v podatkovno zbirko. Spletna aplikacija prejme podatke od spletne storitve in tako prikaže stanje igre v spletnem grafičnem vmesniku različnih odjemalcev. Aplikaciji in spletno storitev smo razvili s pomočjo sodobne in zelo razširjene knjižnice Qt v programskem jeziku C++, razvojnega orodja Microsoft Visual Studio, programskega jezika C#, programskega jezika PHP in tehnologije AJAX.
Keywords: elektronska šahovnica, programska knjižnica Qt, spletna storitev, grafični uporabniški vmesnik, spletna aplikacija
Published: 30.10.2014; Views: 1327; Downloads: 129
.pdf Full text (3,24 MB)

5.
GRAFIČNI VMESNIK ZA IGRANJE ŠAHA
Martin Konečnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge smo izdelali grafični uporabniški vmesnik za igranje šaha v programskem okolju Qt. Preučili smo določena programska orodja in se soočili s problemom učinkovitega testiranja in zagotavljanja pravilnega delovanja vmesnika ob povezavi s šahovskim pogonom (umetna inteligenca). Končni produkt je popolnoma delujoč vmesnik za igranje šaha proti drugemu igralcu ali pogonu. Poleg osnovnih funkcionalnosti igralcu pomaga z barvanjem dovoljenih polj in preprečuje premikanje figur na nedovoljena polja. Omogoča tudi nastavitve vmesnika, kot so sprememba barve polj na šahovnici, nalaganje slik figur iz datoteke ter spreminjanje velikosti šahovnice. Poleg privzetega jezika, angleščine, vsebuje še prevod v slovenščino. Jezik se samodejno izbere glede na jezik okolja, v katerem se je aplikacija zagnala.
Keywords: Grafični vmesnik, programska knjižnica Qt, protokol UCI
Published: 06.11.2015; Views: 447; Downloads: 43
.pdf Full text (1,23 MB)

6.
PROGRAMSKA KNJIŽNICA ZA DINAMIČNO ANALIZO PORABE POMNILNIKA IN IZKORIŠČENOST PROCESORJA
Matej Trop, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge smo najprej preučili načine razvijanja programskih knjižnic, potem pa smo se seznanili s postopki pridobivanja podatkov o porabi pomnilnika ter izkoriščenosti procesorja v dveh, danes najbolj uveljavljenih operacijskih sistemih. V teoretičnem delu diplomske naloge smo pogledali razlike med dinamičnimi in statičnimi knjižnicami, preučili smo sistemske knjižnice, ki nam že vračajo podatke o sistemskih virih, na koncu pa smo naredili pregled orodij, ki jih bomo uporabljali v praktičnem delu te diplomske naloge. V praktičnem delu tega diplomskega dela smo razvili dve dinamični knjižnici za spremljanje porabe pomnilnika in izkoriščenosti procesorja, in sicer eno za operacijski sistem Microsoft Windows in drugo za operacijski sistem Linux. Natančnost razvitih rešitev smo primerjali s podatki, ki jih vračajo namenska sistemska orodja. Ugotovili smo, da naša knjižnica vrača sorazmerno natančne podatke, manjša odstopanja v vrnjenih rezultatih smo opazili le v nekaterih primerih. Na osnovi opravljenih eksperimentov trdimo, da sta razviti dinamični knjižnici za analizo porabe pomnilnika in izkoriščenosti procesorja delujoči in dovolj natančni za uporabo v drugih projektih.
Keywords: programska knjižnica, poraba pomnilnika, izkoriščenost procesorja, dinamična analiza
Published: 27.08.2015; Views: 624; Downloads: 69
.pdf Full text (16,22 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica