| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 38
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
IZGRADNJA SISTEMA ZA SPREMLJANJE PROIZVODNJE OKEN V PODJETJU ARCONT IP D.O.O.
Andrej Čolig, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Sledljivost v proizvodnem procesu je izrednega pomena za sleherno podjetje. V podjetju Arcont IP d.o.o. smo obstoječi način spremljanja proizvodnje, ki je dokaj skop, predvsem pa počasen in tog, zamenjali s programom e-prod. Program uporablja že obstoječe nalepke črtne kode. V diplomski nalogi je predstavljeno stanje pred, ter stanje po uvedbi programa za spremljanje proizvodnje. Poleg točne informacije o položaju izdelka v proizvodnji, s tem programom pridobimo tudi na organiziranosti vmesnih skladišč. Ob koncu naloge smo predstavili tudi stroškovno plat, kot tudi ostale pozitivne dejavnike, ki opravičujejo uvedbo tega programa.
Keywords: črtna koda, podjetje, proces, spremljanje proizvodnje, e-prod
Published: 06.05.2010; Views: 2256; Downloads: 168
.pdf Full text (1,46 MB)

8.
PRENOVA PROCESA PAKIRANJA V COMET D.O.O.
Janez Žist, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Poudarek prenove je prehod z obstoječe enkratne proizvodnje na linijsko proizvodnjo, v posameznih fazah dela tudi avtomatizirano in robotizirano. Prenova zajema tudi optimizacijo embalaže, ki je nujno potrebna pri prehodu na avtomatizacijo pakiranja. Prenova procesa v tem oddelku bo omogočila nižje stroške dela, višjo produktivnost, hitrejši in krajši pretok materialov, manjše zaloge ter preglednejšo in bolj učinkovito organizacijo dela.
Keywords: - prenova procesa - proizvodni proces - brusna plošča - kontrola in pakiranje - avtomatizacija proizvodnje
Published: 25.01.2011; Views: 1497; Downloads: 99
.pdf Full text (3,58 MB)

9.
PRENOVA DELOVNEGA PROCESA PAKIRANJA V KRKA D.D. OBRAT LJUTOMER
Božena Žitek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Tržišča so čedalje bolj zahtevna in trenutne razmere, kot sta globalizacija in vse močnejša konkurenca, zahtevajo, da se poslovne odločitve o nakupu nove proizvodne opreme tehtno premislijo. Za podjetje je zelo pomembno, v kakšno proizvodno opremo vloži sredstva, saj mora le-ta biti čim donosnejša in zmožna opravljanja nemotenega procesa proizvodnje. Osnovna naloga farmacevtske proizvodnje je izdelati kakovosten, učinkovit in varen izdelek, v planiranih količinah in v določenem časovnem roku. V diplomski nalogi bomo opisali proizvodni proces pakirne linije za pakiranje obloženih tablet v proizvodnem obratu, v katerem smo zaposleni. Kot osrednjo temo naloge bomo opisali obstoječe stanje pakirne linije ter s kritično analizo predstavili pomanjkljivosti ter podali razloge in pogoje, ki govorijo v prid prenovi procesa. Naš cilj je predstaviti novo, visoko zmogljivo pakirno linijo ter prikazati njene prednosti in pridobitve. Skozi izračun ključnih kazalnikov proizvodnje (KPI), ki jih uporabljamo za merjenje izkoriščenosti, razpoložljivosti, učinkovitosti, kakovosti in skupne učinkovitosti, bomo prikazali rezultate merljivih ukrepov, ki so kot stimulacija proizvodnje in vzdrževanja ključni pokazatelji delovnega učinka proizvodne opreme.
Keywords: proizvodni proces, proizvodne kapacitete, pakirna linija, ključni kazalniki proizvodnje (KPI), Krka, d. d.
Published: 23.08.2011; Views: 2815; Downloads: 456
.pdf Full text (1,79 MB)

10.
MODEL VODENJA OPERATIVNEGA PROCESA V PODJETJU VAR D.O.O.
Tomaž Irgolič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava problematiko načrtovanja in vodenja proizvodnje v podjetju VAR d.o.o. Ker je za serijsko proizvodnjo po naročilu za znanega kupca značilno, da pogosto prihaja do nepredvidenih situacij, na katere se je potrebno hitro odzvati, je vnaprejšnje planiranje daljšega urnika izvajanja naročil težavno in zato mora biti nujno podprto z ustreznim programskim vodenjem. V diplomski nalogi je prav tako zajeta analiza obstoječega stanja in način vodenja, na osnovi katerega so bili podani nekateri predlogi, predvsem model za izboljšanje vodenja proizvodnje, kar vodi v nadaljevanju k uspešnejšem poslovanju podjetja.
Keywords: operativen proces, vodenje proizvodnje, predkalkulacija, pokalkulacija, programsko vodenje, terminiranje
Published: 13.10.2011; Views: 1496; Downloads: 223
.pdf Full text (6,80 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica