| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Postopki predelave umetnih mas : diplomsko delo
Aleš Vauhnik, 2007, undergraduate thesis

Keywords: predelava umetnih mas, rotacijsko oblikovanje, termoformiranje, napake umetnih mas
Published: 26.07.2007; Views: 4799; Downloads: 0

2.
3.
RAZVOJ, LASTNOSTI IN UPORABA UMETNIH SNOVI S POUDARKOM NA OŠ
Aleš Ravnjak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Človeški svet obdajajo izdelki iz umetnih snovi. Njegovo življenje je postalo odvisno od njih. Razvoj, izdelava, proizvodnja izdelkov iz umetnih snovi je v porastu in ne kaže na to, da bi se ustavila. S tem pa nastajajo tudi negativni učinki. Odmetavanje in kopičenje odpadkov iz umetnih snovi je vedno večje, kar močno obremenjuje okolje, ki je življenjski prostor človeka. Zato se mi zdi izjemno pomembno, da učenci pridobijo osnovna znanja o lastnostih, vrstah, procesih pridobivanja umetnih snovi, o njihovi grožnji okolju, saj bodo le tako razvili pravilen odnos do njih. Zato morajo učenci to znanje pridobiti že v zgodnji fazi učenja. Sodobna informacijska tehnika mi omogoča, da bom lahko s pomočjo spletnega učbenika snov o umetnih snoveh učencem približal na zanimiv in enostaven način. Učbenik je primeren pripomoček za samostojno učenje v prostem času, lahko pa služi tudi kot učni pripomoček pri vzgojno izobraževalnem procesu.
Keywords: Ključne besede: procesi pridobivanja umetnih snovi, vrste umetnih snovi, lastnosti umetnih snovi, predelava in obdelava umetnih snovi, ekologija, reciklaža, spletni učbenik.
Published: 04.01.2010; Views: 7362; Downloads: 636
.pdf Full text (1,12 MB)

4.
Prehod na uporabo umetnih mas kot strateška odločitev podjetja
Matej Golavšek, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo preučuje polimerne materiale ter postopke za njihovo obdelavo in preoblikovanje. Cilj dela je čim boljše poznavanje področja pred prehodom na novo proizvodno tehnologijo, zato je v vsebino vključen tudi pregled dejavnikov, ki vplivajo na strateške odločitve in politiko podjetja. Vključen je tudi MER-ov model integralnega managementa, s pomočjo katerega so razložene naloge treh nivojev managementa v podjetju. Materiali, postopki, naloge managementa in strateški dejavniki so štiri bistvena poglavja vsebine in so osnova za nadaljnje delo v smeri formuliranja novih strategij za prehod na proizvodnjo izdelkov iz umetnih mas.
Keywords: predelava umetnih mas, ekstrudiranje, polimeri, strateške odločitve, integralni management
Published: 11.10.2010; Views: 1666; Downloads: 171
.pdf Full text (1,57 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica