| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Predelna stena skozi čas: zasnova minimalistične predelne stene
Renata Damijan, 2016, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava umetnostnozgodovinski pregled razvoja predelnih sten Daljnega vzhoda ter njihov vpliv na razvoj predelnih sten na Zahodu. Osrednji del naloge je namenjen zasnovi mobilne in fleksibilne minimalistične predelne stene, pohištvenega elementa, ki uporabnikom sodobnih interierjev omogoča hitro in enostavno preoblikovanje prostora. Ključne značilnosti minimalizma, kot so čiste linije, enostavne geometrijske oblike, preproste forme brez okrasja, skrbno načrtovani detajli, in prostor, ki ga zapolnjuje praznina, se tako zrcalijo skozi inovativno obliko osnovnih gradnikov in lahke skeletne konstrukcije zasnove predelne stene, ki uporabniku omogoča različne konfiguracije prostora. Modularna zasnova skupaj z obnovljivimi viri izpolnjuje zahteve trajnostno naravnanih izdelkov.
Keywords: oblikovanje, minimalizem, predelna stena, interier
Published: 07.07.2016; Views: 715; Downloads: 55
.pdf Full text (4,78 MB)

2.
TEHNOLOGIJA SUHOMONTAŽNE GRADNJE V BIVALNIH PROSTORIH
Tomaž Motoh, 2014, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga podaja osnovne mehanske in fizikalne lastnosti materialov suhomontažne gradnje. Predstavljen je kratek razvoj in področje uporabe mavčnovlaknenih plošč. Podrobneje so opisane tehnologije rokovanja z mavčnimi ploščami ter osnovnimi materiali suhomontažne gradnje. Opisana je tehnologija izdelave suhega estriha, predelnih sten, ki vsebujejo odprtine in napeljave, ter mavčnih stropov. Suhomontažna gradnja z mavčnimi ploščami je relativno enostavna, zato se vse bolj uveljavlja v privatnih objektih. Tovrstna gradnja je primerna za adaptacijo starih objektov ali za novogradnjo. Gradnja poteka hitro, brez vnosa dodatne vlage v objekt, kar podaljšuje čas izvedbe. Omogočena je enostavna predhodna ali sprotna vgradnja inštalacij. Te tudi po zaključenem delu ne ostanejo izgubljene v materialu. Dela se izvajajo v fazah, ki si sledijo v določenem zaporedju. Postavitev konstrukcije ali podkonstrukcije, vgradnja inštalacij , vgradnja izolacije, montaža mavčnih plošč ter obdelava stikov ali celotne površine.
Keywords: suhomontažni sistemi, mavčnovlaknena (mavčno-kartonska) plošča, suhi estrih, predelna stena, stropni sistem
Published: 27.08.2014; Views: 1266; Downloads: 214
.pdf Full text (1,84 MB)

3.
Tehnologija zaključevanja notranjih površin s suhomontažno gradnjo
Peter Jurgec, 2012, diploma project paper

Abstract: Poznavanje pravilne vgradnje suhomontažnih zaključnih slojev postaja iz dneva v dan pomembnejše, s tem, ko se ta tehnologija razvija v smeri enostavnejšega in hitrejšega zaključevanja površin. Diplomsko delo obravnava tehnologijo zaključevanja notranjih površin s pomočjo suhomontažne gradnje. Naloga strogo sledi navodilom za vgradnjo vodilnih proizvajalcev suhomontažnih sistemov. Del naloge je namenjen tudi raziskavi poznavanja tematike suhomontažne gradnje med gradbeno stroko, katere rezultati so predstavljeni ob koncu naloge.
Keywords: suhomontaža, tehnologija, zaključevanje, estrih, predelna stena, obešen strop, mavčno-kartonska plošča
Published: 29.08.2012; Views: 1263; Downloads: 226
.pdf Full text (1,70 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica