| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Premoženje blagovne znamke Malinca v digitalnem obdobju
Metka Adan, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo temelji na raziskavi premoženja blagovne znamke Malinca v digitalnem obdobju. Vsako podjetje si želi ustvariti močno in uspešno blagovno znamko, saj takšna blagovna znamka prinaša številne koristi. Da lahko podjetja to dosežejo, morajo ustvariti uravnotežen pogled na blagovno znamko, ki zajema notranji in zunanji pogled. V okviru diplomskega dela smo se osredotočili na zunanji pogled blagovne znamke, ki predstavlja njeno premoženje. Pozornost smo namenili digitalnemu obdobju, ki zahteva od podjetij drugačne strategije, kot jih zahteva tradicionalno okolje. V raziskavi, ki smo jo izvedli z anketnim vprašalnikom, je sodelovalo 100 respondentov. Želeli smo ugotoviti, kakšno je premoženje blagovne znamke Malinca, torej kakšno je zavedanje te blagovne znamke, njena podoba in zaznana kakovost v mislih odjemalcev ter kako zvesti so odjemalci tej znamki. Ker smo dali poudarek na digitalno obdobje, smo se osredotočili na točke stika, preko katerih odjemalci najpogosteje prihajajo v stik z blagovno znamko Malinca. Predvsem so nas zanimale digitalne točke stika, ki predstavljajo pomembno orodje v digitalnem okolju. Rezultati raziskave so pokazali, da je blagovna znamka Malinca uspešna pri grajenju premoženja v digitalnem obdobju. Odjemalci jo povezujejo s prehranskimi dopolnili, naravno kozmetiko, zdravo prehrano, Malinco Nastjo in zdravimi izdelki. Prav tako menijo, da je blagovna znamka Malinca zanesljiva, uporabna in moderna znamka, s privlačno embalažo ter z uporabno spletno stranjo. Raziskava je pokazala, da 89 % odjemalcev najpogosteje prihaja v stik z Malinco preko digitalnih točk stika, kot so internet, družbena omrežja in vplivneži. Zaznana kakovost izdelkov blagovne znamke Malinca je zelo visoka, prav tako pa bi odjemalci te izdelke verjetno in zelo verjetno priporočili svojim prijateljem, znancem in/ali sorodnikom.
Keywords: Blagovna znamka, premoženje blagovne znamke, digitalne točke stika, digitalno obdobje, prehranski dodatki.
Published in DKUM: 07.09.2021; Views: 759; Downloads: 239
.pdf Full text (1,33 MB)

2.
BLAGOVNE ZNAMKE V MODNI INDUSTRIJI
Tamara Hren Špes, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Modna industrija je sektor, ki se ukvarja s proizvodnjo oziroma nastajanjem mode, ter z njo povezanimi oblikovalci in prodajalci modnih oblačil. Je bilijonska, globalna organizacija, ki po celem svetu zaposluje milijone ljudi, predvsem ženske. Če nebi bilo modne industrije nebi obstajala moda, kakor tudi blagovne znamke ne. Torej so modna industrija, moda in blagovne znamke tesno povezane. Njihovo delovanje je odvisno drugo od drugega. Danes nas moda spremlja povsod v življenju. Definiramo jo kot časovno omejeno, se spreminjajočo obliko življenja, ki vsebuje družbene pojave in načine oblačenja. Blagovne znamke so del mode, saj poznamo tudi modne blagovne znamke. Blagovna znamka je ime, simbol, pojem, oblika oziroma katera koli druga značilnost, ki opredeljuje nek proizvod. Pri uravnoteženem pogledu na blagovno znamko sta zelo pomembna identiteta znamke in premoženje. Louis Vuitton je najboljša modna, luksuzna blagovna znamka. Obstaja že 157 let. Znana je po svojih ročno izdelanih usnjenih torbicah, katere krasi njihov logotip LV in znameniti monogram. Je blagovna znamka francoske družbe LVMH, ki je nastala leta 1987. Poleg Louis Vuittona so njena last še blagovne znamke: Dior, Givenchy, Kenzo, Möet&Chandon, Guerlain.
Keywords: modna industrija, moda, blagovna znamka, identiteta blagovne znamke, premoženje blagovne znamke, Louis Vuitton, LVMH.
Published in DKUM: 07.11.2013; Views: 2408; Downloads: 301
.pdf Full text (1,31 MB)

3.
PREGLED LESTVIC ZA MERJENJE PREMOŽENJA BLAGOVNE ZNAMKE V SLOVENIJI IN SVETU
Gregor Fras, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Kot je iz naslova dela diplomskega seminarja »pregled lestvic za merjenje premoženja blagovne znamke« razvidno, smo skozi celotno delo poskušali na čim bolj strnjen način predstaviti več lestvic za merjenje premoženja blagovne znamke. Poskušali smo tudi prikazati čim več praktičnih primerov omenjenih lestvic. Zaradi lažjega razumevanja celotne tematike, smo v začetku dela diplomskega seminarja najprej opredelili blagovno znamko in opisali razumevanje le te iz več vidikov. V prvem delu smo se posvetili tudi pomenu blagovne znamke za podjetja in samemu vrednotenju blagovnih znamk. Opisali smo tudi različne metode za omenjeno vrednotenje. V osrednjem delu dela diplomskega seminarja, smo najprej predstavili slovenske lestvice za merjenje premoženja blagovne znamke in inštitucije oziroma organizacije, ki jih pripravljajo. Predstavili smo naslednje Si.Brand, Trusted Brand, Valicon: moč blagovne znamke. Ugotovili smo, da je v slovenskem gospodarskem prostoru ta panoga še dokaj nerazvita in smo s tega razloga opisali kratko malo vse lestvice, ki obstajajo v Sloveniji. Nadaljevali smo pa še z tujino, kjer pa je po naših ugotovitvah ta panoga veliko bolj razširjena. Za obdelavo smo si izbrali naslednje lestvice: Interbrand, ki je po našem mnenju prvak na svojem področju, Eurobrand, ki za razliko od Interbranda deluje le v Evropi, in po našem mnenju še eno posebnost, ki poleg lastne lestvice združuje in objavlja še lestvice ostalih inštitucij, to je RankingTheBrands. Vsekakor pa upamo, da smo zajeli kar večino izbrane problematike in izbrali prave lestvice in inštitucije za obdelavo, saj le te skrbijo za dvig zavesti o vrednosti blagovnih znamk.
Keywords: blagovna znamke, vrednotenje blagovne znamke, premoženje blagovne znamke, metode za vrednotenje blagovne znamke, lestvice za merjenje premoženja blagovnih znamk, Si.Brand, Trusted Brand, Valicon: moč blagovne znamke, Interbrand, Eurobrand, RankingTheBrands
Published in DKUM: 13.12.2011; Views: 2308; Downloads: 315
.pdf Full text (1,37 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica