| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 25
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
Uporaba procesnega modela AEG Modicon : diplomsko delo
Dušan Winkler, 1995, undergraduate thesis

Keywords: krmilniki, model, reakcijska posoda, regulacija temperature
Published: 26.07.2007; Views: 1293; Downloads: 0

5.
6.
PROJEKTIRANJE PLINOHRAMA ZA UTEKOČINJENI NAFTNI PLIN
Boštjan Lutar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazan postopek projektiranja plinohrama za shranjevanje utekočinjenega naftnega plina. Projektiranje plinohrama je izvedeno po veljavni zakonodaji in priporočenem standardu EN 12542. V prvem delu diplomske naloge je na kratko predstavljena zakonodaja o gradnji tlačnih posod. V nadaljevanju diplomskega dela pa je prikazan preračun tlačno obremenjenih sestavnih delov tlačne posode in kontrola podpornih nog na uklon. V zadnjem delu diplomske naloge pa so predstavljene zahteve za proizvodnjo plinohrama in kontrola. Predstavljeno je kako ustvariti potrebne pogoje za izdelavo, montažo in preizkušanje plinohrama v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi.
Keywords: tlačna oprema, tlačna posoda, plinohram, pravilnik o tlačni opremi, trdnostni izračun, proizvodnja, varjenje, preizkusi
Published: 11.01.2010; Views: 2025; Downloads: 468
.pdf Full text (1,19 MB)

7.
ZASNOVA IN MONTAŽA TLAČNE POSODE ZA STERILIZACIJO
Jernej Petovar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo izračun in sestavo tlačne posode za sterilizacijo, ki smo ju izvedli v podjetju ECOM Ruše. Tlačno posodo smo preračunali po ASME standardu, saj je namenjena za ameriški trg. Posodo smo sestavljali z varjenjem. Projekt je bil izveden v štirih korakih: certifikacija po ASME standardu, preračun posode po ASME standardu, sestava oziroma montaža posode in tlačni hidrostatični preizkus. Diplomska naloga je zgrajena iz uvodnega teoretičnega dela, v katerem je predstavljena ročna montaža, preračun tlačne posode po ASME standardu, sestava oziroma montaža tlačne posode, ki smo ju opravili v podjetju ECOM Ruše in inovacijskih zamisli.
Keywords: tlačna posoda, preračun tlačne posode, ASME, montaža, varjenje, robot
Published: 23.04.2010; Views: 2463; Downloads: 395
.pdf Full text (18,76 MB)

8.
ANALIZA TOPLOTNIH RAZMER V REAKTORSKI POSODI ZA PRIDOBIVANJE ZEOLITA
Gregor Sagadin, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava segrevanje reaktorske posode za pridobivanje zeolita. Zaradi potrebe po spremembi lastnosti sem moral spremeniti tudi geometrijo posode. Proces v določeni fazi zahteva popolno mirovanje zmesi v času reakcije, reaktor pa mora biti pri tem segret na določeno temperaturo. Potrebno je bilo spremeniti grelne površine, ki naj bi izpolnjevale pogoje o homogenosti ogrevanja zmesi v posodi. Računalniško izdelan model reaktorske posode je bil obdelan s pomočjo programa za računalniško dinamiko tekočin, kjer sem ob znanih snovnih lastnostih zmesi dobil rezultate o kvaliteti ogrevanja. Računalniški model posode sem nato tudi praktično izdelal in na njem opravil nekaj poskusov in meritev. Lahko rečem, da se je rezultat računalniške obdelave problema zelo dobro ujemal s praktično izvedenimi meritvami. Izpolnjen je bil tudi pogoj o homogenem ogrevanju oziroma procesnih parametrih za dosego ustrezne kvalitete zeolita.
Keywords: Zeolit Reaktorska posoda Računalniška dinamika tekočin
Published: 01.06.2010; Views: 1597; Downloads: 190
.pdf Full text (1,62 MB)

9.
PROJEKTIRANJE TLAČNEGA REAKTORJA 1000 L
Darko Jagarinec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje projektiranje tlačnega reaktorja. Projektiranje tlačnega reaktorja je izvedeno za slovensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo tlačnih posod. Tlačni reaktor je v bistvu tlačna posodo v kateri se dogajajo kemične reakcije. Prvi del diplomskega dela je sestavljen iz teorije o tlačnih posod, omenjena je zakonodaja in predpisi. Trdnostni preračun je izveden po AD 2000 Regelwerk, kjer so računati vsi deli tlačnega reaktorja (dna, plašč, noge, varnostni ventil, prirobnice, tesnila, vijaki). Opisana so nerjavna jekla katera uporabljamo kot osnovni material in izveden je natezni preizkus za material kateri je uporabljen kot osnovni material za tlačni reaktor. V drugem delu je izvedena numerična analiza dna z vsemi priključki in obravnavani so kritični deli. Numerična analiza je izvedena z programom ABAQUS CAE 6.7.1, modeliranje in dokumentacija je izvedena z programoma Autodesk Inventor 2010 in Autodesk AutoCAD Mechanical 2010. Na koncu so elaborati za tlačni reaktor in nasveti za projektiranje.
Keywords: tlačni reaktor, tlačna posoda, projektiranje, AD – 2000 Regelwerk, nerjavna jekla, varnostni ventil, trdnostna analiza, metoda končnih elementov, ABAQUS CAE 6.7.1, Autodesk Inventor 2010, Autodesk AutoCAD Mechanical 2010
Published: 05.08.2010; Views: 2890; Downloads: 472
.pdf Full text (17,13 MB)

10.
DOLOČITEV PROCESNIH ZNAČILNOSTI AERACIJSKEGA MEŠALA
Simon Urbas, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavana določitev procesnih značilnosti aeracijskega mešala in tematika mešanja kapljevina-plin. Prav tako je opisan postopek izdelave aeracijskega sistema merilne postaje za merjenje navora v primeru aeracije v mešalni posodi. V uvodnem poglavju je predstavljena problematika pri mešamnju zmesi kapljevina-plin, opis plinsko-kapljevinske mešalne posode in tematika razprševanja plina v kapljevini. V poglavju 2 je pregled stanja obravnavane tematike, ki mu sledi poglavje 3 v katerem so teoretične osnove in empirični izrazi za zasnovo ter preračun aeracijskega sistema. Kateremu sledi zasnova in preračun veličin sistema, z grafičnimi predstavitvami rezultatov dobljenih na osnovi empiričnih izrazov, v poglavju 4. V petem poglavju je opis celotne merilne proge, izdelava razpršilnih obročev in določitev obratovalnih parametrov. Zadnje poglavje zajema rezultate meritev, grafično predstavitev le-teh in tudi razlago dobljenih rezultatov.
Keywords: razprševanje plina, aeracijsko mešalo, mešanje, mešalna posoda
Published: 13.10.2011; Views: 1293; Downloads: 188
.pdf Full text (2,41 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica