| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uvajanje ERP programa SAP na področju premikov in transporta v Slovenski vojski : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Ivan Arh, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Na področju premikov in transporta v Slovenski vojski se večina zadev vodi po normativnih aktih, ki opredeljujejo ročni način vodenja. Z odločitvijo, da se v Slovensko vojsko uvede celovita logistična rešitev za upravljanje virov, program SAP, se je pristopilo k informatizaciji procesov na področju premikov in transporta. V diplomskem delu smo opisali proces zagotovitve potnega naloga za službeno vozilo, in sicer stanje danes, predstavili smo kritično analizo, kakšne težave povzroča ročni proces, predstavili smo predlog procesa v SAP-u in prikazali realno rešitev zagotovitve potnega naloga v SAP-u.
Keywords: slovenska vojska, premiki, transport, potni nalog, SAP
Published: 27.08.2009; Views: 2322; Downloads: 208
.pdf Full text (920,25 KB)

2.
PROGRAMSKA REŠITEV DOKUMENTIRANJA POTNIH NALOGOV
Nejc Kukovič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi obravnavamo potne naloge in problem njihovega beleženja. Podjetje opravi malo službenih poti, vendar je ročno beleženje zamudno in naporno, najem programske opreme pa predrag za naše potrebe in število potnih nalog, ki jih mesečno vnesemo. Cilj diplomske naloge je izdelati aplikacijo, ki bo ustrezala potrebam našega podjetja. Najprej smo opravili temeljito analizo potnega naloga, kjer smo izvedeli vse potrebne informacije o zakonodaji in sestavi potnega naloga. Sledilo je načrtovanje baze podatkov in relacij med tabelami, kjer je prišlo tudi do manjših zapletov, ki smo jih rešili z zamenjavo programa. Ko smo imeli bazo podatkov končano, smo se lotili uporabniškega vmesnika in s tem končali našo aplikacijo. V nadaljevanju predstavljamo spletno aplikacijo, ki smo jo izdelali z namenom, da podjetje razbremenimo s finančne plati in obenem prihranimo pri času.
Keywords: potni nalog, kilometrina, dnevnica
Published: 15.12.2011; Views: 1055; Downloads: 156
.pdf Full text (1,14 MB)

3.
Integracija lokacijskih storitev in pretvorbe glasu v besedilo v poslovni proces
Marko Justinek, 2012, master's thesis

Abstract: Raziskava obravnava razvoj prototipne aplikacije za mobilno napravo iPhone. Cilj raziskave je bil razviti aplikacijo, ki omogoča vodenje evidence službenih poti z uporabo naprednejših tehnologij, kot sta sistem globalnega pozicioniranja in prepoznavanje govora. Z analizo obstoječega stanja smo ugotovili, da lahko v majhnih podjetjih zaradi preobremenjenosti prihaja do zanemarjanja službenih obveznosti. Raziskali smo, ali lahko z razvojem aplikacije na pametnem mobilnem telefonu in uvedbo le-te v poslovni proces razbremenimo zaposlene. V okviru raziskave so bile preverjene možnosti uporabe sistema globalnega pozicioniranja ter prepoznavanje govora kot možnost prostoročnega vnosa podatkov v mobilno aplikacijo. Z upoštevanjem rezultatov analize obstoječega stanja je bil pripravljen simulacijski model sistema. Simulacija sistema z orodjem Powersim je razkrila dolgoročno finančno izgubo podjetja zaradi zanemarjanja službenih obveznosti. Simulacija je tako potrdila potrebo po uvedbi spremembe v poslovnem procesu. V raziskavi je bilo uporabljeno objektno programiranje v jeziku Objective-C, ki se primarno uporablja za programiranje aplikacij za mobilno napravo iPhone. Prototip aplikacije je bil preverjen v laboratorijskih in realnih pogojih. Ugotovljeno je bilo, da lahko razvita aplikacija le deloma pomaga pri spremembi in podpori poslovnemu procesu vodenja evidence potnih nalogov za zaposlenega v majhnem podjetju. Kljub temu so pridobljeni rezultati pomagali pri predstavitvi možnosti za nadaljnji razvoj aplikacije za podporo poslovnemu procesu.
Keywords: mobilne tehnologije, iOS, lokacijske storitve, prepoznavanje govora, potni nalog
Published: 11.03.2013; Views: 901; Downloads: 52
.pdf Full text (13,08 MB)

4.
Prenova procesa v transportnem oddelku
Jože Mavsar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali potek organizacije prevozov za potrebe trga, ki vključuje prevoz gotovih izdelkov, prevoz surovin, embalažnega materiala in ostalih polizdelkov za potrebe proizvodnje. Največji del procesa se odvija v začetku delovnega dne in ker je omejitev s časom zelo velika, smo predlagali izboljšavo v programu SAP, katera bi skrajšala čas, ki je potreben za predajo potrebnih dokumentov vozniku. Analiza delovnega procesa je pokazala, da se čas lahko prihrani z izpisom vseh dokumentov hkrati (nakladalni nalog, potni nalog za vozilo, potni nalog za voznika in navodila za povratni prevoz), za kar je bilo potrebno s službo ITT in programerji programskega paketa SAP izdelati elektronski izpis potnega naloga za vozilo in voznika. Vse omenjene dokumente se nato izpiše na mrežnem tiskalniku, ki je v bližini delovne mize.
Keywords: SAP, potni nalog, prenova procesa, transakcija VT12
Published: 15.03.2013; Views: 925; Downloads: 105
.pdf Full text (1,61 MB)

5.
IMPLEMENTACIJA DELOVNEGA TOKA V ODPRTOKODNEM OKOLJU YAWL
Gregor Hiršman, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomskega dela smo predstavili teorijo delovnih tokov, kaj predstavljajo in kakšne vrste delovnih tokov poznamo. V nadaljevanju smo predstavili orodje YAWL, od splošnih zadev do uporabe sistema, in postopek lastnega razvoja avtomatiziranih aktivnosti. Pogledali smo prednosti in slabosti sistema YAWL. V praktičnem delu diplomskega dela smo se z orodjem YAWL lotili izdelave delovnega toka potnih nalogov, predstavili smo uporabljeno knjižnico, spletno storitev in podatkovno bazo. V sklepnem delu je prikazan primer uporabe, s katerim smo preverili delovanje in uporabnost delovnega toka potnih nalogov v orodju YAWL.
Keywords: delovni tok, YAWL (Yet Another Workflow Language), potni nalog
Published: 07.03.2013; Views: 1284; Downloads: 76
.pdf Full text (4,75 MB)

6.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA TRGOVSKEGA POTNIKA
Rok Rožmanec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno delo trgovskega potnika v izbranem podjetju. To delo sem želel s programsko rešitvijo podpreti in poenostaviti. To sem naredil tako, da sem vse podatke združil v eno bazo podatkov, iz katere lahko podatke beremo ali vanjo vpisujemo nove. Cilj programske rešitve je, da se na koncu oblikujeta dve poročili, ki ju mora potnik mesečno shranjevati. Poleg tega sem se posvetil učinkovitemu vnašanju podatkov ob obisku potnika in poenostavitvi oblikovanja naročil. Podatki, shranjeni na enem mestu, bi nam tako omogočili zelo preprosto pregledovanje prejšnjih zapisov.
Keywords: trgovski potnik, baza podatkov, potni nalog
Published: 23.09.2013; Views: 886; Downloads: 88
.pdf Full text (958,97 KB)

7.
MODEL INFORMATIZACIJE RAČUNOVODSTVA ZA MIKRO IN MALA PODJETJA
Florjan Soklič, 2014, master's thesis

Abstract: Naloga je zasnovana okoli storitev, ki jih računovodski servisi, najpogosteje kot outsource-ana dejavnost, opravljajo za mikro in majhna podjetja. V ta namen je v magistrskem delu predstavljen model procesa potnih nalogov, od zahtevka in potrjevanja do oddaje prilog in obračuna davkov, preko portala, ki omogoča brezpapirno poslovanje v vseh fazah procesa. Zaradi problematike, ki jo predstavlja birokracija je seveda dobrodošlo razmišljanje oziroma razvijanje aplikacij, ki bi pripomogle k zmanjšanju le-te. Prav tako potni nalogi, ki so pisno izpolnjeni pripomorejo k večji birokraciji, zato smo raziskali, kakšne aplikacije trg že ponuja in jih analizirali. Na podlagi analize smo zasnovali nov proces in nov podatkovni model ter razvili aplikacijo, ki zaposlenim pomaga pri pravilnem izpolnjevanju e-potnih nalogov in omogoča potrjevanje dokumentov na prenosnih napravah. Spletna rešitev omogoča hitrejši prehod skozi vse procese potnega naloga. Gre za nov model organiziranja dela v zvezi s potnimi nalogi, ki s podporo sodobne IKT omogoča brezpapirne potne naloge, kar posledično predstavlja hitrejšo obdelavo. Predstavlja tudi nov nivo kakovosti z vidika obdelave na več mestih skoraj istočasno ter vodi k zniževanju stroškov s krajšanjem časovnih rokov. Rešitev je pregledna in enostavna za uporabo. Namenjena je mikro in manjšim podjetjem, tudi tistim, ki imajo zunanje računovodske storitve.
Keywords: potni nalog, model informatizacije, LAMP, računovodstvo
Published: 25.09.2014; Views: 709; Downloads: 61
.pdf Full text (2,06 MB)

8.
PRENOVA INFORMACIJSKEGA SISTEMA POTNIH NALOGOV V PODJETJU UNIOR D. D.
Snežana Čečko, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju Unior d.d. smo prenovili informacijski sistem potnih nalogov. Potni nalogi so občutljiva tema vsakega podjetja. Predpisi narekujejo, da morajo biti potni nalogi pravilno sestavljeni, obračuni potnih stroškov pa morajo izkazati pravilne stroške brez dvoma, da je službena pot bila dejasnko opravljena. Sledenje zakonskim predpisom v zvezi s potnimi nalog prinašajo podjetju davčno priznane odhodke in zaposlenemu, ki je imel potne stroške na službeni poti, davčno priznane prihodke. Medalja ima dve plati. Nespoštovanje zakonskih predpisov v zvezi s potnimi nalogi lahko prinese podjetju dodatno plačilo davka od dobička, plačilo prispevkov za plače in davka na neizplačane plače. Prejemniku tako obračunanih potnih stroškov pa se prihodek prekvalificira v drugi prejemek in zapade v obnovo postopka za odmero dohodnine. Prvi del naloge sem namenila teoretični obravnavi potnih nalogov od izpolnjevanja potnih nalogov do obračunavanja potnih stroškov, kamor sodijo dnevnice, kilometrine, nočnine, akontacije in drugi stroški, in predstavitvi zakonskih predpisov, ki obravnavajo potne naloge. Zakonskih predpisov, ki se tičejo izključno javnega sektorja, nisem omenjala. V drugem delu naloge sem predstavila podjetje, njegov informacijski sistem in problematiko naloge: prenovo informacijskega sistema potnih nalogov. Primerjala sem obstoječe stanje pred prenovo, razloge prenove zaradi informacijskega otoka in sam potek prenove potnih nalogov z iskanjem rešitve glede na potrebe in obstoječo logiko poslovanja. Tretji del naloge sem namenila posameznim knjigovodskim listinam v zvezi s potnimi nalogi in vpetost potnih nalogov v poslovni sistem Unior. Poslovnih partnerjev v nalogi namenoma ne imenujem, saj rešitev problema govori sama zase.
Keywords: službeno potovanje, potni nalog, obračun potnih stroškov, informacijski sistem
Published: 15.06.2016; Views: 558; Downloads: 77
.pdf Full text (726,49 KB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica