| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
MODEL VODENJA OPERATIVNEGA PROCESA V PODJETJU VAR D.O.O.
Tomaž Irgolič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava problematiko načrtovanja in vodenja proizvodnje v podjetju VAR d.o.o. Ker je za serijsko proizvodnjo po naročilu za znanega kupca značilno, da pogosto prihaja do nepredvidenih situacij, na katere se je potrebno hitro odzvati, je vnaprejšnje planiranje daljšega urnika izvajanja naročil težavno in zato mora biti nujno podprto z ustreznim programskim vodenjem. V diplomski nalogi je prav tako zajeta analiza obstoječega stanja in način vodenja, na osnovi katerega so bili podani nekateri predlogi, predvsem model za izboljšanje vodenja proizvodnje, kar vodi v nadaljevanju k uspešnejšem poslovanju podjetja.
Keywords: operativen proces, vodenje proizvodnje, predkalkulacija, pokalkulacija, programsko vodenje, terminiranje
Published: 13.10.2011; Views: 1539; Downloads: 231
.pdf Full text (6,80 MB)

5.
ANALIZA IZDELAVE PREDKALKULACIJE NOVEGA IZDELKA
Dejan Šinkovec, 2013, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava analizo izdelave predkalkulacije novega izdelka na konkretnem primeru v podjetju Kolektor Group d. o. o., program Elektronika in pogoni. Izdelava predkalkulacij nam omogoča določanje lastne cene izdelka, ki je predpogoj za pripravo ponudbe oz. oblikovanje prodajne cene izdelka. Živimo v času, v katerem je cena izdelka ali storitve pomemben faktor pri sprejemu odločitve o nakupu. Zato je še toliko bolj pomembno, da ima podjetje dobro razvit proces določanja lastne cene. Delo poleg teoretičnih osnov zajema tudi konkretni primer izdelave predkalkulacije, opis in predloge za izboljšanje ter prenovo procesa. Skozi analizo procesa je izpostavljena vloga kontrolinga, ki managementu pomaga pri sprejemanju odločitev in vodenju podjetja. Koncern Kolektor vedno bolj širi paleto svojih proizvodov. Eno izmed področji, na katerem se uveljavlja v zadnjem času, je tudi Elektronika in pogoni. Spoznavamo, da obstoječi način izdelave predkalkulacij ni optimalen. Zaradi pomembnosti postopka določanja lastne cene izdelka želimo ta proces izboljšati in ga čim bolj približati uveljavljenemu načinu dela v koncernu.
Keywords: Predkalkulacija, cena, proces, kontroling
Published: 24.09.2013; Views: 1562; Downloads: 65
URL Link to full text

6.
PRESOJA PREDKALKULACIJ V GRADBENEM PODJETJU X
Irena Oder, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Da bi lahko sestavili dobro prekalkulacijo potrebujemo veliko podatkov in nanjo vpliva veliko dejavnikov. Dobro sestavljena predkalkulacija nam omogoča sestavo konkurenčne prodajne cene in omogoča sestavo ponudbe, ki nam bo zagotovila nove posle, ki jih je v teh časih težko pridobiti. Omogočila nam bo nadaljnjo rast in razvoj podjetja. V diplomskem delu smo predstavili kalkulacije, njihov namen, metode in njihove razlike.
Keywords: kalkulacija, predkalkulacija, metode kalkuliranja, stroški, cene.
Published: 24.05.2016; Views: 453; Downloads: 55
.pdf Full text (759,18 KB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica