| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PRODAJA MOTORNIH MAZIV NA SLOVENSKEM TRŽIŠČU – ABL TEHNIKA, D.O.O (VALVOLINE SLOVENIJA)
Aleš Prek, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Temo diplomske naloge prodaje maziv VALVOLINE na slovenskem tržišču smo si izbrali, ker so raziskava in njeni rezultati temelj za nadaljnje odločitve in usmeritev poslovanja podjetja. Podjetje ABL TEHNIKA D.O.O. je pooblaščeni distributer olj ter maziv za Slovenijo. Z vstopom Slovenije v Evropsko unijo ter zaradi centralne pozicije Slovenije v Evropi smo dočakali invazijo neznanih in cenenih motornih olj in sivega uvoza ali pa celo ponaredkov premium blagovnih znamk. Vsa podjetja, ki delujejo na tržišču prodaje motornih olj, morajo vedno znova iskati nove prodajne prijeme ali strategije prodaje, da bi prepričali nove stranke v nakup ali pa da vsaj zadržijo svoje obstoječe kupce.
Keywords: Prodaja, Motorna olja, Izdelek, Prodajne cene, Pospeševanje prodaje
Published in DKUM: 30.11.2016; Views: 2302; Downloads: 147
.pdf Full text (1,21 MB)

2.
METODE UGOTAVLJANJA NAJNIŽJIH MOŽNIH PRODAJNIH CEN PREVOZNIH STORITEV V PODJETJU AVTOPREVOZ BORUT FIJAVŽ D.O.O.
Aleš Čelan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo preučuje stroške transportnega podjetja in metode za določanje lastnih in prodajnih cen transportnih storitev. Na osnovi analize poslovanja podjetja Avtoprevoz Borut Fijavž d.o.o. in na osnovi proučitve značilnosti karakterističnih prevozov podjetja so izdelane kalkulacije za potencialno uporabo različnih vrst vozil iz obstoječega voznega parka. Na tej osnovi je razvit in s pomočjo večjega števila simulacij preizkušen model dinamične kalkulacije lastne cene prevoznih storitev z vključenim mehanizmom točke pokritja.
Keywords: transportno podjetje, stroški, prodajne cene, kalkulacijske metode, točka pokritja
Published in DKUM: 28.09.2016; Views: 1050; Downloads: 125
.pdf Full text (5,18 MB)

3.
VREDNOTENJE USPEŠNOSTI IN UČINKOVITOSTI PRODAJE V PODJETJU MOTO-NAUTIKA
Leonela Pučko, 2010, final seminar paper

Abstract: Vrednotenje uspešnosti in učinkovitosti prodaje v podjetju je temeljnega pomena za dobro poslovanje podjetja. Uspešnost podjetja ni odvisna samo od dobička, upoštevati moramo tudi image, zaupanje, zanesljivost in točnost. Uspešnost prodaje je odvisna od inkorporiranja potreb in želja odjemalcev v prodajni proces. Uspešnost je merilo doseganja ciljev z upoštevanjem vložkov. Učinkovitost pa je merilo doseganja ciljev ne glede na vložke ( napori, stroški, sredstva). Pri vrednotenju uspešnosti in učinkovitosti prodaje v podjetju Moto-nautika sem analizirala uspešnost prodaje za obdobje štirih let. Po dobljenih podatkih iz analiz sem ugotovila, da podjetje posluje učinkovito in uspešno, vendar je treba posvečati večjo pozornost nižanju prodajnih stroškov, iskati izboljšave, možnosti za napredek in razvoj, potrebno je biti v koraku s časom. Tako bomo zagotovili še naprej uspešno in učinkovito poslovanje prodajne funkcije.
Keywords: uspešnost, učinkovitost, management prodaje, revizija prodaje, dobičkonosnost, prodajne cene, plačila, zadovoljstvo odjemalcev
Published in DKUM: 21.12.2010; Views: 2555; Downloads: 459
.pdf Full text (690,73 KB)

4.
ODZIV SLOVENSKIH MANAGERJEV NA TRG NEPREMIČNIN V SLOVENIJI V ČASU FINANČNE KRIZE
Breda Doblšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Nepremičnine so del našega vsakdanjika tako pri delu kot doma. Omogočajo nam udobno namestitev, koriščenje nepremičnine, uporabo in občutek varnosti. S svetovno gospodarsko finančno krizo se je trg nepremičnin tako v svetu kot pri nas zamajal. Slovenski managerji, ki so neposredno vpeti v trg prometa z nepremičninami v Sloveniji, in ki so bistveno pripomogli k prenapihnjenosti nepremičninskega balona, so kljub finančni krizi in krizi na področju nepremičnin, ki se je preselila z ameriških na naša tla, in ki so nam jo napovedovali številni strokovnjaki, ostali nanjo nepripravljeni. Nepripravljenost bančnih, investicijskih menedžerjev in managerjev, ki se ukvarjajo s posredovanjem pri prodaji nepremičnin, se je pokazala predvsem v bančnem in nepremičninskem krču. Prepočasna in nemalokrat tudi neprimerna odzivnost na zmanjšanje vrednosti nepremičninskega premoženja vodi v podaljševanje nepremičninske agonije. Svetovna finančna kriza, ki se ji Slovenija ni izognila, je pokazala na pomanjkljivo- sti znanja za delo v kriznih časih tistih slovenskih menedžerjev, ki neposredno krojijo slovenski nepremičninski trg.
Keywords: Zakon o nepremičninskem posredovanju (ZNPosr), Slovenski bančni management, Slovenski gospodarski management, Management nepremičnin, Investitorji, Finančna kriza, Nižje stroškovne cene, Prodajna funkcija, prodajne priložnosti, Marketing
Published in DKUM: 14.12.2009; Views: 2772; Downloads: 230
.pdf Full text (473,71 KB)

5.
6.
7.
Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica