| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Avtentikacija in avtorizacija s pomočjo programske rešitve Keycloak : magistrsko delo
Mitja Helbl, 2023, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo predstavili področje upravljanja identitete in dostopov. Opisali smo probleme, ki jih rešitve upravljanja identitete in dostopov rešujejo ter predstavili ključne funkcionalnosti takšnih rešitev. Raziskali in opisali smo priljubljene programske rešitve s tega področja, podrobno pa smo predstavili rešitev Keycloak. Izvedli smo primerjavo funkcionalnosti priljubljenih programskih rešitev. Podrobno smo predstavili postopek vzpostavitve in konfiguracije lastne instance rešitve Keycloak. Načrtovali in izvedli smo eksperiment, kjer smo primerjali Keycloak z oblačno rešitvijo Auth0 ter rezultate predstavili in analizirali. Izvedli smo tri variacije eksperimenta, kjer smo primerjali odzivnost rešitev glede na število dodeljenih uporabniških vlog.
Keywords: Keycloak, upravljanje identitete in dostopov, avtentikacija, avtorizacija, primerjava rešitev
Published in DKUM: 13.03.2023; Views: 630; Downloads: 86
.pdf Full text (2,08 MB)

2.
Primerjava spletnih orodij za modeliranje z jezikom UML
Patrik Šplajt, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bil primerjati pet najbolj priljubljenih spletnih orodij za UML modeliranje. Najprej smo izbrali kriterije in diagrame za primerjavo, nato smo v vsakem orodju narisali diagrame. Primerjali smo skladnost orodij z jezikom UML, kakšno pomoč nudijo, ali si lahko uporabniški vmesnik prilagajamo, kako lahko prilagodimo diagrame za tisk, ali podpirajo delo več uporabnikov na istem projektu in ali omogočajo generiranje dokumentacije. Po primerjavi se zdi, da spletna orodja ne morejo povsem nadomestiti namiznih. Se pa dobro razvijajo in upamo, da se v prihodnosti izboljšajo do te mere, da povsem nadomestijo namizne različice.
Keywords: informacijski sistem, modeliranje, UML, načrtovanje, programska rešitev, primerjava
Published in DKUM: 19.10.2018; Views: 1033; Downloads: 139
.pdf Full text (3,47 MB)

3.
UVAJANJE REŠITVE ZA UPRAVLJANJE ODNOSOV S STRANKAMI V RAČUNOVODSKEM SERVISU BARS D.O.O.
Jure Babnik Mravlja, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V podjetju Bars d.o.o. do sedaj niso imeli vpeljane rešitve za upravljanje odnosov s strankami. Podatki o strankah so bili razpršeni in niso bili dostopni vsem zaposlenim v podjetju. V letu 2016 so se odločili, da poiščejo primerno rešitev za svoj problem. Reševanje omenjenega problema smo predstavili v diplomskem delu. V prvem delu diplomskega dela smo opredelili pojem CRM in njegove značilnosti. V drugem delu smo predstavili pet rešitev CRM. Med vsemi proučevanimi rešitvami smo se odločili za program Maximizer CRM. V nadaljevanju smo med vsemi različicami programa s pomočjo Moscow analize izbrali Maximizer CRM Group. Ta različica vsebuje vrsto uporabnih funkcionalnosti, ki jih podjetje potrebuje za rešitev svojega problema. Zaposleni v podjetju se zavedajo, da jim največjo konkurenčno prednost predstavljajo obstoječe stranke. Le-te so zmeraj bolj zahtevne. Tudi prehajanje strank med računovodskimi servisi je danes bolj preprosto, kot je bilo nekoč. Draţje je iskanje novih strank, kot servisiranje starih. Vse to nas je pripeljalo do spoznanja, da moramo več pozornosti posvetiti strankam. In prav s CRM rešitvijo je upravljanje odnosov s strankami precej bolj pregledno, preprosto in učinkovito.
Keywords: CRM, Maximizer CRM, računovodstvo, stranke, primerjava rešitev.
Published in DKUM: 29.11.2016; Views: 1181; Downloads: 173
.pdf Full text (3,09 MB)

4.
PRIMERJAVA OBLIKOVANJA ČASOPISNIH TISKOVIN: DNEVNIK IN THE GUARDIAN
Sanja Zamuda, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se namenili raziskati področje uredniškega oblikovanja na podlagi obstoječe teorije in primeru dveh časopisov, ki dnevno izhajata: slovenski Dnevnik in britanski The Guardian, pri čemer je raziskovanje teorije obsegalo tudi iskanje primernih prevodov za izbrano področje. Želeli smo ugotoviti, katere izmed ponujenih grafičnih rešitev so učinkovitejše v prenosu informacij in navigaciji skozi časopis, ter tako prijaznejše do bralca. Izhajali smo iz predpostavke, da ima britanski The Guardian bolj zapleteno notranjo strukturo zaradi svojega porekla in trga, s katerega prihaja, Dnevnik pa na prvi pogled deluje bolj privlačno in urejeno.
Keywords: grafično oblikovanje, grafično oblikovanje tiskovin, časopisno oblikovanje, primerjava grafičnih rešitev, slovar grafične terminologije
Published in DKUM: 26.11.2012; Views: 4965; Downloads: 282
.pdf Full text (5,96 MB)

5.
ANALIZA IN PRIMERJAVA REŠITEV ZA UPRAVLJANJE ODNOSOV S STRANKAMI
Uroš Žohar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen sistem za upravljanje odnosov s strankami, imenovan CRM, ter analiza in primerjava rešitev. Podrobneje je predstavljeno, kaj pomeni CRM, zakaj ga uvesti v podjetje in kakšne koristi dobimo z uvedbo le tega. Natančneje so predstavljeni koraki implementacije omenjenega sistema v podjetje, ki so sestavljeni iz analize, uvedbe in vzdrževanja, ter razlogi, zakaj je lahko uvedba neuspešna. V nadaljevanju diplomskega dela je predstavljen sistem CRM iz tehničnega vidika. Tukaj smo se osredotočili na sisteme, ki delujejo kot namizni in tiste, ki se ponujajo kot storitev. Analizirali smo tehnologije, ki so v uporabi pri spletnih CRM aplikacijah, ter raziskali različne arhitekture. Predstavljene so tudi razlike med obema vrstama CRM aplikacij s praktičnega, tehničnega in finančnega vidika. S tem smo želeli prikazati, na kaj moramo biti pozorni pri izbiri CRM aplikacij. Raziskali smo tudi različne ponudnike CRM sistemov, jih podrobneje testirali, primerjali ter analizirali in izdelali odločitveni model za izbiro najustreznejšega s pomočjo programa DEXi. V zadnjem delu smo natančneje opisali uvedbo sistema CRM v podjetje z uporabo platforme Intrix, s katero smo izdelali aplikacijo Intrix CRM. Zraven uvedbe sistema v podjetje, smo implementirali dodatne prilagoditve na aplikaciji, ter le to enosmerno sinhronizirali z ERP sistemom Pantheon.
Keywords: upravljanje odnosov s strankami, analiza rešitev CRM, primerjava rešitev CRM, uvedba sistema CRM
Published in DKUM: 05.01.2010; Views: 3050; Downloads: 505
.pdf Full text (3,29 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica