| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ANALIZA ZADOVOLJSTVA GOSTOV NA DESTINACIJI PTUJ
Barbara Krajnc, 2011, final seminar paper

Abstract: V današnjih časih je pomen turizma vse večji, saj ponuja številna delovna mesta, hkrati pa ponuja obiskovalcem določene destinacije možnosti za počitek, sprostitev in ogled naravnih danosti, ki jih posamezna destinacija ponuja. Ker postajajo turistične destinacije vse bolj privlačne in imajo zelo kakovostno ponudbo, postajajo zahteve in pričakovanja gostov vse višja. Zaradi konkurenčnosti med različnimi destinacijami je izjemno pomembno zadovoljiti goste in si tako zagotoviti ponoven obisk ali pa priporočitev destinacije prijateljem, znancem in drugim. Zadovoljni gostje lahko povečajo tudi ugled posamezni destinaciji in ji postanejo zvesti. Tako se lahko poveča tudi njihov prihodek. Na Ptuju kot turistični destinaciji lahko rečemo, da je turizem dobro razvit, vendar v očeh gostov še vedno preslabo predstavljen in oglaševan, saj je večina gostov za destinacijo izvedela preko znancev in prijateljev.
Keywords: zadovoljstvo gostov, pričakovanja gostov, dejavniki zadovoljstva, turizem, turistična destinacija Ptuj
Published: 22.11.2011; Views: 1808; Downloads: 281
.pdf Full text (639,34 KB)

2.
RURALNI TURIZEM NA OBMOČJU SLOVENSKIH GORIC
Robert Hadela, 2011, final seminar paper

Abstract: Podeželski turizem ima pomembno vlogo pri razvoju podeželja, saj lahko izdatno prispeva k povečanju dohodkov prebivalstva in pospešuje gospodarski razvoj lokalne skupnosti v celoti. Posebna oblika turizma na podeželju je turizem na kmetiji, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju predvsem manjših kmetij, kjer kmetovanje ne omogoča preživetja. Območje Slovenskih goric omogoča številne kvalitetne oblike turistične ponudbe in ponuja izvirne turistične proizvode. Tu se mnoge manjše kmetije ukvarjajo tudi s turistično dejavnostjo, zato smo se odločili, da raziščemo njihovo ponudbo in kakšna so pričakovanja njihovih gostov. Najpogostejši razlog za obisk turističnih kmetij so različna praznovanja (rojstni dnevi, obletnice). V diplomskem seminarju smo se osredotočili predvsem na turistične kmetije na območju Slovenskih goric. Prednosti razvijanja turizma na obravnavanem območju so: • turizem pospešuje razvoj podjetništva v lokalnih skupnostih, • dobra prepoznavnost turističnih kmetij v bližnji okolici, • gostje turističnih kmetij so zelo zadovoljni s prenočitvenimi zmogljivostmi. Nekatere pomanjkljivosti turistične ponudbe na kmetijah na obravnavanem območju so: • namestitvene kapacitete turističnih kmetij so še v veliki meri neizkoriščene, • lastniki turističnih kmetij se premalo posvečajo animaciji svojih gostov, • pomanjkanje razvedrilne ponudbe ali aktivnosti za otroke. Ta raziskava lahko pripomore k ustvarjanju novih naložb v turizmu, ki izkoriščajo edinstveno geografijo in kulturo tega območja. Na območju Slovenskih goric, bi morali turizem izkoristiti za nadomestitev služb, ki temeljijo na naravnih virih.
Keywords: turizem na podeželju, Slovenske gorice, SWOT analiza turističnih kmetij, ponudba turističnih kmetij, pričakovanja gostov turističnih kmetij.
Published: 10.01.2012; Views: 2280; Downloads: 218
.pdf Full text (495,42 KB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica