| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
NADZOR PROCESOV IZDELAVE IZDELKOV IZ NERJAVEČEGA JEKLA
Filip Mišo Pavlinjek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Kot vemo je glavna naloga zagotavljanja sistema kakovosti, zadovoljstvo vseh, ki so vključeni v nek poslovni proces, izpolnjevanje zahtev vezanih na nek tehnološki proces in organizacijo, kakor tudi temeljito obvladovanje stroškov vezanih na ta proizvodni proces. Z drugo besedo, preprečevanje neskladnosti in stroškov vezanih na ta proizvodni proces ter zahtev kupca. To nam omogoča preventiva, ki pa je neobhodno povezana s korektivnimi ukrepi. Želimo si da bi preventiva zadoščala popolnoma in da bi delež korektive bil čim manjši. Tema diplomske naloge, so preventivni in korektivni ukrepi v sistemu zagotavljanja kakovosti ISO 9001-2000! Pri koncipiranju naloge sem najprej obdelal splošni del, povezan s SLOVENSKIM STANDARDOM SISTEMOM ISO 9001, zadnja izdaja v letu 2008! Praktični del naloge bo prikazan v primerih: dober izdelek v sistemu zagotavljanja kakovosti, slab izdelek v zagotavljanju sistema kakovosti. Na primeru bomo pokazali dober in slab izdelek. Primer je vzet iz realnega poslovnega okolja podjetja INOKS d.o.o.
Keywords: nadzor kakovosti, izboljšave kakovosti, procesi izdelave, notranja presoja
Published: 30.04.2009; Views: 1969; Downloads: 233
.pdf Full text (7,12 MB)

4.
OCENA UČINKOV UVEDBE IN IZVAJANJA STANDARDA ISO 9001:2000 V RAČUNOVODSKEM SERVISU
Petra Vešnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Učinkovit sistem vodenja kakovosti je temeljni pogoj za uspešno nastopanje na razvitih svetovnih trgih. S hitrim ekonomskim razvojem ter vse večjimi zahtevami po kakovosti so se razvijali tudi standardi za obvladovanje sistem kakovosti. Ena izmed takšnih so standardi družine ISO. Standardi so dokumentirani sporazumi oziroma dogovorim, ki vsebujejo tehnične specifikacije in druge natančne kriterije, kot so pravila, napotki in definicije. Glavne prednosti uvedbe sistema kakovosti so predvsem preglednejša organiziranost poslovanja, preglednost poslovnih procesov, dokumentiranost postopkov z odgovornostmi in pristojnostmi, izboljšanje notranje komunikacije ter tudi večja kakovosti storitev, zadovoljstvo odjemalcev ter lažji dostop do globalnega tržišča. Standardizacija poslovanja podjetja sama ne more zagotoviti dolgoročne konkurenčne prednosti. Podjetja si jo lahko zagotovijo predvsem z inovativnostjo in nenehnih iskanjem ter izkoriščanjem poslovnih priložnosti.
Keywords: kakovost, podjetje, standardizacija, ISO, certifikat, celovito obvladovanje kakovosti, presoja
Published: 14.11.2012; Views: 832; Downloads: 55
.pdf Full text (1,99 MB)

5.
ANALIZA KAKOVOSTI STORITVE V KLICNEM CENTRU PODJETJA ASSISTANCE CORIS D.O.O.
Jelena Komnenić, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V podjetju Assistance CORIS d.o.o. se vsakodnevno izvrši približno 6000 dohodnih klicev in še enkrat toliko izhodnih, v poletni sezoni tudi do 100 % več. V sklopu tega je potrebno konstantno stremeti k najvišji stopnji kakovosti opravljanja storitve. Periodično striktno preverjanje kakovosti je obvezno in nujno potrebno, v kolikor želi podjetje še naprej zadovoljevati potrebe svojih uporabnikov v polnem pomenu besede. Orodje, s katerimi so v podjetju izvajali preverjanje kakovosti, je upoštevalo le splošen del izvajanja storitev. Z novimi kadri in novimi produkti se je razvila tudi potreba po zamenjavi orodja za preverjanje kakovosti. Zavedati se moramo, da je glavna usmeritev klicnega centra sprejemanje klicev, a pred tem se v podjetju odvijejo številni drugi procesi, s pomočjo katerih se sprejem klica sploh lahko udejanji. Na podlagi tega lahko zaključimo, da je v preverjanje kakovosti storitve potrebno vključiti popolnoma vse, od vodstva do vseh oddelke in vseh njihovih aktivnosti v sklopu poslovnih procesov, od same priprave dokumentacije oz. platforme do izvedene končne storitve – opravljenega klica. V podjetju Assistance CORIS d.o.o. so za potrebe zagotavljanja kakovosti zavezani k vsakoletni presoji po ISO standardu. Referenčni standard za njihov sistem vodenja kakovosti je ISO 9001:2008 in so v fazi prehoda na ISO 9001:2015. Kljub močnim aktivnostim se je izkazalo, da se stopnja kakovosti storitev s prihodom novih zaposlenih niža. Visoka stopnja fluktuacije je skupna vsem klicnim centrom. Zaznali so, da je problem nastal zaradi nerednega in necelovitega preverjanja kakovosti. V ta namen smo se skupaj odločili, da začnemo z analizo kakovosti storitev s posnetkom trenutnega stanja. Na podlagi zbranih izsledkov analize bomo izboljšali obstoječi način in orodje preverjanja kakovosti, ki bo temeljil na podrobnejšem pristopu. Težava, na katero smo naleteli, je narava dela, saj je klicni center v stanju neprekinjene pripravljenosti 24/7, kar pomeni, da ni nikakršne možnosti aktivnega sočasnega izobraževanja vseh operaterjev oziroma vpletenih v proces. Druga težava je zavezanost k uporabi globalnega orodja za preverjanje kakovosti, ki ga predpisuje matično podjetje iz Francije, ki ga zaradi razlik v paleti nudenih storitev ni možno v popolnosti upoštevati v podjetju Assistance CORIS d.o.o. Rešitev vidimo v nadgradnji obstoječega načina ter v delni integraciji globalnega orodja, ki ga zahteva principal. Naša naloga je obe komponenti povezati v smiselno celoto in jo sistemsko vpeljati v proces dela.
Keywords: Klicni center, kakovost storitve, presoja kakovosti, opredelitev pojma storitev, ISO standardi
Published: 12.10.2016; Views: 536; Downloads: 57
.pdf Full text (2,73 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica