| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
ODLOČITVENI MODEL ZA OCENJEVANJE KANDIDATOV ZA ŠOLO ZA ČASTNIKE
Matjaž Ogrinc, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se loteva postopka izbora najprimernejših kandidatk in kandidatov za šolanje na Šoli za častnike Slovenske vojske. Cilj naloge je razvrstitev in izbor najprimernejših kandidatov, ki sodelujejo na selekciji in bodo napoteni na šolanje v Šolo za častnike. Problem smo rešili z izgradnjo modela za večparametrsko odločanje. Odločitveni model je predstavljen z izbranimi kriteriji, ki so najbolj pomembni za končno oceno in razvrstitev kandidatov. Pri modeliranju večparametrskega modela smo uporabili metodo za večparamtrsko odločanje Kepner-Tregoe, katero smo prenesli v elektronsko preglednico programa MS Excel. Odločitveni model za ocenjevanje častnikov Slovenske vojske omogoča vrednotenje in analizo končnih ocen ter s tem izbor najprimernejših kandidatov. Za preizkus pravilnosti delovanja modela smo izvedli "kaj-če" analizo.
Keywords: Šola za častnike, selekcija, večparametrsko odločanje, metoda Kepner-Tregoe, Excel elektronske preglednice
Published: 14.04.2011; Views: 1604; Downloads: 196
.pdf Full text (1,88 MB)

3.
4.
5.
Sledenje procesa izdelave s selektivnim laserskim sintranjem
Gregor Fajdiga, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno načrtovanje in sledenje procesa selektivnega laserskega sintranja in definiranje vplivnih parametrov proizvodnega procesa za malo serijsko izdelavo prototipnih izdelkov. Sledenje procesa se izvaja z izdelavo elektronskih preglednic v programu Microsoft Excel. V delu je predstavljena zasnova tehnološke dokumentacije in njena uporaba pri izdelavi s selektivnim laserskim sintranjem na stroju EOS Formiga P 100.
Keywords: Lasersko sintranje, upravljanje, načrtovanje proizvodnega procesa, sledenje, tehnološka dokumentacija, elektronske preglednice
Published: 04.01.2013; Views: 1278; Downloads: 81
.pdf Full text (3,45 MB)

6.
7.
Ocena ekonomičnosti turistične dejavnosti na domači kmetiji
Valerija Hiter, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Cilj raziskave je bil oceniti ekonomiko turistične dejavnosti kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Kmetija se ukvarja z mlečno proizvodnjo, vendar ta ne prinaša dovolj dohodka, zato razmišljamo o uvedbi dopolnilne dejavnosti. V prvi fazi so bile na osnovi metodologije kalkulacij skupnih stroškov razvite kalkulacije za posamezne kmetijske pridelke in proizvode, ki se bodo kasneje potrebovali za potrebe turistične dejavnosti na kmetiji. V naslednji fazi je sledila primerjalna analiza skupnih stroškov prihodkov. Uporabljena je bila tudi anketa, ki bo v pomoč pri ugotovitvah, kaj si ljudje še dodatno želijo na turističnih kmetijah. Z raziskavo ocenjujemo ekonomičnost turistične dejavnosti ter ekonomiko obsega storitve za zagotovitev enega delovnega mesta na kmetiji. Rezultati analize so pokazali, da je usmeritev v turistično dejavnost ekonomsko upravičena (Ke = 1,22). Del raziskave je bila tudi anketa, s pomočjo katere se je definiral profil obiskovalcev.
Keywords: ekonomičnost, turistična dejavnost, simulacijski model, anketa, kontigenčne preglednice
Published: 28.09.2015; Views: 437; Downloads: 89
.pdf Full text (1,26 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica