| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 48
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
Izboljšava procesa produkcije TV oglasa : diplomsko delo univerzitetnega študija
Katja Funkl, 2007, undergraduate thesis

Keywords: projekt, vodja projekta, produkcija TV oglasov
Published: 31.03.2008; Views: 2041; Downloads: 282

2.
3.
PRODUKCIJA NARAVOVARSTVENEGA DOKUMENTARNEGA FILMA V NEPROFITNI ORGANIZACIJI
Jernej Burkeljca, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje nastajanje dokumentarnega filma v neprofitni naravovarstveni organizaciji na grškem otoku Ikaria. Podani so tudi zgodovinsko-politični razlogi, ki so privedli do obravnavane problematike. Skozi posamezne produkcijske korake so opisani izzivi in težave pri projektu ter rešitve, ki so pripeljale do končnega izdelka in ciljnega občinstva. Za boljše razumevanje raznolikosti pristopov k reševanju produkcijskih problemov so podani primeri sorodnih izdelkov drugih avtorjev in primerjava posameznih značilnosti rešitev.
Keywords: produkcija, dokumentarni film, naravovarstvena tematika, neprofitne organizacije, Grčija
Published: 10.07.2009; Views: 11085; Downloads: 183
.pdf Full text (2,71 MB)

4.
DOKUMENTARNI FILM KOT ORODJE PROMOCIJE
Žiga Zavrl, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen dokumentarni film kot orodje promocije. Skozi teorijo množičnih medijev in filma, dokumentarni film opredelimo kot kategorijo vizualnega izražanja, ki temelji na prizadevanju različnih podkategorij, da »dokumentirajo« resničnost. Definicija in karakteristike dokumentarnega filma nam omogočajo, da ga lahko uporabimo kot sredstvo za promoviranje izdelkov ali storitev. Opisan je proces izdelave dokumentarnega filma z uporabo digitalne tehnologije, ki je razdeljen na tri izvedbene faze in predstavlja ključ do vsebinske in tehnične izdelave. Skozi analizo primera raziskujemo optimalne rešitve pri izdelavi dokumentarnega filma v promocijske namene, ki je nastal kot produkt tega diplomskega dela.
Keywords: Množični mediji, množično komuniciranje, film, dokumentarni film, dokumentarni film kot orodje promocije, predprodukcija, produkcija in postprodukcija
Published: 07.09.2009; Views: 11785; Downloads: 306
.pdf Full text (1,32 MB)

5.
PREHOD NA DATOTEČNI SISTEM PRODUKCIJE TELEVIZIJSKIH PROGRAMOV
Boris Škrabl, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem opisal celoten postopek nastajanja televizijske programa in organizacijsko strukturo televizijske hiše. Opisal sem način klasične televizijske produkcije kot tudi datotečni način produciranja televizijske vsebine. Primerjal sem oba načina televizijske produkcije in iskal njune prednosti in slabosti. Podrobneje sem se lotil opisovanja in sestave datotečnega sistema Avid in diskovnega polja, z vso potrebno strojno in programsko opremo.
Keywords: televizijska produkcija, datotečni način televizijske produkcije, Avid, video strežnik
Published: 23.04.2010; Views: 2011; Downloads: 117
.pdf Full text (10,24 MB)

6.
ANIMACIJA Z USTAVLJENIM GIBANJEM
Petra Štraus, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Osrednja tema diplomske naloge je animacija z ustavljenim gibanjem. Diplomska naloga podaja opis osnovnih tehnik uporabljenih v animaciji, predstavitev zgodnjih izumov, analizo produkcijskega postopka vključno z opremo, predprodukcijo in postprodukcijo. Predprodukcija zajema tako pripravo ideje kot izdelavo scene in objektov animacije, v postprodukciji pa je predstavljena montaža posnetkov. Del diplomske naloge opredeljuje najpomembnejše projekte s področja animacije z ustavljenim gibanjem skozi daljše časovno obdobje. Podanih je več metod snemanja animacije z ustavljenim gibanjem.
Keywords: Animacija, gibanje, okvir, animacijska tehnika, produkcija.
Published: 07.09.2010; Views: 7863; Downloads: 253
.pdf Full text (1,15 MB)

7.
PRODUKCIJA GLASBENEGA VIDEA
Tatjana Kopitar, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Produkcijo glasbenega videa je najlažje razumeti, če jo dojemamo kot proces. Postopek je vedno enak, ne glede na to, če gre za preprost ali zahtevnejši izdelek. Proces produkcije delimo v štiri poglavitne korake: predprodukcijo, produkcijo, postprodukcijo in distribucijo. Predprodukcijska faza je najpomembnejša, saj so od nje odvisne vse ostale faze produkcije glasbenega videa. Potrebno je skrbno načrtovanje celotnega projekta od začetne ideje do končnega izdelka. V drugi fazi produkcije video posnamemo. Po snemanju videa sledi tretja faza — postprodukcija. Vsebuje zajemanje, montažo zabeleženih posnetkov, dodajanje glasbe v ozadju in dodajanje video učinkov, ki obogatijo končni video material. Pomemben del produkcije glasbenega videa je tudi distribucija končnega izdelka. Tukaj gre predvsem za iskanje načinov, ki omogočajo, da bi video videlo čim večje število gledalcev. Cilj tovrstnega projekta je promoviranje glasbenikov in njihovega dela, ter možnost za večjo prepoznavnost.
Keywords: predprodukcija, produkcija, postprodukcija, distribucija, video, snemanje.
Published: 14.12.2010; Views: 7640; Downloads: 222
.pdf Full text (1,88 MB)

8.
ANALIZA USPEHA LICENČNE ZABAVNE TV ODDAJE
Mateja Plesec, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Licenčne oddaje so čedalje bolj priljubljeni formati, tako za ustvarjalce oziroma producente, kot tudi za gledalce in na drugi strani prav tako tudi za oglaševalce. Kateri imajo od njih večji dobiček in boljše zasluge, pa smo preučili v diplomski nalogi Analiza uspeha licenčne zabavne TV oddaje. Oddaje uvrščamo v najrazličnejše žanre, zato smo na začetku razdelali tovrstne pojme, nato pa smo se lotili same analize uspeha, primerjave in omenili najbolj poznane licenčne tipe oddaj danes — resničnostne šove.
Keywords: licenčna oddaja, lastna produkcija, zabavna oddaja, javna televizija, komercialna televizija.
Published: 12.01.2011; Views: 8012; Downloads: 256
.pdf Full text (1,10 MB)

9.
PRODUKCIJSKE TEHNIKE ZA DOKUMENTARNE FILME
Nejc Muršec, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Osrednja tema diplomske naloge so produkcijske tehnike za dokumentarne filme. V diplomski nalogi so opisane definicije dokumentarca, razvoj dokumentarca skozi zgodovino s pomembnimi dogodki, novostmi, dokumentarnimi deli in osebami. Opredeljene so določene zvrsti dokumentarnega filma in njihove posebnosti. Opisane so tudi glavne tehnike produkcijskega postopka, katere zajemajo vse tri izvedbene faze dokumentarnega filma, le-te vključujejo pred-produkcijo, produkcijo in post-produkcijo, ki pa so seveda ključne za njegovo vsebinsko in tehnično izvedbo.
Keywords: dokumentarni film, montaža, produkcija, snemanje, zgodovina
Published: 20.12.2010; Views: 7837; Downloads: 186
.pdf Full text (2,89 MB)

10.
ORGANIZACIJA IN REALIZACIJA TELEVIZIJSKIH PRENOSOV
Bojan Purgaj, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Televizija nam predstavlja enega izmed virov zabave, izobraževanja in preživljanja prostega časa nasploh. Poseben čar imajo televizijski prenosi v živo, saj gledalca postavijo v dogajanje, ki poteka v realnem času. Prav zaradi tega so športni prenosi ena izmed najbolj priljubljenih vsebin na televizijah po vsem svetu. Veliko truda in ustrezne tehnologije je potrebno vložiti s strani televizijske produkcije, da je prenos v živo kar se da kvaliteten in brez napak. Večina ljudi si le stežka predstavlja obseg dela in potrebne televizijske opreme, da se izvede televizijski prenos v živo, saj večino gledalcev zanima le končen rezultat. Vsako delo ima svoje specifične lastnosti, zato je dobro poznavanje lastnega dela v okviru televizijske produkcije še kako pomembno.
Keywords: televizijski prenosi, televizijska produkcija, reportažni avtomobil, režija, avdio in video oprema
Published: 15.06.2011; Views: 11128; Downloads: 259
.pdf Full text (2,59 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica