| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Konstruiranje vzmetne sponke električnih vodnikov : diplomsko delo
Aleks Križanac, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Namen naloge je izdelati konstrukcijo vzmetne sponke, ki bo pritrjena na podporni izolator, in jo konstruirati po podanih zahtevah. Pri tem je potrebno zasnovati in izdelati ustrezen CAD model v SolidWorksu za topološko optimizacijo v programu ProTOp, s pomočjo katerega bomo ustvarili ustrezno obliko sponke, ki bo prenašala določene napetosti. Sponka mora imeti nosilce za vzmet in za kapo za razvlek vodnika, mora imeti ustrezno površino naleganja vodnika in možnost vpenjanja več različnih velikosti premerov vodnikov.
Keywords: ProTOp, SolidWorks, topološka optimizacija, povratno inženirstvo, analize, simulacije, CAD, premiki, napetosti, domena
Published in DKUM: 23.09.2019; Views: 965; Downloads: 117
.pdf Full text (3,38 MB)

2.
Povratno inženirstvo programske kode C#
Denis Arbeiter, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Povratno inženirstvo programske kode v modele UML (Unified Modeling Language) lahko prispeva k uspešnejši analizi in spoznavanju strukture že implementiranih programskih rešitev. V diplomskem delu smo raziskali, kako se posamezni konstrukti (elementi) programskega jezika C# preslikajo v gradnike diagramov jezika UML. Analizirali in primerjali smo možnosti in rezultate povratnega inženirstva orodij Visual Paradigm in Altova-UModel, ter orodji preizkusili tudi na obsežnejših odprto-kodnih projektih.
Keywords: programska oprema, povratno inženirstvo, objektno programiranje, UML, programski jezik C#
Published in DKUM: 26.10.2017; Views: 2174; Downloads: 142
.pdf Full text (2,12 MB)
This document has many files! More...

3.
HIBRIDNI PRISTOP POVRATNEGA INŽENIRSTVA ZA PRIDOBITEV KONCEPTUALNEGA MODELA PODATKOVNE BAZE
Boštjan Bombek, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo se osredotočili na proces povratnega inženirstva podatkovne baze. Za dosego cilja smo na začetku naloge preučili obstoječe metodologije povratnega inženirstva, ter poiskali njihove pomanjkljivosti in prednosti. Cilj naloge je predlog hibridnega procesa povratnega inženirstva, ki v veliki meri odpravlja pomanjkljivosti, ki jih imajo obstoječe metode na tem področju. Pomanjkljivosti obstoječih metod se nanašajo na omejeno število izvorov informacij, ki jih lahko obravnavajo, majhne avtomatiziranosti in učinkovitosti procesa. Zato je bilo glavno vodilo pri razvoju hibridnega procesa povratnega inženirstva, da je proces čim bolj prilagodljiv z vidika vhodnih podatkov in omogoča visok nivo avtomatizacije procesa. Za predlagani hibridni proces povratnega inženirstva smo razvili aplikacijo ter ga na praktičnem primeru preizkusili in ovrednotili. Za primerjavo rezultatov vrednotenja predlaganega hibridnega procesa povratnega inženirstva smo izpeljali podatkovni model s procesom povratnega inženirstva, ki ga je predlagal avtor Chiang. Rezultati vrednotenj in primerjave procesov potrjujejo, da je predlagan hibridni proces povratnega inženirstva učinkovitejši ter poda ustreznejši podatkovni model na konceptualnem nivoju. Za predlagan hibridni proces povratnega inženirstva lahko zapišemo, da je rezultat dobrih praks in izboljšav obstoječih ter razvoja lastnih metod.
Keywords: relacijska podatkovna baza, povratno inženirstvo podatkovnih baz, izločanje strukture podatkov, konceptualni model
Published in DKUM: 11.11.2014; Views: 1786; Downloads: 116
.pdf Full text (1,62 MB)

4.
POVRATNO INŽENIRSTVO RELACIJSKE PODATKOVNE BAZE Z UPORABO CHIANGOVE METODE
Mateja Konc Bartolac, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen proces povratnega inženirstva relacijskih podatkovnih baz. V prvem delu smo obravnavali teoretične vidike, ki vključujejo relacijske podatkovne baze in povratno inženirstvo. V praktičnem delu smo predstavili rešitev povratnega inženirstva, narejeno v Visual Studiu .NET, ki nam iz podatkovne baze Pantheon zgenerira E-R diagram. Za teoretično podlago smo uporabili Chiangovo metodo.
Keywords: relacijska podatkovna baza, povratno inženirstvo, e-r diagram, relacije
Published in DKUM: 22.12.2011; Views: 2617; Downloads: 129
.pdf Full text (2,12 MB)

5.
IZDELAVA TEHNIČNE DOKUMENTACIJE ZA ODPRTOKODNE PROJEKTE Z UPORABO UML 2.0
Peter Pogladič, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Odprtokodna programska oprema je za podjetja in splošne uporabnike zelo mamljiva, vendar malo uporabljena. Problem se med drugim nahaja v pomanjkljivi dokumentaciji in posledično zamujenimi možnostmi uporabe in prilagajanja odprtokodne programske opreme potrebam organizacije. V diplomski nalogi je predstavljen prilagojen proces izdelave tehnične dokumentacije odprtokodne programske opreme na osnovi procesnih modelov RUP in Microsoft MSF4ASD. Namen diplomske naloge je izdelava splošnega procesa za izdelavo tehnične dokumentacije, ki omogoča nadaljnji razvoj oziroma prilagoditev odprtokodne programske opreme potrebam organizacije.
Keywords: tehnična dokumentacija programske opreme, odprta koda, informacijski sistemi, UML, poslovni procesi, povratno inženirstvo, RUP, MSF
Published in DKUM: 19.09.2011; Views: 2960; Downloads: 293
.pdf Full text (1,59 MB)

6.
RAZVOJ IN POVRATNO INŽENIRSTVO PHP APLIKACIJ
Robert Prošt, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so opisani dinamični programski jeziki in razvoj spletnih aplikacij s pomočjo jezikov PHP in UML ter ogrodja Zend. Opisane so prednosti in slabosti izbranih tehnologij. Z uporabo ogrodja smo razvili rešitev za preverjanje stanja porabljenih študentskih bonov. Nato pa smo s pomočjo povratnega inženirstva prikazali, kako lahko oblikujemo dokumentacijo v jeziku UML. Cilj diplomske naloge je predstavitev ogrodja Zend in jezika PHP ter načinov kako si lahko pri razvoju spletnih aplikacij pomagamo z jezikom UML in s povratnim inženirstvom.
Keywords: Dinamični jeziki, PHP, ogrodje Zend, UML, povratno inženirstvo
Published in DKUM: 03.05.2011; Views: 2060; Downloads: 202
.pdf Full text (6,00 MB)

7.
KONTROLA IZDELKOV TER POVRATNO INŽENIRSTVO V ORODJARSTVU
Mihael Volk, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava kontrolo izdelkov ter povratno inženirstvo v dveh podjetjih Gorenje Orodjarna d.o.o. ter TECOS, primerjavo merilnih postopkov in različnih pristopov k meritvi merjencev.
Keywords: kontrola, meritve, merilni protokol, orodjarstvo, povratno inženirstvo
Published in DKUM: 04.06.2009; Views: 3105; Downloads: 391
.pdf Full text (9,81 MB)

8.
9.
Search done in 2.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica