| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Analiza programa zvestobe Petrol klub
Mitja Vračko, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Živimo v svetu, v katerem dejanja tržnikov igrajo pomembno vlogo v našem življenju. Obkroženi smo z nenehnimi tržnimi dražljaji v obliki številnih oglasov, ki tekmujejo za našo pozornost in denar. Oglasi nam prikazujejo, kako naj počnemo stvari, pa naj bo to recikliranje, uživanje alkohola, kakšne hiše in avtomobile naj kupujemo, nekaterih namen je celo, naj ocenjujemo druge na podlagi tega, katere izdelke kupujejo in katerih ne. Po drugi strani pa se moramo na ta sporočila tudi zanašati in jim delno verjeti, saj pričakujemo, da bodo kupljeni izdelki res kvalitetni, varni ter delujoči na način predstavljen v njih. Pri pridobivanju kupcev pa niso pomembna le oglasna sporočila, temveč tudi poprodajne aktivnosti podjetij, med katere spadajo tudi programi zvestobe. Preko njih trgovci nudijo svojim odjemalcem različne ugodnosti v obliki popustov, zbiranja nalepk, predkupnih pravic do izdelkov ipd., s katerimi želijo tako ohraniti pridobljene kupce, kot tudi pridobiti nove. Diplomski projekt je zasnovan tako, da je v prvem delu predstavljena vsa teorija, od zgodovine in samih začetkov programov zvestobe, definicije kdo odjemalci so in kakšni so njihovi vzorci obnašanja. Delo se nadaljuje s preučitvijo področja pomena zvestobe odjemalcev za podjetja, teoretični del pa se zaključi z definicijo programov zvestobe: kaj so, kakšen je njihov namen, kako jih zasnovati, predstavljene so tudi njihove glavne prednosti in slabosti. Temu sledi poglavje predstavitve treh podjetij z naftnimi derivati ter njihovih programov zvestobe, s poudarkom na podjetju Petrol in njegovemu programu zvestobe Petrol klub. V nadaljevanju se predstavijo rezultati in ugotovitve raziskave, katera je bila izvedena s pomočjo ankete na bencinskem servisu le med člani Petrol kluba. Anketa je bila izvedena v pisni obliki, anketiranim je bila zagotovljena anonimnost pri reševanju. Rezultati so nam omogočili vpogled v percepcijo programa zvestobe Petrol klub v očeh njegovih članov, kar je pripomoglo k sami analizi omenjenega programa zvestobe. Na koncu diplomskega projekta so predstavljeni načini izboljšanja uporabniške izkušnje članov Petrol kluba, prav tako je navedenih nekaj predlogov izboljšav programa zvestobe Petrol klub.
Keywords: program zvestobe, odjemalci, podjetje, zvestoba, ugodnosti, Petrol klub.
Published: 17.11.2020; Views: 125; Downloads: 34
.pdf Full text (456,67 KB)

2.
Analiza mobilnih lojalnostnih sistemov in aplikacij
Tomaž Polič, 2019, master's thesis

Abstract: Cilj magistrskega dela je bil celovit pregled področja mobilnih programov zvestobe tako z vidika uporabnikov kot trgovcev. Predstavili smo nove možnosti, ki jih prinašajo mobilne tehnologije, in identificirali dejavnike, ki vplivajo na uspešnost in pogostost uporabe mobilnih aplikacij zvestobe. Ugotovili smo, katere funkcionalnosti so najpogosteje prisotne v aplikacijah in katere so najbolj pomembne za uporabnike. Raziskali smo vpliv demografskih razlik ter motivacijo različnih generacij za vključenost v programe zvestobe. Opisali smo, kako trgovci zbirajo podatke o uporabnikih, na kakšen način jih uporabljajo za povečanje prodaje in poudarili pomen zasebnosti in varovanja osebnih podatkov. Odgovore na zastavljena raziskovalna vprašanja smo poiskali na osnovi pregleda literature in sinteze rezultatov sorodnih raziskav in strokovnih poročil. Pripravili in izvedli smo svojo anketo med slovenskimi potrošniki ter analizirali obstoječe mobilne rešitve za programe zvestobe vseh večjih trgovcev v Sloveniji.
Keywords: lojalnostni sistemi, program zvestobe, informacijski sistemi, mobilne aplikacije, mobilne naprave, trgovina
Published: 18.06.2019; Views: 585; Downloads: 68
.pdf Full text (938,39 KB)

3.
Petrol klub: Analiziranje in oblikovanje lojalnostnega programa (nalepke)
Matic Voh, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času je boj za potrošnika med konkurenčnimi podjetji vedno ostrejši. Vsako podjetje se zaveda ključnega pomena zadovoljstva in zvestobe med potrošnikom in podjetjem. Ugotovili so, da za vzdrževanje visokega nivoja zadovoljstva in zvestobe potrebujejo orodje, ki se imenuje program zvestobe. Zaradi vse večje konkurence na trgu morajo podjetja za dolgoročni poslovni uspeh analizirati in posodabljati svoj program zvestobe. Z vsako posodobitvijo programa zvestobe se želijo podjetja približati potrošniku. Tisti, ki bo uspel na preprost način z zanimivimi ponudbami zadovoljiti potrošnika, bo zmagovalec boja. Zaradi digitalizacije, ki je danes prisotna na vsakem našem koraku in potrošniku ponuja ogromno informacij, je takšen način pristopa do potrošnika posebej težaven. Že vsaka malenkost, ki izstopa iz povprečja, pomeni dodana vrednost programu zvestobe. Zato smo v diplomskem delu na primeru Petrol kluba analizirali in predstavili nov predlog za lojalnostni program zbiranja nalepk za prihodnost. Diplomski projekt je oblikovan tako, da ga sestavljata dva dela. V prvem oziroma teoretičnem delu so predstavljena štiri poglavja, namenjena spoznavanju bistvenih sestavnih delov programa zvestobe. Prične se z uvodom, kjer se najprej predstavi področje, nameni projekta, hipoteze in raziskava. V nadaljevanju spoznamo definicije potrošnika in dejavnike, ki vplivajo na potrošnikovo nakupno vedenje. Pregledamo bistvene elemente zadovoljstva in zvestobe. Zaključimo pa pri osnovnih delitvah programa zvestobe. Drugi del, poimenovan empirični, vsebuje predstavitev podjetja Petrol d.d., analizo Petrol klub programa zvestobe in predlog o nadgradnji trenutnega lojalnostnega programa zbiranja nalepk. Predstavili smo svoj predlog virtualnega lojalnostnega programa zbiranja nalepk ter izvedli ustrezno raziskavo. Pri raziskavi smo si pomagali z virtualnim anketnim vprašalnikom. Takšna vrsta ankete je omogočila anketirancem lažji in hitrejši dostop. Vsi anketiranci so anketo reševali prostovoljno in anonimno. Iz ankete smo pridobili potrebne podatke za obrazložitev zastavljenih hipotez in odziv anketirancev na predlog zbiranja virtualnih nalepk. Pridobljeni podatki so nam omogočili primerjavo trenutnega lojalnostnega programa zbiranja nalepk s predlaganim virtualnim lojalnostnim programom zbiranja nalepk. Analiza rezultatov nam je pokazala, da je možen preskok iz klasične oblike nalepk na virtualno obliko brez večjih posledic za podjetje Petrol.
Keywords: potrošnik, zadovoljstvo, zvestoba, program zvestobe, Petrol klub
Published: 04.03.2019; Views: 535; Downloads: 90
.pdf Full text (3,61 MB)

4.
Analiza zvestobe članov Tuš kluba na primeru kinematografov
Vesna Kuzmanović, 2018, master's thesis

Abstract: Kinematografi v Sloveniji se v zadnjem obdobju srečujejo s problematiko izgubljanja svojih odjemalcev zaradi svetovnega spleta, kjer je mogoče z malo truda dobiti podnaslovljene verzije filmov, ki so bili pred kratkim premierno predvajani v kinematografih. Ker se podjetja, ki se ukvarjajo s snemanjem, z distribucijo in s prikazovanjem filmov, tega zelo dobro zavedajo, se zadnje desetletje trudijo po najboljših močeh ponuditi edinstveno kino doživetje, ki se ga pred domačim televizijskim ekranom ne da ustvariti (ogled filmov v 3D oz. 4D tehnologiji in z drugimi posebnimi efekti, svetovne premiere filmskih uspešnic, premiere filmov z gostovanjem filmske ekipe itd.). Hkrati pa se trudijo privabiti publiko pred veliko filmsko platno z različnimi marketinškimi aktivnostmi. Večji ponudniki kinematografske dejavnosti v Sloveniji in drugod po svetu so razvili lastne programe zvestobe. Članom ponujajo kartice zvestobe, da bi o njih imeli čim več podatkov, da bi jih lahko ustrezno informirali o ponudbi in zvestobo nagrajevali s pomočjo različnih aktivnosti. Eden izmed takšnih ponudnikov v Sloveniji so kinematografi Planet Tuš, ki so svoj program zvestobe priključili trgovinskemu programu zvestobe Tuš kluba, ki se izvaja v trgovinah Tuš po Sloveniji. V teoretičnem delu naloge smo opredelili zvestobo odjemalcev, zvestobo blagovni znamki, navedli predhodnike in posledice zvestobe ter opozorili na pomen zvestih odjemalcev za podjetja. Predstavili smo metode in lestvice za merjenje zvestobe ter pripravili pregled kritik uporabljenih metod v dosedanjih raziskavah s področja merjenja zvestobe. V raziskovalnem delu naloge smo opredelili raziskovalni problem in cilje raziskave, določili hipoteze, oblikovali načrt raziskave, opravili analizo podatkov iz baze članov Tuš kluba in ugotovili, da obstaja statistično pomembna razlika v stopnji zvestobe kinematografom Planet Tuš (po številu kupljenih vstopnic) glede na geografsko regijo, starost in izobrazbo članov Tuš kluba. To so trije dejavniki, na katere morajo biti kinematografi pozorni pri oblikovanju učinkovitega programa zvestobe in izvedbi marketinških aktivnosti. Pomembnejših razlik v številu kupljenih vstopnic glede na spol članov Tuš kluba nismo zaznali. Oba spola kupita v povprečju približno enako število vstopnic, je pa več žensk včlanjenih v program zvestobe kot moških. Preverili smo tudi Paretovo pravilo (20 % najboljših kupcev prinese 80 % vseh prihodkov) in ugotovili, da to pravilo v našem primeru ne drži. 20 % članov Tuš kluba, ki kupi največ kino vstopnic, kupi približno 63 % vseh vstopnic, ki so prodane članom Tuš kluba. Z izsledki naloge smo želeli opozoriti na pomen zvestih odjemalcev kinematografskih storitev, podati smernice za oblikovanje programa zvestobe za kinematografe ter predstaviti možnosti za nadaljnje raziskovanje.
Keywords: zvestoba odjemalcev, program zvestobe, analiza zvestobe, merjenje zvestobe, kinematografi
Published: 14.06.2018; Views: 451; Downloads: 67
.pdf Full text (1,19 MB)

5.
Program zvestobe za majhna in mikro podjetja
Vladimir Tkalec, 2016, specialist thesis

Abstract: V specialističnem delu smo prikazali moderne trende na področju programov zvestobe. Postavili smo cilj, da si vse, kar si lahko privoščijo veliki trgovci, lahko privoščijo tudi manjše organizacije in na primeru iz prakse to poskusili tudi dokazati. Pri tem smo pokazali, kako pomemben je inovativen pristop pri upravljanju shem zvestobe. V uvodnem delu smo predstavili problemsko stanje, postavili glavne in sekundarne cilje ter opisali metodologijo dela. V teoretičnem delu smo pregledali karakteristike programov zvestobe. Zaradi razvoja tehnologije in širše uporabnosti smo posebno pozornost namenili tehnologiji pametnih kartic, ki so nepogrešljiv člen sodobnih programov zvestobe. Z analizo trenutnega stanja in podano kritično analizo obstoječih procesov smo nadaljevali v smeri izgradnje programa zvestobe za obravnavano podjetje. Ustanovili smo projektno skupino, v kateri smo se dogovorili, da bomo razvili novo različico programske rešitve mojCENT, ki bo temeljila na sodobnih rešitvah, ki jih uporabljajo velika podjetja. Predstavili smo arhitekturo programske opreme, ključne module za delovanje sistema in upravljanje kampanj. Osrednji del naloge smo končali s prenovo procesov, predstavitvijo kartice zvestobe in SWOT analizo. Nalogo smo zaključili z oceno učinkov prenovljenega procesa ter z opisom možnosti nadaljnjega razvoja.
Keywords: program zvestobe, pametna kartica, upravitelj kampanj, sistem za upravljanje odnosov s strankami, plačevanje
Published: 11.10.2016; Views: 1048; Downloads: 39
.pdf Full text (3,09 MB)

6.
VARSTVO OSEBNIH PODATKOV V PROGRAMIH ZVESTOBE
Barbara Flajšman, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Pri programu zvestobe gre za obliko prodaje, s pomočjo katere ponudnik blaga in storitev zbere čim več podatkov o svojih kupcih ter jim nato na podlagi analize teh podatkov ponudi tiste izdelke, za katere meni, da jih najbolj potrebujejo oziroma si jih želijo. Da je program čim bolj privlačen za kupce in v njih vzpodbudi željo po včlanitvi, izvajalci programa oblikujejo različne sisteme nagrajevanja, s pomočjo katerih nato skušajo vplivati na obseg osebnih podatkov, ki jim jih bodo kupci zaupali. Temelj programa zvestobe tako predstavljajo zbirke osebnih podatkov, ki so pravno varovana kategorija, zato mora izvajalec programa pri zbiranju podatkov spoštovati sklop pravnih pravil, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Izvajalec programa mora poskrbeti, da osebne podatke zbira in obdeluje v skladu s temeljnimi načeli varstva osebnih podatkov, to so načelo poštenosti in zakonitosti ter načelo sorazmernosti, saj je vsaka obdelava v nasprotju s temi načeli nedopustna. Upoštevati mora pravila o pravni podlagi za obdelavo, ki jo predstavlja soglasje posameznika in pravila o namenu obdelave, ki mora biti določen pred začetkom zbiranja. Pri zbiranju in nadaljnji obdelavi pa mora spoštovati tudi pravice, ki jih ima posameznik, katerega podatki se zbirajo in obdelujejo. Posameznik ima tako pravico biti seznanjen o tem, kdo o njem zbira podatke in katere, obenem pa ima tudi pravico, da prepove zbiranje in obdelavo podatkov, da zahteva izbris, dopolnitev, popravek ali blokiranje že zbranih podatkov. Zakonodaja daje posamezniku tudi pravico do sodnega varstva v primeru kršitev njegovih pravic kakor tudi v primeru nezakonitega zbiranja in obdelave podatkov. Ker gre pri osebnih podatkih za občutljivo pravno kategorijo, pravo zahteva od izvajalca programa, kot uporabnika osebnih podatkov, tudi učinkovito zavarovanje osebnih podatkov.
Keywords: osebni podatek, program zvestobe, neposredno trženje, upravljavec osebnih podatkov, soglasje posameznika, pogodbeni obdelovalec, posredovanje osebnih podatkov, pravica do seznanitve, zavarovanje osebnih podatkov
Published: 21.09.2016; Views: 993; Downloads: 84
.pdf Full text (924,88 KB)

7.
ZASNOVA IN OBLIKOVANJE PROGRAMA ZVESTOBE Z UPORABO MOBILNE APLIKACIJE
Tomaž Gaube, 2016, master's thesis

Abstract: Klasični programi zvestobe so se razvili kot orodje za graditev dolgoročnih odnosov z uporabniki. Razcvet so doživeli konec 20. in v začetku tega stoletja, ko so podjetja spoznala, da so zvesti uporabniki, ki so pripravljeni tudi več kupovati, cenejši in bolj donosni od nagovarjanja, prepričevanja in pridobivanja novih. Programi zvestobe so postali kompleksni procesi, ki morajo biti strateško umeščeni v delovanje organizacij, predstavljajo pa tudi pomemben del njihovega premoženja. Danes se programi zvestobe pojavljajo v vseh panogah, njihov cilj je nagrajevanje zvestih uporabnikov, pridobivanje in obdelovanje informacij o uporabnikih, njihovih nakupih in navadah, posledično vplivanje na njihovo vedenje, nakupne odločitve in so dodatna konkurenčna prednost. Z razvojem mobilne tehnologije in skokovitim porastom uporabe pametnih telefonov, v zadnjem desetletju, pa je prilagoditev programov zvestobe za uporabo na mobilnih telefonih nujen in konkurenčno potreben korak. Tako je osrednja pozornost v magistrskem delu namenjena preučevanju in oblikovanju primernega programa zvestobe z uporabo mobilne aplikacije. V magistrski nalogi smo najprej iz teoretičnega vidika opredelili različne poglede na zvestobo in pomen zvestobe. Zanimalo nas je, kateri dejavniki vplivajo na zvestobo in kakšna je opredelitev programov zvestobe. Preučili smo temeljne vrste programov zvestobe v analognem svetu, njihove prednosti in zaznane koristi ter pregledali kateri so kriteriji za uspešno uvedbo programa zvestobe. Osrednji del raziskovanja v teoretičnem delu pa je bil namenjen proučitvi stanja na tržišču programov zvestobe, ki se že izvajajo z uporabo mobilnega telefona oz. mobilnih aplikacij. V empiričnem delu smo raziskovali pripravljenost uporabnikov za sodelovanje v programu zvestobe, ki bi ga ponudnik programa zvestobe ponudil uporabniku z uporabo mobilne aplikacije. V raziskavo smo vključili različne ciljne skupine, raziskali katere prednosti in katere slabosti uporabniki pripisujejo takšnemu programu zvestobe. Preverili smo tudi za katere izdelke bi si uporabniki najraje želeli uporabljati program zvestobe na podlagi mobilne aplikacije. Ugotovili smo, da je za zasnovo in oblikovanje programa zvestobe z uporabo mobilne aplikacije, poleg klasičnih gradnikov programa zvestobe, od opredelitve ciljev in proračuna programa zvestobe, določitve upravičenosti za sodelovanje v programu zvestobe, izbire nagrad in ugodnosti, vzpostavitve partnerstev v programu zvestobe, vzpostavitve ustrezne organizacijske strukture, razvoja, upravljanja in vzdrževanja baze podatkov, analize le-teh, do evaluacije programa zvestobe in ustreznega prilagajanja, potrebno ob odločitvi, da bo program zvestobe izvajan z uporabo mobilne aplikacije, upoštevati tudi zakonitosti, ki jih prinaša digitalizacija in mobilna telefonija. Za konec smo predstavili novost, primer mobilne aplikacije, ki je zasnovana tako, da omogoča zasnovo in izvajanje programa zvestobe z uporabo mobilne aplikacije tudi ob nakupu istega izdelka neodvisno od časa in kraja nakupa (pri različnih trgovcih, v različnih državah, neodvisno od informacijskega sistema in pogojev poslovanja prodajnega mesta, kjer je bil izdelek kupljen).
Keywords: program zvestobe, mobilna aplikacija, pametni telefoni, QR koda, partnerski program zvestobe, nivo programa zvestobe, struktura nagrajevanja
Published: 06.07.2016; Views: 748; Downloads: 112
.pdf Full text (2,46 MB)

8.
PROGRAM ZVESTOBE RENEGATE
Peter Jan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V zadnjih dveh desetletjih so zvestobni programi postali izjemno priljubljeni, tako da so dandanes vseprisotni. Predstavljajo enega od ključnih pristopov k upravljanju odnosov s strankami v podjetjih. Obstaja veliko različnih tipov in implementacij programov zvestobe, vsem pa je skupno, da želijo ustvariti dolgoročne in dobičkonosne odnose s strankami. Diplomsko delo opisuje transakcijski sistem Margento, ki se od podobnih rešitev razlikuje po razširljivosti in uporabljeni tehnologiji. Njegova prednost je, da kot identifikacijsko sredstvo uporablja mobilni telefon, sistem pa tudi omogoča, da smo z eno številko mobilnega telefona hkrati člani večih različic bonusnih programov. Glavni cilj diplomskega dela je bil posvečen nadgradnji sistema Margento z bonusnim programom Renegate. Zasnovali in izdelali smo aplikacijo, ki teče v računalniški gruči, kar zagotavlja večjo zanesljivost in hitrejše odzivne čase. Uporabili smo standardna programska orodja, kot so Microsoftov operacijski sistem, strežnik SQL s podatkovno bazo in programski jezik C++. Statistični pregled delovanja tega sistema v produkciji pri eni od strank v letu 2015 kaže, da je pritegnil več sto tisoč uporabnikov in da se tudi ob največjih obremenitvah transakcije izvedejo prej kot v eni sekundi.
Keywords: bonusni program, Renegate, program zvestobe, Margento
Published: 07.04.2016; Views: 833; Downloads: 72
.pdf Full text (1,44 MB)

9.
Dodana vrednost programov zvestobe trgovinskih organizacij
Tina Petelin, 2016, master's thesis

Abstract: Zadovoljstvo in zvestoba potrošnikov sta za podjetja bistvenega pomena, saj sta ključna dejavnika za dobro delovanje podjetja in njegov obstoj. Zaradi konkurence in vedno večjega boja za kupce so podjetja začela uporabljati premišljene trženjske pristope. Eden najbolj poznanih in najpogosteje uporabljenih je program zvestobe, katerega namen je povečati zvestobo kupcev in nagrajevati njihove nakupe. Programi zvestobe so najbolj razširjeni v trgovinskih organizacijah, kjer predstavljajo dodano vrednost tako za njihove člane (kupce) kot za trgovinske organizacije. Člani s članstvom pridobijo različne ugodnosti, trgovinska organizacija pa prejme veliko koristnih informacij o svojih članih, ki so hkrati kupci. Ker je na tržišču vse več trgovinskih organizacij, ki svojim kupcem ponujajo ugodnosti programov zvestobe, se je začel pojavljati dvom, ali zvestoba kupcev do trgovinskih organizacij sploh še obstaja. Kupci so namreč vse bolj preračunljivi in skrbno izbirajo trgovinske organizacije, pri katerih bodo nakupovali, hkrati pa intenzivno spremljajo ugodnosti, ki jih te ponujajo. Magistrsko delo je sestavljeno iz dveh delov. Prvi del je teoretičen in zajema tri poglavja, drugi del je empiričen in zajema pet poglavij. Teoretični del se prične z uvodom, kjer je najprej predstavljeno področje in problem ter nato namen, cilji, hipoteze, predpostavke in omejitve raziskave. V nadaljevanju so predstavljene definicije in povzetki domačih in tujih avtorjev s področja zadovoljstva in zvestobe potrošnikov, upravljanja odnosov s potrošniki ter programov zvestobe, v katere smo se še posebej poglobili in jih raziskali. Empiričen del je osredotočen na Tušev program zvestobe – Tuš klub, ki smo ga podrobneje raziskali in primerjali s programi zvestobe konkurenčnih trgovinskih organizacij, Spara in Mercatorja, ter s programi zvestobe nekaterih večjih tujih trgovinskih organizacij. S spletnim anketnim vprašalnikom smo izvedli raziskavo, ki nam je služila za preverjanje v uvodu zastavljenih hipotez, prav tako pa smo z odgovori anketiranih pridobili še nekatere druge zanimive informacije, ki so nam služile pri pisanju predlogov za izboljšan Tušev program zvestobe. Z empirično raziskavo smo analizirali članstvo v programih zvestobe in dejavnike, ki vplivajo na izbiro trgovca. Prav tako smo od anketiranih pridobili informacije o poznavanju programov zvestobe treh največjih konkurentov v Sloveniji (Tuš, Mercator in Spar) in o privlačnosti oziroma zanimivosti programov zvestobe pri anketiranih. Z empirično raziskavo smo pridobili informacije glede poznavanja ugodnosti Tuševega programa zvestobe pri njegovih članih ter kako jih ti ocenjujejo. Predstavili smo želene koristi, ki bi jih po mnenju anketiranih kupcev lahko ponujali programi zvestobe trgovinskih organizacij, in razloge za nečlanstvo v Tuševem programu zvestobe. Ob analiziranju programov zvestobe preučevanih trgovinskih organizacij v Sloveniji in v tujini smo ugotovili, da v primerjavi s tujimi programi zvestobe trgovinske organizacije v Sloveniji ponujajo svojim članom podobne ugodnosti. Tušev program zvestobe nudi svojim članom veliko raznolikih ugodnosti, vendar smo z odgovori anketiranih ugotovili, da veliko ljudi vseh ugodnosti sploh ne pozna. Tušev program je sicer dobro zasnovan in splošno poznan, vendar smo mnenja, da bi morali pri Tušu nameniti več pozornosti predstavitvi njegove dodane vrednosti za člane. Dobre ugodnosti v programu zvestobe so namreč lahko zaman, če potrošniki zanje ne vedo. Prav tako smo z raziskavo ugotovili, da sta najpogostejša razloga za nečlanstvo v Tuševem programu zvestobe nenakupovanje in nezainteresiranost za včlanitev. Na podlagi slednjega smo mnenja, da bi morali pri Tušu v prvi vrsti privabiti potrošnike v svoje prodajalne in jim šele nato predstaviti prednosti članstva v Tuš klubu.
Keywords: program zvestobe, potrošnik, kupec, trgovinska organizacija, Tušev program zvestobe.
Published: 31.03.2016; Views: 952; Downloads: 200
.pdf Full text (1,70 MB)

10.
ZADOVOLJSTVO UPORABNIKOV DM ACTIVE BEAUTY KARTICE ZVESTOBE V PODJETJU DM DROGERIE MARKT SLOVENIJA
Anja Zajec, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Namen pričujočega diplomskega dela je preučiti stopnjo zadovoljstva uporabnikov kartice zvestobe podjetja DM drogerie markt d.o.o. (v nadaljevanju DM). Podjetje DM sodi med največje drogeriste v srednji in vzhodni Evropi. Že od leta 1993, ko je podjetje odprlo svojo prvo poslovalnico tudi v Sloveniji, je z njihovimi storitvami zadovoljno veliko število strank. Na lojalnost stranke bistveno vpliva ugodna in kakovostno izvedena storitev. V DM-u se tega zavedajo, zato, v kombinaciji z željo po pridobivanju novih strank, neprestano izboljšujejo in širijo ponudbo svojih storitev. V teoretičnem delu diplomskega dela so opredeljeni pojmi program zvestobe, kartica zvestobe, kupec, zadovoljstvo in zvestoba kupca. Navedeni pojmi so podlaga za raziskavo, ki je izvedena v drugem delu diplomskega dela. Z anketno raziskavo smo preverili, kakšna so pričakovanja uporabnikov glede ponudbe in kakovosti storitev, v nadaljevanju pa smo ta pričakovanja primerjali z dejanskim zadovoljstvom uporabnikov DM kartice. Ugotovili smo, da je zvestoba uporabnikov DM kartice zvestobe večja od pričakovane, saj so v popuste in aktivnosti na kartici zajete vse starostne skupine potrošnikov. Kljub številnim konkurečnim ponudnikom podobnih storitev na slovenskem trgu se je DM kartica izkazala za uspešno in priljubljeno.
Keywords: - program zvestobe; - kartica zvestobe; - kupec; - zadovoljstvo; - zvestoba kupca.
Published: 26.02.2016; Views: 2365; Downloads: 250
.pdf Full text (1,20 MB)

Search done in 0.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica