| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Primerjava zadovoljstva gostov s turistično storitvijo znotraj turistične destinacije
Blaž Meglič, 2019, master's thesis

Abstract: V teoretičnem delu magistrske naloge so predstavljene definicije na temo zadovoljstva odjemalcev in storitev, kjer se posebej opredeli tudi turistične storitve in posebnosti, povezane z njimi. V praktičnem delu naloge smo se lotili analize o zadovoljstvu s turistično storitvijo Term Zreče in smučišča Rogla. Ugotovili smo, da je bilo največ gostov takšnih, ki so v preteklosti koristili storitve tako v Termah Zreče kot tudi na smučišču Rogla. Gostje zaznavajo visoko kakovost tako v Termah kot tudi na smučišču, prav tako pa so z bližnjo okolico in samo izkušnjo obiska zadovoljni. Kljub temu pa lahko še vedno najdemo nekaj elementov, ki jih je potrebno izboljšati ali spremeniti, da bi s tem lahko še uspešeje zadovoljevali želje in potrebe gostov. Ker se konkurenca v turističnih storitvah znatno povečuje, je smiselno merjenje zadovoljstva gostov, prav tako je potrebno prisluhniti njihovim željam in trenutne goste obdržati, hkrati pa poizkušati pridobiti tudi nove. Turistična destinacija Rogla-Zreče je turistično zelo privlačna, z novostmi tako v Zrečah kot tudi na Rogli pa skrbi, da poleg kakovostnih storitev nudijo še nove atrakcije, s katerimi odpirajo nove možnosti za stare in tudi nove goste.
Keywords: zadovoljstvo, primerjava zadovoljstva, kakovost, turizem, turistične storitve, turistična destinacija Rogla-Zreče
Published: 22.11.2019; Views: 464; Downloads: 157
.pdf Full text (2,46 MB)

2.
ZADOVOLJSTVO LJUDI Z ŽIVLJENJEM V SLOVENIJI IN AVSTRIJI MED LETI 2005 - 2012
Rok Vrban, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Doseči zadovoljstvo v življenju je eden izmed pomembnih ciljev življenja, in zato ljudje delamo k temu cilju usmerjena dejanja. Da bi dosegli maksimalno zadovoljstvo v življenju, se mnogokrat opiramo na stanje pri sosedih, misleč, da v kolikor živimo bolje od njih, smo lahko zadovoljni. Primerjava Slovenije in Avstrije na podlagi štirih primerjalnih kazalcev, ki imajo neposredno povezavo z zadovoljstvom z življenjem, je podala določene odgovore na vprašanja: »Ali res imamo manjše možnosti kot Avstrijci, da smo zadovoljni z življenjem, ker so ekonomski kazalci njim v prid?« in »Ali imamo pogoje biti zares zadovoljni v Sloveniji?« Primerjava je pokazala, da je stanje v Sloveniji sicer precej slabo, vendar imamo na drugi strani vrednote, ki doprinašajo k zadovoljstvu v življenjuin jih lahko primerjamo tudi z razvitejšimi severnimi sosedi.
Keywords: Zadovoljstvo z življenjem, primerjava Slovenija – Avstrija, štirje primerjalni kazalci, pogoji zadovoljstva, ekonomski kazalci.
Published: 26.11.2013; Views: 1076; Downloads: 142
.pdf Full text (854,06 KB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica