| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 47
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
PRILAGODITEV PROCESA NAČRTOVANJA PROIZVODNJE V PODJETJU ENOOP D.O.O.
David Tratnik, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili družinsko mikro podjetje, ki z uspešnim poslovanjem prerašča v malo podjetje, kar se odraža v vseh njegovih procesih. Raziskali smo, kako rast podjetja vpliva na organizacijo proizvodnje, kakšna so najpogostejša tveganja in vrzeli pri reorganizaciji proizvodnega procesa in s kakšnimi orodji jih zmanjšamo. Pridobljeno znanje smo uporabili pri analizi konkretnega primera organizacije proizvodnje uspešnega podjetja ENOOP d.o.o. Predmet diplomskega dela je reorganizacija načrtovanja proizvodnje, ki zajema proces od načrtovanja do izdelave končnega izdelka s poudarkom na procesih, ki neposredno vplivajo na proizvodni proces. Z raziskavo, opravljeno v diplomski nalogi, želimo spoznati, kako prilagodimo proizvodnjo, da lahko sledimo spremembam na projektu, in sicer od samega začetka. Izkazalo se je, da bo imela proizvodnja del vpliva pri oblikovanju projekta že na začetku in tako pripomogla s tehničnimi rešitvami obdelav, ki bi nakazovale enostavno, hitrejšo in cenejšo proizvodnjo.
Keywords: mikro podjetje, proces proizvodnje, pretok informacij, stimulacija, organizacija
Published: 06.10.2016; Views: 599; Downloads: 52
.pdf Full text (1,47 MB)

2.
ORGANIZACIJSKI MODEL V PROJEKTIVNEM PODJETJU ELEA IC D.O.O.
Saša Žagar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V podjetju Elea iC d.o.o. smo zaznali problem neupoštevanja nivojev organiziranosti in posledično neustreznega pretoka informacij med posameznimi nosilci delovnih nalog. To nam je bilo izhodišče za pripravo diplomske naloge in iskanje možnosti za izboljšan pretok informacij v podjetju. Skozi raziskavo v proučevanem podjetju smo zasledovali zastavljeni cilj učinkovitosti organizacijske strukture z vidika pretoka informacij med zaposlenimi. Ugotovili smo, da obstoječa organizacijska struktura vpliva na učinkovitost pretoka informacij v podjetju, čeprav smo bili pred pričetkom raziskave drugačnega mnenja. Izkazalo se je, da sodelovanje med zaposlenimi znotraj delovnih skupin poteka usklajeno, le deloma pa med zaposlenimi različnih delovnih skupin. Raziskovanje nam je dalo tudi odgovor glede vpliva obstoječega pretoka informacij v podjetju. Dobili smo odgovor, da neučinkovit pretok informacij med delovnimi skupinami negativno vpliva na učinkovito izvajanje delovnih nalog, neučinkovit pretok informacij znotraj delovnih skupin pa tega vpliva nima. Ugotovljeno je bilo tudi, da zaposleni v podjetju poznajo pristojnosti in odgovornosti delovnega mesta ter da poznajo svoje delovne naloge in vedo kako jih bodo opravili. V diplomski nalogi smo na podlagi preučene literature, rezultatov ankete ter dolgoletnega dela v podjetju, predlagali spremenjen model organizacijske strukture. Želeli smo namreč opozoriti na probleme oziroma pomanjkljivosti organizacije, saj le-ti vplivajo na učinkovitost in s tem na uspešnost poslovanja, njihovo zavedanje pa zagotavlja podjetju konkurenčno prednost, zato smo v zaključnem delu diplomske naloge podali svoje predloge za izboljšanje organiziranosti v podjetju Elea iC ter obenem zapisali še predloge za izboljšanje, ki so jih predlagali zaposleni.
Keywords: organizacija, organizacijska struktura, pretok informacij, pristojnosti in odgovornosti, organizacijski model.
Published: 19.05.2016; Views: 1144; Downloads: 32
.pdf Full text (576,90 KB)

3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica