| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
IZBOLJŠAVA SISTEMA PROCESNE KONTROLE POLNJENJA INJEKCIJ
Slavica Klobčar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V Krki, tovarni zdravil, d.d., v obratu za proizvodnjo injekcij na fazi polnjenja injekcij, odgovorne osebe proizvodnje ali službe za zagotavljanje kakovosti rezultate procesnih kontrol ročno beležijo v Zapisnike o proizvodnji, ki jih tiskamo za vsako serijo posebej. Pri ročnem izpolnjevanju obrazcev lahko prihaja do napak. Odločili smo se, da je potrebno podatke sproti zapisati v računalniško aplikacijo, ki bo beležila, kdo in kdaj je meritev izvajal in vse rezultate. Hkrati smo želeli čim bolj izključiti vpliv izvajalca kontrole oz. meritve na rezultat in smo se odločili, da preverimo možnost merjena polnilnega volumna s pomočjo tehtanja. Na osnovi primerljivih rezultatov volumetričnega in gravimetričnega določanja polnilnega volumna smo prišli do sklepa, da pripravimo zahteve za pripravo računalniškega programa za podporo procesni kontroli, ki bo za merjenje polnilnega volumna imel tehtalno aplikacijo. Podpora procesne kontrole naj bi bil računalniški sistem, oblikovan z namenom, da zagotovimo optimalno obdelavo podatkov procesne kontrole.
Keywords: Procesna kontrola Proizvodnja injekcij Statistična obdelava rezultatov Kontrola kakovosti
Published: 04.06.2009; Views: 1160; Downloads: 125
.pdf Full text (1,60 MB)

3.
ORGANIZACIJA PROIZVODNEGA PROCESA V PODJETJU EUROBOX D.O.O.
David Hvalic, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bomo uredili avtomatizacijo nalaganja na strojih, medfaznega in izhodnega transporta v podjetju Eurobox. Obstoječa proizvodnja deluje v novih proizvodnih prostorih, kjer je postavljeno postrojenje, ki je prej bilo na stari lokaciji. Postavitev strojev je tako zasnovana, da je ves medfazni transport (vhod iz skladišča, prevoz od stroja do stroja), čimbolj racionalen in učinkovit. Kljub temu, zaradi dimenzij nekaterih strojev, ta postavitev ni najboljša. Dovoz materiala do strojev, nalaganje le tega na stroje, prevoz pol izdelkov od stroja do stroja, odvoz izdelkov (ali pol izdelkov) v skladišče se sedaj opravlja z električnimi ali ročnimi viličarji. Tudi pakiranje izdelkov opravljamo delno ročno, ker so pogosto transportne poti do skladišča zasedene. Tovrstni način dovoza in odvoza povzroča zastoje, izgube časa, ter terja večje število zaposlenih. Ročno nalaganje (vlaganje) materiala v stroje ima kot posledico upočasnjeno delovanje strojev. Posebej na lepilnem stroju je učinek dela zaradi dotrajanosti stroja, ter tehnologije slab. S postavitvijo avtomatske izhodne linije, ki bi nadomestila viličarje, ter ročno pakiranje, bomo odpravili zastoje pri odvozu materiala. S postavitvijo dodatnih valjčnih prog med stroji bomo racionalizirali medfazni transport od stroja do stroja. S postavitvijo avtomatskih nalagalnih sistemov pred določenimi stroji, ter valjčnih prog za začasno skladiščenje bomo pospešili čas dela na strojih, ter zmanjšali potrebo po delovni sili. Z obnovo lepilnega stroja, bomo povečali njegovo učinkovitost, ter tako stroj povezali v kontinuum naše obnove.
Keywords: - Proizvodnja - Avtomatizacija - Racionalizacija - Transportne poti - Embalaža - Proizvodni proces - Procesna organizacija
Published: 16.07.2009; Views: 2679; Downloads: 267
.pdf Full text (3,07 MB)

4.
5.
Inovativna tehnična orodja za optimiranje procesne proizvodnje
Borut Suhadolnik, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo prikazuje možnosti za hitro, poceni in učinkovito optimizacijo energetskih, organizacijskih in ergonomskih kazalnikov v srednje velikem proizvodnem podjetju, s proizvodnjo izdelkov za širšo uporabo. Kljub vsakoletnim investicijskim vlaganjem v optimizacijo procesov, so v določenih segmentih manjkali temeljni optimizacijski ukrepi. Z izbranimi timi strokovnjakov smo poskušali, iz proučevanja obstoječih virov ter lastnega znanja in angažmaja učinkovito vplivati na rezultate. Izsledke pri energetskem optimiranju in pri ergonomiji na delovnih mestih, smo zbirali eksperimentalno z merilnimi inštrumenti in z opazovanjem. Pri optimiranju organizacije posadk smo uporabili metodo opazovanja. Rezultati pokažejo specifični prihranek na energetskem postrojenju do 47%, izboljšanje učinkovitosti do 20% in zmanjšanje hrupa do 8 dB.
Keywords: procesna proizvodnja, optimiranje procesov, OEE, MOEE
Published: 27.06.2016; Views: 646; Downloads: 57
.pdf Full text (2,19 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica