| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ZBIRČNI SISTEM ZA PRENOSLJIVE MEDIJE Z RAZŠIRJENO NASLOVNO TABELO
Tadej Hojnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je razvoj lastnega zbirčnega sistema z izbranimi posebnostmi, po katerih se razlikuje od obstoječih zbirčnih sistemov in s tem predstavlja izboljšavo oz. nadgradnjo trenutno uporabljenih rešitev. Ključna posebnost našega zbirčnega sistema je v statični naslovni tabeli, kjer so shranjeni osnovni podatki o ustvarjenih zbirkah in mapah. Če sta dolžina naziva in vsebine zbirke krajši od rezerviranega števila zlogov polja za naziv zbirke, se ob nazivu zbirke v to polje shrani še njena vsebina. Demonstracijo pravilnosti delovanja smo predstavili na testnih zbirkah in mapah, pri čemer smo izvedli devet implementiranih operacij, ki so tudi sicer najpogostejše operacije vsakega zbirčnega sistema. Velikost naslovne tabele in velikost sektorja smo nastavili na dovolj majhni vrednosti, da smo lahko prikazali surovo vsebino prenosljivega medija USB. Z analizo dobljene naslovne tabele in podatkovnega dela smo potrdili pravilnost delovanja implementiranih operacij ter ustreznost zasnove našega zbirčnega sistema.
Keywords: zbirčni sistem, prenosljivi mediji USB, operacijski sistem, naslovna tabela, sklenjen zapis
Published: 09.03.2012; Views: 1131; Downloads: 59
.pdf Full text (1,94 MB)

2.
SINHRONIZACIJA PODATKOV MED DATOTEČNIM STREŽNIKOM IN SERVISERJI
Tadej Pelko, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi opisujemo razvoj programske rešitve za sinhronizacijo podatkov med podatkovnim strežnikom in prenosljivimi mediji servisejev na terenu. Najprej smo opredelili ciljni sistem. Poiskali smo njemu sorodne sisteme v naši okolici in naredili analizo odgovorov zaposlenih na podlagi rešenega vprašalnika. Ugotovili smo, da prihaja do težav pri vsakodnevnem osveževanju podatkov na prenosnih napravah in pri komunikaciji med uporabniki ter upravljalci podatkovnega strežnika. Na podlagi tega smo opredelili funkcionalnosti, ki jih mora rešitev vsebovati. Na kratko smo opisali orodja, standarde in protokole, potrebne za razvoj, in določili osnovno arhitekturo programske rešitve. V fazi razvoja smo najprej opisali podporne gradnike programa, nato pa prikazali še najpomembnejše dele razvoja posameznih funkcij. Programsko kodo smo pisali v programskem okolju VB.net, za bazo podatkov pa smo uporabili Microsoft SQL Server 2005. Na koncu smo opisali še praktično uporabo rešitve in na podlagi te naredili SWOT analizo.
Keywords: programiranje, VB.net, Microsoft SQL Server, SDLC, sinhronizacija, serviserji, podatki, strežnik, prenosljivi mediji
Published: 29.10.2014; Views: 877; Downloads: 59
.pdf Full text (1,56 MB)

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica