| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Prenova procesov vodenja in obdelave podatkov o prihodih ter nočitvah turistov in turistični taksi v Sloveniji
Tamara Kozlovič, 2016, master's thesis/paper

Abstract: Raziskava obravnava procese vodenja in obdelave podatkov o prihodih in prenočitvah turistov ter turistični taksi v Sloveniji. Ugotavljamo, da na nivoju države ne obstaja enoten način obvladovanja navedenih podatkov, zaradi česar posamezne organizacije k obvladovanju procesa pristopajo različno. Z uporabo metod managementa poslovnih procesov se je analiziralo izvajanje navedenih procesov v posameznih organizacijah in evidentiralo probleme ter posledice, ki jih izvajanje procesov povzroča. Na podlagi analize obstoječega stanja, se je podalo model prenove, ki podaja izhodišča za učinkovitejše in uspešnejše izvajanje proučevanih procesov. Izračunalo se je tudi administrativne stroške, ki jih obstoječe izvajanje procesov povzroča. Slednje se je nato primerjalo z oceno administrativnih stroškov, ki bi nastajali pri izvajanju procesa po implementaciji modela prenove. Ob tem raziskava podaja oceno, koliko znaša višina turistične takse, ki jo zaradi obstoječega stanja slovenske občine izgubljajo. Ugotavljamo, da bi implementacija modela prenove pripomogla k višjemu prihodku občin z naslova turistične takse in zagotovila preglednejše vodenje nastanitvene statistike. Slednje je tako ključnega pomena pri planiranju turističnega razvoja Slovenije.
Keywords: management poslovnih procesov, prihodi in prenočitve turistov, turistična taksa, administrativni stroški, javna uprava
Published: 17.10.2016; Views: 779; Downloads: 170
.pdf Full text (13,73 MB)

2.
Ločitev otrok od staršev ob prihodu v vrtec
Livia Bači, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Ločitev otrok od staršev ob prihodu v vrtec sem raziskovala značilnosti otrokovega prihoda v vrtec. Zanimali so me čas prihoda, otrokovi odzivi ob prihodu v vrtec, ljubkovalne igrače, ki jih otroci prinašajo s seboj in način vključevanja otrok v skupino. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela, na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu sem predstavila vrtec kot institucijo in njegov pomen za razvoj otrok, dnevno rutino, vlogo vzgojitelja ob prihodu otrok v vrtec, pomen sodelovanja med vzgojiteljico in starši otrok ter opisala pomen ljubkovalnih igrač, ki jih otrok prinaša v vrtec. Izpostavila sem navezanost, ki vpliva na ločevanje otrok od staršev ob prihodu v vrtec. V empiričnem delu diplomskega dela sem predstavila rezultate raziskave, ki sem jo izvedla s pomočjo anketnega vprašalnika. Anketne vprašalnike sem razdelila v več vrtcih po Prekmurju. Sodelovalo je 100 staršev. Namen raziskave ji bil ugotoviti značilnosti otrokovega prihoda v vrtec in vključitev v skupino. Analiza ankete je pokazala, da večino otrok v vrtec pripeljejo starši, približno ob istem času. Otroci ob odhodu staršev večinoma ne jočejo. Presenetljivo je tudi, da večina otrok s seboj ne prinaša ljubkovalnih predmetov, od staršev pa se najpogosteje ločijo s pozdravom. Otrokom, ki se težje ločijo od oseb, ki jih pripeljejo v vrtec, vzgojiteljice ločitev olajšajo s preusmeritvijo pozornosti.
Keywords: otrok, vrtec, vzgojiteljica, starši, sodelovanje, navezanost, dnevna rutina, vključitev v skupino, ljubkovalne igrače, prihodi otrok
Published: 23.11.2015; Views: 1460; Downloads: 260
.pdf Full text (1,05 MB)

3.
PRIHODI OTROK V VRTEC IN ODHODI IZ VRTCA
Stanka Perčić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom PRIHODI OTROK V VRTEC IN ODHODI IZ VRTCA smo želeli raziskati, kakšna je komunikacija med vzgojitelji in starši ob prihodih otrok v vrtec in ob odhodih iz vrtca. Raziskava se nanaša na reflektirajočo in nereflentirajočo komunikacijo.V empiričnem delu diplomskega dela smo predstavili rezultate raziskave, ki so bili zbrani z anketnim vprašalnikom na vzorcu 51 vzgojiteljev, zaposlenih v sedmih vrtcih pri OŠ (Turnišče, Dobrovnik, Kobilje, Velika Polana, Črenšovci, Odranci, Bistrica). Namen raziskave je ugotoviti, ali je komunikacija med vzgojitelji in starši ob prihodu otrok v vrtec in ob odhodu iz vrtca reflektirajoča.V raziskavi smo ugotovili, da je komunikacija med vzgojitelji in starši ob prihodih otrok v vrtec in ob odhodih iz vrtca reflektirajoča.
Keywords: reflektirajoča komunikacija, otrok, vzgojitelj, starši, prihodi, odhodi
Published: 18.11.2010; Views: 4041; Downloads: 878
.pdf Full text (414,73 KB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica