| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
POSODOBITEV TRANSPORTA VOZIČKOV IZ PRETOČNEGA SKLADIŠČA
Aleš Rošer, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Za diplomsko delo sem si izbral nalogo posodobitev transporta vozičkov iz pretočnega skladišča. Na podlagi analize težav z raztovarjanjem transportnih vozičkov iz pretočnega skladišča je izdelan predlog spremenjenega raztovarjanja s pomočjo dvižne mize. Pri stari izvedbi je bil za raztovarjanje potreben ročni viličar. Takšen način raztovarjanja je problematičen zaradi omejenega manevrskega prostora, kar zelo otežuje raztovarjanje. Zaradi majhnega prostora pa je tudi večja verjetnost poškodb naprav, ki se uporabljajo še posebej pa delavcev samih. Namen diplomskega dela je poenostaviti razkladanje transportnih vozičkov, povečati varnosti delavcev, zmanjšati verjetnost poškodb naprav, zmanjšati stroške vzdrževanja in omogočiti nemoteno proizvodnjo. Cilj diplomske naloge je zasnovati dvižno mizo za sprejemanje transportih vozičkov iz pretočnega skladišča. Trdim, da bomo z vpeljevanjem nove naprave dosegli lažje in hitrejše raztovarjanje vozičkov, nemoten potek dela, znižanje stroškov za popravilo naprav in odpravili poškodbe delavcev na tem delovnem mestu.
Keywords: vzdrževanje, pretočno skladišče, dvižna miza, transportni voziček.
Published: 11.05.2009; Views: 1648; Downloads: 154
.pdf Full text (5,63 MB)

3.
TEHNOLOGIJA PREVOZA TOVORA V SISTEMU PRETOČNEGA SKLADIŠČA INTEREUROPE D.D. FILIALE MARIBOR
Boštjan Jurančič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga proučuje bistvo tehnologije prevozov pretočnega skladišča v podjetju Intereuropa, d. d., filiale Maribor. Temeljni element vsakega oblikovanja prevozov je določitev ustrezne tehnologije prevoza tovora. Tako so najprej proučene značilnosti podjetja in njegove strukturne lastnosti v vlogi prevoznih storitev. Na osnovi tega bo opisana tehnologija kot temelj organiziranja prevozov vseh vrst blaga v obliki integralnega prevoza v tako imenovanem sistemu ekspres in zbirnika. Da je omogočen celoten proces v oskrbovalni verigi med proizvajalci, prodajalci in kupci, se oblikuje transportna enota. Te se prevažajo na transportnih sredstvih, ki se premikajo po infrastrukturi različnega obsega. Sam transport tako določajo pogoji izvajanja prevozov z načeli špedicijskih storitev in transportnih zavarovanj.
Keywords: Intereuropa, prevoz, tehnologija prevoza, pretočno skladišče, logistika, informacijski sistem, transportna sredstva
Published: 08.10.2010; Views: 3295; Downloads: 324
.pdf Full text (2,17 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica